Annonce
Give Avis

Den gode tradition: Eleverne på Thyregod skole løber for lungesyge børn

Cirka 300 børn fra Thyregod Skole deltog fredag før påskeferien i Team Rynkebyløbet, der samler ind til Børnelungefonden. Privatfoto
Det er blevet en fast tradition på skolen i Thyregod, at skolens elever via et sponsorløb samler penge ind til lungesyge børn. Det er det landsdækkende Team Rynkebyløb, der danner rammen om det godhjertede projekt.

THYREGOD: Team Rynkeby Skoleløbet er Nordens største motions- og velgørenhedsløb for børn. I 2021 deltog ikke mindre end 42.500 skoleelever fordelt på 171 skoler i Danmark. Heriblandt også Thyregod Skole, hvor man samlede flotte 30.000 sammen til det fine projekt.

Alle indsamlede midler går til Børnelungefonden og skal være med til at finansiere livsvigtig forskning i kritiske lungesygdomme hos børn.

Løbet organiseres af Team Rynkeby Fonden og afvikles fredagen før påskeferien på en række skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland

Annonce

Fredag d. 8. april stod hele skolen i Thyregod klar med frisk vind, (læs: det var pivkoldt) og haglbyger i håret, brede smil og velsmurte løbesko til at sparke gang i Team Rynkebyløbet.

- Dagen blev skudt i gang med høj aktivitet og intensitet i skolegården, hvor fire energiske piger fra 8. A, Alma, Ida, Emilia og Lily, sørgede for fælles opvarmning til festlig musik foran ca. 300 meget aktivt deltagende børn og voksne fra skolen, fortæller John Werner Jørgensen fra Thyregod Skole.

12 omgange til letbenede Anders

Efter den muntre opvarmning i det utroligt afvekslende danske forårsvejr, gik turen til Skovlunden i Thyregod, hvor løbet foregik på en spændende og hyggelig 1 km. rute, hvor store og små børn løb blandt hinanden.

De fire energiske piger fra 8. A, Alma, Ida, Emilia og Lily, sørgede for fælles opvarmning til festlig musik. Privatfoto

For hver runde børnene løber, optjener de X antal kroner fra en sponsor, som, de selv har været ude at finde, og den slags er jo motiverende, når først startpistolen er fyret af.

- Det var et festfyrværkeri af trommestikkeben i alle længder og farver, da børnene benede afsted. Det blev Anders fra 8. A, der løb flest omgange, idet han nåede at løbe hele 12 omgange på én time - og dermed satte en ny skolerekord, fortæller John Werner Jørgensen og tilføjer:

- Præstationen skal ses i lyset af, at det var tur både ud og ind både på stille villaveje og i kuperet skovbund samtidig med, at han skulle navigere rundt imellem, blandt andet, børn fra 0. klasse, som pludselig stopper op, fordi de har fået øje på en flot pind i skovbunden.

Han kan ydermere oplyse, at man har svar på, hvor mange penge, der er løbet ind den 29. april. Her skulle samtlige sponsorbeløb nemlig gerne være tikket ind.


Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Give Avis

Efter fire år kaster pølsemanden håndklædet i ringen: Slut med ristede hot dogs og burgere på Hjortsvangen

Annonce