Annonce
Give Avis

Det endte med Kollemorten - og det var et godt valg

Yndlingsstedet - der er ingen tvivl. Det er udsigten fra Øster Nykirke, hvor Keld Bøgelund Rising Nielsen i øvrigt blev gift med sin Karina. Foto: Mette Mørk
Lokalrådet for Vonge-Kollemortens formand kommer oprindeligt fra Svendborg, men han og hans kone faldt for Kollemorten, da de skulle købe hus.
Annonce

Kollemorten: Det var slet ikke Kollemorten, som var i tankerne, da Keld og Karina Bøgelund Rising Nielsen var på udkig efter et hus. Keld kommer fra Svendborg. Karina fra Uldum.

Dengang var Keld Nielsen efterskolelærer i Nørre Aaby på Vestfyn, og Karina Nielsen var sygeplejerske i Vejle. Men efter at have kigget i hele Trekantområdet fandt de ud af, at familien kunne få meget mere for pengene ved at rykke uden for de store byer.

Det viste sig ikke at være noget problem at falde til.

- Man engagerer sig bare, er den korte forklaring fra Keld Nielsen.

Han meldte sig ind i Borgerforeningen for Kollemorten, som han også har været formand for. I marts 2019 blev han formand for Lokalrådet for Vonge-Kollemorten - der nu og da også kalder sig for Lokalrådet Hatten.

Her er et godt fællesskab, man er sammen om noget, og folk bakker op.

Keld Bøgelund Rising Nielsen

Annonce

Alle hilser på hinanden

Tilflytterfamilien nyder huset på Banevænget med plads til familie, kaniner, Karinas syhjørne og de mange brætspil, som bliver fundet frem, når der er besøg.

- Her er et godt fællesskab, man er sammen om noget, og folk bakker op, siger lokalrådsformanden, der trives med, at alle hilser på hinanden.

Området har det hele, påpeger han. Børnehave, skole, rigt foreningsliv og købmænd i både Vonge og Kollemorten.

Det sidste er ikke en given størrelse. Indsamlede midler fra lokalbefolkningen har skabt grundlag for de to købmænd, som har åbent alle uges dage og byder på et stort udvalg.

Annonce

Finde sine fødder

En sikker skolevej mellem Kollemorten og Vonge er noget af det, som trænger sig på, siger han. Når børnene kommer i 4. klasse, kan de ikke længere få gratis buskort, og vejen til skole deler de med tung trafik.

Busbetjeningen er et andet fokuspunkt. Det er et problem for nogle ældre, at der efterhånden ikke er mange afgange.

- Vi har også nogle tomme boliger, som ser noget slidte ud, siger Keld Nielsen, der gerne vil se på, hvad man gøre ved det.

En initiativgruppe har arbejdet med Hærvejscentret, hvor de ældste hytter er skiftet ud med nye. Naturligvis er det den lokale tømrer, som har haft opgaven. Man skal støtte de lokale, er holdningen.

- Lokalrådet støtter lokale projekter og nedsætter grupper til at udføre opgaverne.

Dit lokalråd

De 33 lokalråd er vigtige bindeled mellem lokalområderne og Vejle Kommune. Vi præsenterer formændene for lokalrådene i ugeavisens område. Serien er blevet til i et samarbejde mellem Vejle Kommune, din lokale ugeavis og Vejle Amts Folkeblad.
Annonce

Frivillige driver alt

Et samlingspunkt er det årlige repræsentantskabsmøde for alle foreninger, hvor de spiser sammen og fortæller om, hvad de arbejder med. Det er også her, valget til lokalrådet finder sted. Frivilligheden driver alt i området. Sommerfesten står Kollemorten for, mens høstfesten finder sted i Vonge. Juletræsfesten og fastelavnsfesten er fælles. Og man deltager på kryds og tværs.

Hvad fastelavnsfesten angår, er man så heldig at have foreningen Teatergarderoben, som lejer kostumer ud til enhver lejlighed.

Keld Bøgelund Rising Nielsen, formand for Lokalrådet for Vonge-Kollemorten

Lærer, 44 år.

Gift med sygeplejerske Karina. To sønner på otte og 11 år.

Stammer fra Svendborg.

Arbejder i Ribe. Tidligere lærerjob i Slagelse; Horsens og Nørre Aaby.

Tidligere formand for borgerforeningen i Kollemorten.

Interesser: Historie, brætspil og modeljernbaner. Skal i gang med at bygge en modeljernbane af den gamle jernbanestrækning, der gik gennem Kollemorten og Vonge.

Annonce

Giver gerne en hånd med

Fynboen Keld Nielsen har ikke et øjeblik fortrudt, at kærligheden trak ham til Jylland, efter at han havde mødt Karina til Grøn Koncert, hvor Keld - i pagt med sin natur - var frivillig. Det har altid ligget til ham at give en hånd med.

Og når man har det sådan, er det ingen sag at blive en del af fællesskabet, er hans erfaring.

Vi skal have flere nye boliger

Hvad er du mest stolt af i dit lokalområde?

Fællesskabet og samarbejdet mellem Vonge og Kollemorten.

Hvis du var ejendomsmægler, hvordan skulle salgsteksten lyde?

Naturen - kildernes udspring i Tinnet Krat, det rige foreningsliv og fællesskabet.

Hvilken plet viser du en udenbys gæst?

Øster Nykirke. Når man står deroppe, kan man se hele området. Der er sådan en fred og ro, og så var det i øvrigt der, min kone og jeg blev gift.

Hvordan skulle området gerne have udviklet sig om 10 år?

Flere nye boliger, så vi til stadighed får tilflyttere. Og så skal vi fortsat støtte de to købmænd, så vi bevarer vores dagligvarebutikker.

Hvad trænger til at blive gjort inden for det kommende år?

Vi skal finde vores prioriteringer som lokalråd.

Din største bekymring for lokalområdet?

At vores købmænd bliver nødt til at lukke. Det vil gøre området mindre attraktivt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

I.B.T. A/S bygger syv huse i Borgergade

Annonce