Annonce
Give Avis

Det dufter af medaljespil: Fantastisk tennisdag i Gryden endte med sejr til Give efter flere gyserkampe

Anders Grinderslev, der blev begavet og hyldet før kampen efter tre flotte år i Give Tennisklub, leverede varen i 1. single og vandt over formstærke Henrik Korsgaard. Foto: Jim Hoff
Give Tennisklub fik alt, hvad klubben på forhånd havde ønsket sig, da holdet i elitedivisionen stillede op onsdag i Gryden for at dyste om vigtige points mod Hørsholm/Rungsted Tennisklub: En sejr, en flot eksponering af klubben på direkte TV og fyldte tribuner.

GIVE: - Jeg synes, at det her ser svært ud. HRT stiller med et rigtig stærkt mandskab i dag. Jeg vil endda gøre dem til små favoritter. Men nu må vi se. Alt kan jo ske i tennis, lød den forsigtige indgangsbøn fra Give Tennisklubs mangeårige formand Jan Ek, inden kampene gik i gang i den Tv-transmitterede holdkamp.

Sportschef Lars Baes havde også fået et par nyvundne rynker i panden, for også han forudså en meget svær holdkamp for Give, der stillede med Anders Grinderslev i 1. single, Florian Barth i 2. single, Patrick Kristensen i 3, single og Morten Garbers i 4. single.

De var oppe mod henholdsvis Henrik Korsgaard, Maruis Ruzgas, Maxim Ganda og Casper Mikkelsen.

Annonce

Ikke mindst 1. singlen mellem bomstærke Grinderslev og den voldsomt formstærke Korsgaard var imødeset med megen spænding, og her fik både tv-seerne og de mange tilskuere på den fyldte tribune fuld valuta for pengene. De to rivaler, som står vanvittig godt til hinanden rent tennismæssigt, leverede et brag af en tenniskamp.

Grinderslev: Udslagsgivende at publikum bar mig frem

Det endte efter en intens, nervøs men også fantastisk velspillet tennisdyst med en stram sejr til Anders Grinderslev efter 7-6, 7-6, og det passede den sympatiske 27-årige aarhusianer aldeles glimrende, at han fik lov til at slutte af med en sejr i sin sidste hjemmekamp i "Gryden".

Anders Grinderslev fik gaver før kampen, da den stærke tenniskriger stopper i Give den 1. september. Her er det Tommy Noermark fra GTK, der overrækker de fine gaver til en glad og lidt bevæget Grinderslev. Foto: Jim Hoff


- Rigtig dejligt at slutte af med en sejr her i Give. Jeg ville bare ikke kunne bære at skulle tabe til Korsgaard igen efter en tiebreak, som det var tilfældet sidste år her i Gryden. Men igen en megasvær kamp. Det bliver altid meget urytmisk, når jeg spiller mod Henrik, hvilket også er hans taktik. Derudover lå der et ekstra mentalt pres på mine skuldre, for jeg ville bare slutte rigtig godt af med alle de folk på lægterne, så det gav lidt ekstra nerver på. Men jeg fik min revanche og en vigtig sejr for holdet, konstaterer en storsmilende Anders Grinderslev, der flytter til København 1. september for at blive spiller og træner i KB.

Den meget lige kamp bød på masser af flot tennis fra de to kombattanter, men Grinderslev trak altså det længste strå til stående og bragende bifald fra det medlevende publikum.

- Jeg synes, at det var udslagsgivende i dag, at publikum ildnede mig op og var 100 % på min side. Jeg er en type spiller, der suger den slags til mig og henter en masse energi og gejst på den konto. Jeg elsker simpelthen, når publikum er på mærkerne. Og så synes jeg også, at jeg fandt nogle rigtig gode server frem på de vigtige bolde i et par kritiske situationer. Måske var Korsgaard også lidt hæmmet af en mindre håndledsskade, der hæmmede han baghåndslag, lyder vurderingen fra den nyuddannede cand. mag i nordisk og engelsk.

