Annonce
Give Avis

Det går stærkt i Give: Nybyggeri på Lindevej revet væk

Orla Andersen fra EA Byg har bygget et parcelhus og to rækkehuse på Lindevej. To ældre huse er over tid købt op og revet ned, og 1. maj kan de nye ejere og lejere rykke ind i det fine bynære nybyggeri. Foto: Jim Hoff
Orla Andersen fra EA Byg påbegyndte byggeri af et parcelhus og er dobbelthus på Lindevej i Give i august 2021, og alle tre enheder var henholdsvis solgt og lejet ud, længe inden mørtelen var tør.

GIVE: Stort set allerede da Orla Andersen, indehaver af EA Byg, i sommeren 2021 påbegyndte nedrivningen af det ældre hus på Lindevej 7, vakte interessen for hans projekt stor nysgerrighed - og løbende meldte flere interesserede sig ind i flokken af potentielle nye beboere i de tre enheder, som Orla Andersen have projektsat.

- Hverken parcelhuset på 125 kvadratmeter eller de to udlejningshuse på hver 110 kvadratmeter nåede at komme i udbud. Rygtet om nybyggerierne vakte så stor interesse, at alle enheder nærmest blev revet væk. Nu har jeg så også ret gode kontakter indenfor ejendomsmæglerbranchen, og det gjorde da også noget godt for salget og udlejningen, lyder det fra et skævt smil fra Orla Andersen, der bor sammen med indehaver af danbolig i Give, Susanne Sandholm.

Oprindeligt skulle de bygges seks huse, men ...

Ret beset tog projektet sin begyndelse tilbage i 2017, hvor Orla Andersen købte Lindevej 7 af arvingen efter tidligere byrådsmedlem og tømmerhandler Carl Otto Johansen.

- Jeg havde også erhvervet mig en dobbeltgrund på Torvegade 43, og for at få vejadgang til disse grunde, købte jeg Lindevej 7. I 2021 døde ejeren af Lindevej 5, og da arvingerne her tilbød mig at købe dette hus, slog jeg også til her med henblik på at etablere en række nye huse. Det var, og er, jo min klare opfattelse, at der mangler gode nye huse i Give, og Vejle Kommune var da også  med på ideen, fortæller Orla Andersen.

Men hans oprindelige plan om at etablere i alt seks huse på de indkøbte matrikler faldt til jorden, da det viste sig, at Torvegade 43 hører under midtbyens lokalplan.

- For at gøre en lidt lang og indviklet fortælling om procedurer og regler kort, så endte det med, at der ikke var plads nok, rent juridisk, til mit oprindelige projekt, så den plan måtte skrottes. Derfor endte projektet med, at jeg byggede et nyt parcelhus på 125 kvadratmeter med henblik på salg og byggede to huse på 110 kvadratmeter med henblik på udlejning.

Annonce

Kvalitet og efterspørgsel

Det er pensionister, der den 1. maj rykke rind i de tre nybyggede huse på Lindevej, og den måde det hele er bygget op på, kan de nye beboere få rigtig meget glæde af hinanden, ligesom de også vil passe fint ind til de omkringboende naboer, der også er i pensionistsegmentet. Der bor dog også en lille flok yngre folk på vejen, skal vi lige huske at notere.

Hverken parcelhuset eller de to udlejningshuse nåede at komme i udbud. Rygtet om nybyggerierne vakte så stor interesse, at alle enheder nærmest blev revet væk

Orla Andersen, indehaver EA Byg

Ud over den generelle mangel og deraf følgende store efterspørgsel på netop gode bynære rækkehuse og parcelhuse, vurderer Orla Andersen også, at grunden til, at de tre enheder blev så hurtigt omsat også skal findes i, at der ikke er gået på kompromis med kvaliteten i de tre huse.

- Alle enheder er gennemmurede, som jeg jo mener huse bør være, og generelt er der bare tale om høj kvalitet hele vejen igennem. Det er Give Huset, der har tegnet husene, og der er brugt gode lokale håndværkere til projekterne. Det er så også mig selv, der har stået for den overordnede entreprise, fortæller 64-årige Orla Andersen, der i en menneskealder har været selvstændig med eget murerfirma.

Annonce

Klar til nyt projekt i bymidten

Det er klart, at der i forbindelse med nedrivning af det gamle hus og genopbygningen af de tre nye enheder har været en del aktivitet med et til tider pænt højt støjniveau på Lindevej. Men det har naboerne  til nybyggerierne ifølge Orla Andersen taget i stiv arm og med godt humør.

- Jeg har ikke hørt et eneste ondt ord fra naboerne her på Lindevej i forbindelse med det her projekt. De er da også sammen med  andre interesserede inviteret til huskig her fredag eftermiddag den 22.4., så de kan se, hvad det er vi har gået og puslet med - og vi er da også stolte af det færdige resultat, så det vil vi gerne vise frem, siger Orla Andersen.

Han er mere end klar til et nyt lignende projekt i bymidten i Give, så hvis en potentiel mulighed skulle dukke op, er den erfarne byg- og murermester klar med murerskeen igen.

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Give Avis

Efter fire år kaster pølsemanden håndklædet i ringen: Slut med ristede hot dogs og burgere på Hjortsvangen

Annonce