Annonce
Give Avis

Det dufter af sommer: Café outdoor på Diagonalkroen

Cafe Lasse - kunne være det nye navn på det nye udendørs serveringssted, som Lasse Lindberg fra Lindberg Dining har sat op på siden af Diagonalkroen. Her kan man sætte sig hen og nyde mad og drikke uden fremvisning af coronapas - og uden forudgående tidsbestilling.Foto: Jim Hoff
Sommeren er på vej ind, coronaen forhåbentlig på vej ud, og nu åbner vores restauranter og spisesteder endelig igen. Og her springer Diagonalkroen så ud med et nyt udendørs serveringssted, hvor hyggen er i højsædet.

GIVE: I kølvandet på genåbningen af restauranter og spisesteder er der fulgt en række krav fra sundhedsmyndighederne, hvor gæsterne blandt andet skal fremvise coronapas/negativ coronatest for at komme ind.

Den foranstaltning er der ifølge den mere tabloide del af medierne delte meninger om, men det skal dog siges, at langt de fleste mennesker tager restriktionerne og påbuddene til notat og respekterer dem uden sværdslag og fremviser gladeligt beviserne på, at de er “stuerene” - i hvert fald i forhold til coronaen.

Nu er restaurationsbranchen jo et udpræget servicefag, hvor det handler om at give kunderne en god oplevelse, og på den konto har Lasse Lindberg fra Diagonalkroen - igen - fået en lys idé.

Annonce

Han gør det nemlig muligt at komme på Diagonalkroen og spise dels uden at skulle bestille bord, dels uden at skulle fremvise coronapas/negativ test.

Hyggelig sommeroase

Sammen med en række af sine fingernemme medarbejdere, og Henrik Henriksen, har han hen over uge 17 været i gang med at bygge det, han selv kalder en ‘hyggelig sommeroase’ med varmelamper, tæpper, lyskæder, aftenservering og parasoller.

Dette middelhavsinspirerede tilskud til Diagonalkroen finder man i den indgangspassage, der i de gode gamle dage førte folk og fæ ind på Proppen (som i dag er kendt som den blå stue)

-Vi arbejder os sikkert og stabilt frem med udendørsarealet. Lamperne er blevet hængt op, og der er også terrassevarmere og nye møbler på vej! Det hele er naturligvis klar til torsdag, hvor vi åbner, lød det fra Lasse Lindberg onsdag eftermiddag.

Bonusinfo: På onsdag d. 28/4, altså dagen før dagen dagen restauranten åbner, var der rejsegilde i tidsrummet 16.00 -18.00.

Her var der gratis fadøl til alle, der bestilte bord i restauranten i maj måned.

Annonce

Café som eksperiment

Samtidig med lanceringen af den nye udendørs "hyggeoase" har Lasse Lindberg også 'talt med folket' på Facebook 7323 Give, hvor han har efterspurgt input til, hvad en café skal indeholde.

Det har han fordi, det viser ud fra de artikler, som vi har bragt her i avisen med temaet "Du ejer din by", at folket ønsker sig en café i midtbyen. Her fik han mange fine tilbagemeldinger, men han kan også konstatere, at det af arbejds- og tidsmæssige årsager nok ikke bliver ham, der kommer til at stå for en café i Give lige for nu.

Der er dømt hyggestemning, så det batter på det nye udendørs serveringssted ved Diagonalkroen.Foto: Jim Hoff

Han foreslå i stedet et lokalt eksperiment med grillbaren/pølsevognen 'Under Bøgen' som udgangspunkt for en række lokale interessenter/iværksættere/investorer.

- Her kunne man for en periode på eksempelvis 1,5 år afprøve, om der er basis for nogle af ideerne, og så kunne der være et udspring heraf, der kunne byde ind på det lejemål, der kom i de nye bygninger på Torvet. Det kunne eventuelt foregå med helt åbne regnskaber, så også andre interesserede kunne se, om der var basis for en cafédrift i Give, lyder forslaget fra Lasse Lindberg der fortsætter:

- Jeg vil meget gerne være med i eksperimentdelen, hvis der er nogle seriøse spillere, der er med på ideen. Selvfølgelig betinget af at ejeren af bøgegrillen, kommunen, er med på setuppet. Der kunne måske også tilflyde midler fra LAG, BID, udviklingsrådet og lignende til et sådan eksperiment.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Give-Egnens Museum

Annonce