Annonce

Dansk inspiration til tysk tennis-showman

Knap så meget vind i sejlene havde Morten Garbers i 4. single, hvor den rutinerede tennispiller tabte med 6-3, 6-2 til Casper Mikkelsen. Patrick Kristensen i 3. single viste flot mentalitet og kom stærkt tilbage efter at have tabt første sæt til Maxim Landa. Kristensen vandt således 2. sæt 7-5, og der måtte en tæt tiebreak til, inden Landa kunne trække sig sejrrigt tilbage med 10-7.


Jeg synes, at det var udslagsgivende i dag, at publikum ildnede mig op og var 100 % på min side. Jeg er en type spiller, der suger den slags til mig og henter en masse energi og gejst på den konto

Anders Grinderslev, Gives 1. singleInspireret af Anderes Grinderslev flotte præstation i 1. single gik tyske Florian Barth på banen i 2, single med den stærke svenske HRT-spiller, Marius Ruzgas, der af de fleste var favorit til at tage sejren. Men den formstærke tysker viste sig fra sin allerbedste side og kørte sejren sikkert hjem med 6-4, 6-4 i en dyst, hvor Barth også fik lejlighed til at give smagsprøver på sit talent for charmerende showmanship.

Florian Barth jubler efter en sikker sejr over svenske Marius Ruzgas på 6-4, 6-4. Foto: Jim Hoff


Dermed 2-2 inden de to doubler, og det var et overraskende godt udgangspunkt for GTK-holdet, der så småt lugtede både blot og points til jagten på medaljer.

Annonce

Skadet Garbers og hurtigløberen Kristensen leverede sensationen

I 2. double var det Morten Garbers og Patrick Kristensen, der var oppe mod Marius Ruzgas og Maxim Landa, og her fik vi indledningsist drama for alle pengene. Garbers var nemlig blevet skadet i ryggen og var egentlig ikke klar til at spille, men to panodiler og en tur med en gang smertestillende creme fik den rutinerede herre nogenlunde på benene. Serve kunne han dog næsten ikke, så det lignede en walkover for HRT-doublen.

En skadet Morten Garbers slæbte sig med høj klasse gennem 2. doublen sammen med sin løbestærke unge makker Patrick og Kristensen. Foto: Jim Hoff


Men sådan gik det langtfra. Det undertippede Give-par tog fuldstændigt fusen på HRT'erne og vandt stensikkert med de overbevisende cifre 6-1, 6-2 efter fremragende doubletennis.

- Jeg havde fokus på de basale ting, gjorde det ikke sværere, end det nu engang er, dirigerede spillet så godt jeg kunne og lod så Patrick om at tage alle de hårde og intense løb. Og det fungerede fint, for Patrick gjorde det fantastisk, lød det fra den smertesplagede men bredt smilende Garbers umiddelbart efter dysten.

Annonce

Barth og Grinderslev brillerede i 1. double

I 1. doublen var Grindeslev og Barth oppe mod Henrik Korsgaard og Casper Mikkelsen, og det blev en velspillet tennisgyser af dimensioner, hvor et spillelystent og godt spillende Give-par endte med at trække det længste strå efter 6-4, 3-6 og 10-7. Både Grinderslev og Barth var i deres es og leverede seværdig doubletennis med nogle exceptionelle slag og indgreb, der vist nok står under alternative løsninger i tennisbogen. Fremragede underholdning, simpelthen.

Barth og Grinderslev leverede en fornem indsats i 1. doublen, hvor de besejrede Korsgaard/Mikkelsen efter en gyseragtig tiebreak. Foto: Jim Hoff


- Noget overraskende at vi hiver den her hjem med 4-2. Og sikke da nogle vanvittigt flotte præstationer i de to double. At 2. doublen med en skadet Garbers formår at hente en suveræn sejr i 2 double er jo tæt på sensationelt, og så får vi en helt vild spændende kamp i 1. double, der må ud i tiebreak i en gyserafslutning. Alt i alt helt fantastisk at gutterne gjorde det i dag, og denne her sejr viser bare, at alt kan ske i tennis, lød det fra en begejstret Jan Ek.

Annonce

Sportschef: Jeg er sgu stolt af det GTK leverer i dag

Sportschef Lars Baes havde da også fundet det cykelstyrbrede smil frem.

