Annonce
Give Avis

Den gamle præstegård udstykkes: Nu er der to grunde til salg i "indviet" jord

Maiken Nørtoft, indehaver af RealMæglerne i Give, står for salget af de to nye byggerunde ved den gamle præstebolig på Præstevænget i Give. Foto: Jim Hoff
I forbindelse med nedrivningen af den gamle præstebolig på Præstevænget og opførelsen af de nye præstebolig, bliver der udstykket to central beliggende byggegrunde, som nu er sat til salg hos RealMæglerne i Give.

GIVE: Det er meget sjældent, at der pludselig åbner sig en mulighed for at købe en byggegrund stort set midt i byen, men den mulighed åbner sig nu.

I forbindelse med opførelsen af den nye præstebolig på Præstevænget i Give er der blevet udstykket to yderligere byggegrunde på den store grund, mens der også er blevet frigjort et stykke jord til sognehuset i fald man her skulle få behov for en udvidelse.

Alt imens der bygges på livet løs på den nye præstebolig, er der blevet afsat to nye byggegrunde på henholdsvis 1288 og 791 kvadratmeter, og det bliver Maiken Nørtoft fra RealMæglerne i Give, der står for salget af de to meget centralt placerede grunde.

Annonce

Og der er flere spændende muligheder for eventuelle købere.

- Grundene kan købes hver for sig eller samlet. Hvis man for eksempel vælger at købe begge grunde i en samlet pakke, er der ifølge kommunalplanrammen mulighed for at søge om at etablere lav tæt bebyggelse, hvilket vil give plads til en tre-fire boliger på de i alt  2079 kvadratmeter. Dette skal dog godkendes af både Stiftet (kirken) og kommunen, forklarer Maiken Nørtoft.

Tæt samarbejde med menighedsrådet

Hun kan berette om en langvarig proces omkring selve udstykningsproceduren.

- Jeg kom på banen for cirka et års tid siden, og der er mange ting der er blevet vendt og drejet i den tid. Det allerførste, og største, spørgsmål gik på selve den nu fjernede gamle præstebolig. Kunne det betale sig at beholde den og bruge en masse penge på at gøre den beboelig? Det blev man enige om, at det kunne det ikke, forklarer Maiken Nørtoft og tilføjer:

- Og hvad med jorden omkring boligen. Hvis en grund til en præstebolig er større end 1000 kvadratmeter, forpligter kirken sig til at passe jorden/haven, og det trækker på den anden side ressourcer ud af kirkegårdens arbejdskraft.

Maiken Nørtoft strikkede derfor et tilbud sammen, som blev godkendt af menighedsrådet, mens Give Huset overtog entreprisen med at bygge den nye præstebolig.

- Jeg kan rigtig godt lidt denne her slags anderledes opgaver. Tidligere har jeg solgt den gamle skovfogedbolig og det gamle vandværk på Krohaven, så jo, specialopgaver, det er lige noget for mig, lyder det fra Maiken med et stort smil.

Annonce

Eftertragtet vare

I og med man nu kan udbyde to spritnye byggegrunde centralt placeret i midtbyen, står man som ejendomsmægler med en eftertragtet vare, som Maiken allerede har haft de første forespørgsler på - inden de officielt er kommet til salg.

I og med man nu kan udbyde to spritnye byggegrunde centralt placeret i midtbyen, står man som ejendomsmægler med en eftertragtet vare, som Maiken allerede har haft de første forespørgsler på

Uddrag fra artiklen

- Der vil uden tvivl komme run på efterspørgslen, når de to byggegrunde her slippes løs til salg. Men da det er menighedsrådet, der står som sælger, siger reglerne, at grundene skal udbydes til salg helt offentligt. Og mon ikke det vil medføre stor efterspørgsel. Det forventer jeg i hvert fald.

Da det en en speciel handelssituation med Stiftet og menighedsrådet involveret, skal købsaftalen godkendes af provstiudvalg eller stiftsøvrigheden. Der er som så ingen klausuler omkring byggeriet, hvor man ifølge Maiken Nørtoft har frit slag.

- Byggeriet skal dog godkendes af kirken og de offentlige myndigheder. De to byggegrunde udbydes til en pris af 745.000 kroner, og denne pris skal ses både i relation til, at det er yderste sjældent at den slags byggegrunde overhovedet kommer i udbud og til grundenes centrale beliggenhed.Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Annonce
Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Den vigtigste brik i puslespillet er på plads: Erik Flak forlænger aftalen med to år

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Give Avis

Den sovende hjerne, flagermus og fremtidens natur: Give-Egnens Museum livestreamer naturvidenskab

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

Flytter ind i Hjertehuset: Gitte starter efter et hårdt 2021 på en frisk i Give midtby med ny alternativ klinik

Give Avis

Tidligere byrådsmedlem langer ud efter Lone Myrhøj: Hun er ikke sin nye opgave voksen

Give Avis

Håndbolddrengene er tilbage: Brutalt vinterprogram indledt med storsejr over chanceløse Viby

Give Avis

Babyboom i Løveparken: 7 små nuttede pelskugler er kommet til i løveflokken

Give Avis

Efter brud med Danish Fight Night: Jeppe Morell er pt. in between fight jobs

Annonce