Annonce
Give Avis

Det handler om ansvarlighed: Give laver Black Friday om til Sorte Dage

Give Handel & Erhverv dropper Black Friday af hensyn til folkesundheden og indfører i stedet for "Sorte Dage". Foto: Jim Hoff
Coronaen har sat en effektiv stopper for Black Fridaykonceptet, som vi kender det. I stedet introducer Give Handel & Erhverv nu Sorte Dage, der breder den fortravlede endagshandel ud over flere dage men stadig med tilbud og gavekort på plakaten.

GIVE: Årets store handelsøjeblik, Black Friday, ligger normalt den sidste fredag i november, hvor byen fyldes med mennesker, aktiviteter og en masse leben. Men sådan bliver det ikke i år.

Give Handel & Erhverv har valgt at handle ud fra en devise om ordentlighed og ansvarlighed i forhold til den for tiden opblomstrende coronavirus.

Balancegangen mellem stadig at præsentere borgerne for en god og aktiv handelsby med masser af gode tilbud og gavekortskonkurrencer og samtidig at fremstå som en ansvarlig forening, for hvem det først og fremmest handler om borgernes tryghed og sikkerhed, har været det helt essentielle kernepunkt for bestyrelsen i handelsstandsforeningen.

Annonce

- Den klassiske Black Friday, som vi kender den fra de foregående, år er droppet. Coronasituationen er alt for alvorlig til, at vi som forening vil opfordre til sammenstimling og masseopbud af folk i gaderne. Det kan og vil vi som forening ikke stå på mål for – uanset hvordan vores nabobyer vælger at tackle Black Friday. Derfor indfører vi i stedet konceptet ’Sorte dage’, hvor butikkerne fredag den 27.11 holder åben fra 8.00 til 20.00 og lørdag den 28.11 fra 10.00 til 15.00, forklarer Susanne Sandholm, der er formand for Give Handel & Erhverv.

Handler om at sikre den gode julehandel

Der vil ingen af dagene ikke blive foranstaltet nogen form for aktiviteter, der kan opfordre til sammenstimling, så folk kan helt trygt tage ned og handle i byens butikker, der er klædt godt på til at sørge for kundernes tryghed i relation til de coronarestriktioner, der pt. er gældende.


Netop her ved udgangen af 2020, der har været et virkelig hårdt år for mange, ikke mindst detailhandlen, har butikkerne i endnu højere grad brug for folks opbakning. Derfor er det virkelig vigtigt, at man bliver ved med at støtte byens butikker - så vi også har dem i 2021

Susanne Sandholm, formand Give Handel & Erhverv


- Der er en meget høj ansvarlighed i byens butikker både i midtbyen og på Hjortsvangen, der naturligvis også er den del af de Sorte Dage. Butiksfolkene har godt styr på reglerne, og vil sørge godt for kundernes sikkerhed. Og det er bare vigtigt at pointere, at selv om vi dropper den klassiske Black Friday i år, så lukker vi langt fra byen ned. Tværtimod giver vi kunderne mulighed for over flere dage/uger at gøre en rigtig god handel i trygge rammer, siger Susanne Sandholm.

Den hårfine balancegang mellem ansvarlighed/ordentlighed og at sikre en god julehandel både for butikkerne og borgerne handler jo også om, at man som individ selv er med til at passe på og træffe kloge beslutninger, når man færdes i byens butikker og på gaderne.

Annonce

Har brug for kunderne som aldrig før

Og i en tid, hvor coronaspøgelset bliver ved med at poppe op, tænker flere borgere måske, at "så klarer vi bare julehandlen hjemmefra på nettet". Men her beder Susanne Sandholm folk om lige at tænke over det en ekstra gang.

- Netop her ved udgangen af 2020, der har været et virkelig hårdt år for mange, ikke mindst detailhandlen, har butikkerne i endnu højere grad brug for folks opbakning. Derfor er det virkelig vigtigt, at man bliver ved med at støtte byens butikker - så vi også har dem i 2021, lyder konstateringen, der både har klang af opfordring og bøn, fra Susanne Sandholm.

En opfordring og bøn der nok får lidt mere ørenlyd, når formanden kan oplyse, at de populære gavekortskonkurrencer kører ufortrødent videre. Men på en anden måde.

Annonce

Gavekort kan bruges hele december

Det fortæller Claus Villumsen og Henrik Henriksen fra Black Friday-udvalget.

- Der vil være konkurrencekuponer i Give Avis i uge 48, som skal udfyldes og afleveres i butikkerne fredag og lørdag. Kuponerne afleverer butikkerne efterfølgende hos os i Black Friday-udvalget, og vi udtrækker alle vinderne af gavekortene, som skal indløses i butikkerne i løbet af december 2020, oplyser Villumsen og Henriksen, som bakker meget op omkring formandens udtalelser i forhold til nødvendigheden af kundernes opbakning.

I år bliver Black Friday i Give ikke afholdt som traditionelt. Coronakrisens alvorlige opblussen betyder, at Give Handel & Erhverv ud fra et ansvarslighedsprincip baseret på stort samfundssind ikke vil stå som ansvarlige for masseopbud og større forsamlinger i bybilledet. Foto: Jim Hoff

- Det er med en vis tristhed, at det på grund af coronaen har været nødvendigt at aflyse mange ellers gode arrangementer og tiltag i hele 2020. Bl.a. Outlet-messen, Kunst & Skulpturdag, Give Open Air, DM i Cykling, Knæk Cancer samt juletræstændingen. Det har været hårdt, rigtig hårdt for butikslivet, og netop derfor ønsker og håber vi, at alle vil bakke op omkring den "nye Black Friday”, lyder opfordringen fra udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Du ejer din by: Nu bliver det konkret

Give Avis

Give skidt fra land i København

Annonce