- Jeg er meget, meget tilfreds. Vi står med en 4-2 sejr efter nogle meget, meget tætte kampe, hvor de gik til vores side. Hvis man skal vinde over så godt et hold som HRT stiller med i dag, skal man have tur i den, og det havde vi. Nu henter vi fem vigtige points, som betyder, at vi med en sejr over Fruens Bøge er i medaljespillet - og nu kan vi også gå efter den 2. plads i grundspillet, som er målet, konstaterede Lars Baes.

Der var masser tilskuere på lægterne, da GTK besejrede HRT med 4-2, Foto: Jim Hoff


Han noterede sig også med stor tilfredshed, at publikum efter en lang periode med coronarestriktioner i høj grad havde fundet vej til Gryden, og det fik ifølge sportschefen afgørende betydning.

- Jeg vil mene, at den opbakning publikum kommer med i dag bliver afgørende til vores fordel i de kampe, hvor det hele balancerer på et knivsæg. Både Grinderslev og Barth bliver jo båret frem i deres kampe, og det er noget de begge to elsker og som gør dem lige de der ekstra procenter bedre. derudover er jeg glad for at vi lykkedes med dagens projekt, nemlig at sætte Give Tennisklub flot på landkortet i live TV. Fedt med så mange tilskuere, der var oppe på mærkerne og var med til at vise, hvad det er, vi vil med vores tilgang til tennis her i Give. Jeg er sgu' stolt af det, vi leverer her i dag, og stor cadeau til de mange folk i klubben, der bare står klar og løser alle opgaver perfekt nærmest pr. automatik, lyder det anerkendende fra Lars Baes.

Give spiller næste gang i Fruens Bøge på Fyn onsdag den 11. august og slutter grundspillet af lørdag den 14. august i Gentofte.

Annonce
Annonce
Give Avis

Genåbning på Kastaniehaven: Efter halvandet år som leder fik Carina Skærlund sin første festdag

Annonce
Annonce
Give Avis

Se videoen: Stolt og bevæget dobbelt ol-guldvinder modtog folkets hyldest i den sprøde efterårsregn

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nej seks millioner til GISK: Stofa vil kun købe Gives fællesantenneanlæg på egne præmisser

Give Avis

Se billederne: Seje børn trodsede regnen og gav Give endnu en flot cykelfest

Give Avis

Give sender Dannebrog til tops med fejring af dobbelt guldvinder!

Give Avis

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Give Avis

Først var det huse, nu er det brugte biler, der er en mangelvare

Give Avis

Ungt lokalt cykeltalent i kæmpedilemma: I svær klemme mellem sin sport og uddannelse

Give Avis

Give misser nyvunden momentum i vital bundkamp og taber 4-2 i Bramming

Give Avis

Efter de store cykelklassikere: Nu er det børnenes tour - og det sker i Give midtby

Give Avis

Ny start efter corona: Café Tæt ændrer koncept

Give Avis

Ny præstebolig og ny præst på listen: Meningsløst at hælde flere penge i skimmelsvamperamt præstebolig

Give Avis

Så er der fest i gaden: Høstfesten i Vonge er tilbage

Give Avis

Lokale øko-grise får besøg af prægtige mænd i prægtige gamle maskiner fra oldefars tid

Give Avis

Julies drøm led et stort knæk, da hendes hest måtte aflives: Nu er hun et af landets største springryttertalenter

Give Avis

Danmarksmestre i godt arbejdsmiljø: Trekantens El vinder fornem hædersbevisning

Give Avis

Hun gør det igen: Mitzi Mortensen har avlet årets hingsteføl

Give Avis

Slut efter 115 år: Historisk men utidssvarende præstegård rives ned for at gøre plads til topmoderne præstebolig

Give Avis

Vand i hovedet og mudder på måsen: Dirty Trail i Karlskov vender frygteligt tilbage

Give Avis

Vigtig sejr: Efter 2-0 over Aabenraa er Give væk fra de direkte nedrykningspladser

Give Avis

Første sejr til Give: Skarp indskifter kampafgørende med sine to første boldberøringer

Give Avis

Tobias Thorning Jørgensen sikrer Danmark paralympisk guld: Og så ringede Kronprinsen

Give Avis

Når Vorbasse Marked ikke vil, må børnene i Give tage over

Annonce