Annonce
Give Avis

Den engelske folkefest i Give sad lige i skabet

Den store byfest i Give lød navnet Little London - og var også en Kunst- og skulpturdag med en masse fine folkelige undertoner. Foto: Jim E. Hoff

De fire arrangerende parter i den store byevent i Give vågnede lørdag formiddag op med brede smil på læberne og armene hævet højt over hovederne. Kunst- og skulpturdagen, der gik under konceptnavnet Little London, blev en 'smashing succes', for nu at blive i bowlerhat-jargonen

GIVE: Det stærke firkløver Give Udviklingsråd, Skulpturby.dk, Give Handel & Erhverv samt Vejle Kommune kan efter et brag af en byfest fredag notere sig endnu en stor succes med kvartettens fælles anstrengelser med at markedsføre Give.

For en god ordens skyld bør vi nok udvide kvartetten til en kvintet, for bowlerhatten af for chefen i det himmelblå, der havde velsignet den givenesiske udgave af London med et vejr, man nærmest skal til De Vestindiske Øer for at finde magen til. Det var langt fra typisk engelsk, og gud ske tak og lov for det!

Det var faktisk så varmt, at selv de mange fadøl, der blev langet ud denne dag/aften, var tørstige! Heldigvis var udskænkingsstederne bevæbnet til tænderne med iskolde flydende velsignelser; I Give går man nemlig aldrig ned på den slags livsnødvendigt udstyr!

Det er jo gået helt fantastisk i dag. Sikke en flot opbakning. Som arrangører kan vi kun være stolte af, at byen bakker så flot op. Det betyder så meget for os som by, og det betyder også, at alle de timer, der er lagt i det her arrangement, har betalt sig. Og så er det jo også fedt, at vi overfor kommunen viser, at vi er alle pengene værd - Susanne Sandholm, formand for Give Handel & Erhverv

Myretuen Little London

Give midtby lignede på et tidspunkt en veritabel myretue, og uanset om man færdedes i gaderne blandt ivrigt arbejdene kunstnere og kampsvedende streetfood-kokke eller var på besøg i butikkerne, var der liv og glade dage all over the place in Little London.

Mange af butiksfolkene var iført engelske bowlerhatte, ja hos de kvindelige boghandlere var der såmænd også blevet plads til smarte engelsk gentleman-moustaches. Jolly good show, Sir.

Dermed blev der leveret endnu et godt bevis på, at hvis man som centerby og kommune formår at slå de helt rigtige samarbejdstoner an, så er det muligt via mange gode frivillige kræfter fra byens mange foreninger at skabe en event, der i dag grad rammer en hel by med dertil hørende opland.

Annonce

Danmarks fedeste og mest levende "Facebook-gruppe" ligger i Give midtby

Det var Skulpturby.dk, der kickstartede festen med den årlige fernisering, hvor nye værker blev præsenteret, ligesom formand Jørgen Lundsgaard også leverede en hurtig beretning over årets gang i foreningen.

Herefter var der afgang fra den charmerende dobbeltdækkerbus, der kørte ud på en godt tænkt skulpturvandring, der sendte passagerne ud i byens yderste afkroge for at beundre nogle af de 68 skulpturer, som Skulpturby.dk efterhånden har fået ind under vingerne på "Danmarks største galleri - i det fri".

Samtidig summede Torvet, Østergade og Vestergade af dansk folkeliv, når det er allerbedst. En midtby fyldt med aktiviteter med meget stor spændvidde for børn, unge, voksne og meget voksne, og en midtby fyldt med velduftende madboder og arbejdende kunstnere og en midtby.

Aftenen lukkede og slukkede på eminent vis med det velspillende band "The Works", der gav engelske hits fra bl.a. Beatles og Rolling Stones-kataloget - og Torvet var stadigvæk fyldt, selvom bandet først gik på scenen kl. 21.00, hvor butikkerne lukkede.

Lidt kækt formuleret kan man vel godt sige, at dagens fine event var en levende Facebook-gruppe af den allerfineste slags med ægte venskaber, ægte kommunikation og sindsygt mange hjertefølte 'likes'.

Annonce

Sandholm: Det har kan vi virkelig være stolte af!

Arrangørerne bag dagens flotte arrangement var da også ovenud tilfredse med slagets gang i den imaginære engelske hovedstad.

-Det her har virkelig været en flot dag, en rigtig flot fest, og jeg kan kun sige, at de penge, der er blevet bevilget fra kommunens ide, er givet rigtig godt ud. Jeg vil helt klart anbefale, at kommunen fortsætter med at bakke op om de her tiltag i Give, lød det således fra den lokalvalgte byrådspolitiker, Gerda Jørgensen (V).

Susanne Sandholm, der er formand for Give Handel & Erhverv, strålede også om kap med den nedgående aftensol, da hun skulle levere en lynhurtig evaluering over dagens byfest.

-Det er jo gået helt fantastisk i dag. Sikke en flot opbakning. Som arrangører kan vi kun være stolte af, at byen bakker så flot op. Det betyder så meget for os som by, og det betyder også, at alle de timer, der er lagt i det her arrangement, har betalt sig. Og så er det jo også fedt, at vi overfor kommunen viser, at vi er alle pengene værd. Mon ikke Gerda (Jørgensen, red.) vil være med til at vi får endnu flere penge næste gang, lød det fra Susanne Sandholm med et skævt smil over mod det ærede byrådsmedlem.

Annonce

Der var rift om dobbeltdækkeren

Jørgen Lundsgaard fra Skulpturby.dk var også ovenud tilfreds, og han kunne konstatere, at tiltaget med den guide skulpturvandring i dobbeltdækkeren, ramte plet.

-For det første er det vidunderligt at se så mange folk i byen. Vi viser igen, at vi altså godt kan noget her i Give, når vi står sammen om det. Dernæst noterer jeg med stor fornøjelse, at vi grundet fantastisk stor efterspørgsel var nødt til at udvide vores skulpturvandring med dobbeltdækkeren med en ekstra tur. Det havde vi ikke drømt i denne her varme - jeg tror faktisk godt vi kunne have lavet både 2 og 3 ekstrature og fået bussen fyldt op, så vi her fra Skulpturbyen er bestemt mere end godt tilfredse med dagens event, konstaterede Jørgen Lundsgaard.

Det lykkedes desværre ikke for avisens udsendte at få en kommentar fra den guddommelige kraft, der havde sendt det gode vejr til byen. Men målt ud fra den gode energi, der kom ovenfra tolker, vi det derhen, at også de højere magter blåstempler det særdeles vellykkede Little London-event, der omfavnede Give fredag den 1. juni.

Du kan se masser af fotos fra eventen i billedgalleriet øverst her på siden...

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Annonce