Annonce
Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Susanne Sandholm (tv.) har købt guldsmedeforretningen Tøttrup Guld Sølv & Ure af Else Bach og Nils Tøttrup. Else og Nils samt det nuværende personale fortsætter i butikken, så kunderne vil ikke mærke ejerskiftet. Foto: Jim Hoff
En opsigtsvækkende handel i butikslivet i Give har hen over den sidste måneds tid udspillet sig stille og roligt i kulisserne. Susanne Sandholm, indehaver af danbolig, har købt guldsmedebutikken Tøttrup Guld Sølv & Ure af Else Bach og Nils Tøttrup.

GIVE: Efter 22 gode år som indehavere af guldsmedebutikken i Østergade i Give har Else Bach og Nils Tøttrup valgt at sælge butikken til Susanne Sandholm, der er medindehaver af danbolig i Give.

Fundamentet for den opsigtsvækkende handel hviler på tre ben. For det første handler det om, at Susanne Sandholm i mange år har gået med en drøm om at komme ind i guldsmedebranchen. For det andet handler det om, at Niels og Else pga. Nils' helbredsmæssige udfordringer ikke har de samme personlige ressourcer at sætte i butikken som tidligere, og for det tredje handler det også op at bevare en attraktiv og rigtig velkørende butik i bylivet i Give.

- Det her er en butik i virkelig god form, og det er også en butik, der er en væsentlig brik i butikslivet i Give. En velrenommeret specialbutik, der har en stor skare loyale kunder både fra Give og omegn, og som også trækker en del kunder til Give ude fra omkringliggende byer, også fra Vejle. For mig er det her en rigtig god investering, og det bedste af det hele er, at Else og Nils plus det nuværende personale, Anne og Annette, vil blive ved med at være en fast del af butikken, forklarer Susanne Sandholm.

Annonce

Else og personalet fortsætter

Else Bach fortsætter som daglig leder med et klart mandat fra den nye ejer om, at " det er Else, der bestemmer". Nok sagt med glimt i øjet, men også funderet på et langt og tæt venskab, hvor der er udviklet en solid gensidig tillid mellem Susanne, Else og Nils.

Det her er en butik i virkelig god form, og det er også en butik, der er en væsentlig brik i butikslivet i Give. En velrenommeret specialbutik, og for mig er det her en rigtig god investering

Susanne Sandholm, ny indehaver af Tøttrup Guld Sølv & Ure

- Susanne er blevet den søster, jeg aldrig fik, og vi betragter hende som en del af vores familie. Derfor har det også været en fin løsning for os, at når vi nu var nødt til at afhænde ejeransvaret af butikken, at det er Susanne, der overtager. Både Nils og jeg elsker denne her butik, vi har haft nogle helt fantastiske år her med en masse gode og trofaste kunder, og derfor er vi også rigtig glade for, at der er muligt for os at fortsætte her i butikken. Jeg elsker at servicere og snakke med kunderne og det daglige gode samvær med Annette, Anne og Nils i butikken, siger Else Bach.

I og med Susanne Sandholm overtager butikken, slipper Else og Nils for det store og tunge administrative ansvar og alle de mange timer, der skal lægges i "maskinrummet", en byrde de begge, ikke mindst Nils, ser frem til at slippe for.

Annonce

Susanne bag disken? Ja, hvorfor ikke?

For Susanne Sandholm er guldsmedbranchen langt fra nyt uopdaget territorie. Qua sit tætte venskab med Else og Nils og en næsten livslang stor interesse for og drøm om at træde ind i branchen, har hun været med på sidelinjen i butikken i omkring 15 år.

- Jeg har været med på massevis af messer. Jeg synes jo, det er vildt inspirerende og går rigtig meget op i smykker, ure, lækre designs osv. Jeg har da også givet en hånd med både i butikken og omkring det administrative en gang imellem, og det kan da heller ikke udelukkes, at man vil komme til at se mig i butikken i ny og næ, selvom det som udgangspunkt er Else og pigerne, der kommer til at køre butikken.

Og her kommer Else lynhurtigt på banen med en udmelding om, at hun vil køre butikken videre med stor gnist og en motivation, som var det hendes egen butik.

- Jeg glæder mig rigtig meget over denne her løsning, når vi nu ikke selv magter at køre butikken videre. Jeg ved, det her er en rigtig god investering for Susanne, og at vi på denne måde trygt og tillidsfuldt kan samarbejde om at køre denne her fantastiske butik videre, er både godt for os, Susanne og Gives butiksliv. Samtidig er det en kæmpefordel, at Susanne kender branchen, og branchen også kender hende. Netværket er simpelthen på plads fra dag et.

Annonce

Slipper ikke for Susanne i ejendomsmæglerbranchen

Og så er det lige endnu en pointe, den karismatiske nu tidligere butiksindehaver gerne lige vil levere.

- For lige at gøre det helt klart for alle, så har Nils og jeg tilbudt vores mangeårige dygtige førstedame, Annette Vilstrup, at overtage butikken. Hun har jo været vores 'kronprinsesse', men Annette har i flere omgange pænt og høfligt takket nej til at overtage butikken, hvilket vi naturligvis respekterer. Vi er bare glade for, at vi fortsat kan trække på hendes fine faglige og menneskelige kompetencer her i butikken.

Susanne Sandholm har også, nu vi er ved de vigtige udmeldinger, en pointe hun godt vil have bragt ud til folket.

- Selvom jeg nu har investeret i butikken her og står som ejer, så vil jeg godt understrege, at man altså ikke slipper for mig i ejendomsmæglerbranchen. Alt det nye her er clearet med mit bagland i danbolig , og jeg vil stadigvæk være i danbolig-butikken på fuld tid.

Nu nærmer vi os jo Black Friday, og i den forbindelse vil Susanne og Else løbende holde øje med udviklingen omkring coronasmittens udbredelse.

- Som udgangspunkt kører vi med de udmeldte åbningstider, men situationen kan jo ændre sig, og så skal vi nok melde ud, hvis det bliver nødvendigt at lave om på åbningstiderne til Black Friday, lyder det fra byens nye skarpe butiksduo.

Annonce
Annonce
Give Avis

Isskulpturfesten byder også på Ice For Kids, Snedronning og ild og musik i gaderne

Annonce
Annonce
Give Avis

Pas på: Den femte istid er på vej hen over Give Midtby

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til coronaudfordringer: Lokal fitnessforening boomer og investerer stort på indoor cycling

Give Avis

Den gamle præstegård udstykkes: Nu er der to grunde til salg i "indviet" jord

Give Avis

Godt gået: Julie gør rent bord og vinder dette åre Baltic Cup

Give Avis

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

Den gamle præstegård udstykkes: Nu er der to grunde til salg i "indviet" jord

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Annonce