Annonce
Give Avis

Det handler om sammenhængskraft og hjerteblod: Håndboldsulten divisionstrup ser forventningsfuldt frem til endelig at komme i kamp

Erik Flak er i gang med sin 2. sæson som cheftræner for 2. divisionsholdet i Give Håndboldklub, og han ser ligesom spillerne frem til sæsonstart og en coronafri sæson med fuld drøn på kedlerne og masser ar kampe i Ikærhallen. Foto: Jim Hoff
Coronaen sønderbombede sidste sæson for håndboldspillerne i Give Håndboldklub. Det gav anledning til end el frustration, men omvendt har det giver træner Erik Flak og spillerne masser af kvalitetstid med god ro til at steppe op både på det fysiske og det spillemæssige område.

GIVE: Håndboldsæsonen 2020/21 er ikke noget at skrive hjem om for Give Håndboldklubs 2. divisionsmandskab, der grundet corona oplevede kun at spille fem kampe ud af 22 mulige. Det var ikke just det scenarie klubbens dengang nye træner, Erik Flak, havde sat næsen op efter. Eller spillertruppen for den sags skyld.

Midt i marts 2020 blev turneringen suspenderet, og da der ovenikøbet blev hældt en hel masse restriktioner oveni hatten mht. træningssetup, antal spillere pr. gruppe osv., var det en noget tom fornemmelse håndboldfolket stod med.

Men tro nu endelig ikke, at Erik Flak og resten af træner/ledergruppen og spillerne gik hen i et hjørne og slog op i banen i ussel bitterhed og tristesse. Tværtimod.  Der blev set muligheder i den som udgangspunkt ret frustrerende situation, hvor der i følge Erik Flak over de sidste måneder udover en klar opgradering af det sportslige og det fysiske niveau også er blevet skabt et stærkt sammenhold og en fornyet sammenhængskraft i truppen.

Annonce

Siger du ja eller nej til pakken?

- Spillerne er blevet præsenteret for en samlet pakke omhandlende træningskultur, træningsmængde og generelt en udviklingsplan for, hvordan vi kommer derhen, hvor vi skal være som hold og som enkelt spiller. Og det gælder både det fysiske, det håndboldmæssige samt hele tilgangen til det at spille håndbold i en klub som Give Håndboldklub. Vi har krævet stor commitment af alle spillerne, og stillet dem det helt grundlæggende spørgsmål: Er i med? Her fik vi lutter positive tilbagemeldinger, og denne tilgang har givet pote, forklarer Erik Flak

Vi er forpligtede overfor sponsorer og publikum, så vi skal sørge for at skabe en positiv og optimistisk stemning omkring håndbolden

Erik Flak, cheftræner i Give Håndboldklub

Han fortæller, at spillerne har arbejdet benhårdt og seriøst både på træningsbanen, i styrkecentret og med løbeture i byen.

HK Give Fremads divisionsspillere på løbetur i marts måned, hvor der var fælles opstart med én ugentlig gang træning. Foto: Jim Hoff

- Og det er alle over en kam, der skal roses for en forbilledlig tilgang til tingene, også gutterne på 3. divisionsholdet, der virkelig også har vist flaget og været medvirkende til at skabe en rigtig god træningskultur, lyder det med begejstring i stemmen fra cheftræneren.

Annonce

Skarpladt og kompetitiv trup

Han påpeger, at truppen på den konto generelt er i rigtig god fysisk form. Flere af dem står væsentligt skarpere end da coronaen ramte. Da man samtidig for første gang i en håndfuld år har oplevet ikke at skulle ud og erstatte 8-9 spillere, og dermed på mange måder at skulle starte forfra,  har man kunnet arbejde kontinuerligt med holdets spillemæssige og taktiske redskaber og på den måde stille og roligt har man fået de forskellige ideer implementeret, mens de automatismer, der kendetegner de gode hold også er ved at falde på plads.

Spillerne har givet den fuld gas til træning, hvor der har været flot fremmøde. Her er det den unge lokale keeper, Marius Mørtoft, der elegant passerer en række forhindringer med en bold i begge hænder. Foto: Jim Hoff

- Vi er, hvor vi skal være. Vi har en bred konkurrenceklar trup, hvor der også er stor indbyrdes kamp om pladserne. Det øger intensiteten til træning, hvor vi har et godt konkurrencemiljø. Vi er taktisk fleksible, der er kommet mere tempo og flow ind i vores spil, og vi råder over en trup, der både har de nødvendige kulturbærere og de unge fremadstormende talentfulde gutter. Spillerne er meget fokuserede, når de er på banen, men de leverer også på den sociale konto udenfor banen, og det er også vigtigt for sammenholdt og ånden i det hele taget, pointerer Erik Flak.

Annonce

Ild i øjnene, ja tak!

Snakker vi målsætning handler det for cheftræneren om at blive ved med at bygge op, så man hele tiden nærmer sig det optimale.

- Det drejer sig om at skabe de bedst mulige resultater med de vilkår, vi har. Vi er jo i Give, så vi er også forpligtede overfor sponsorer og publikum, så vi skal også sørge for at skabe en positiv og optimistisk stemning omkring håndbolden. Det handler om at få den bedste muligt placering, og hvor det havner med det, kan man ikke sige. Der skal ikke mange bump, skader sygdom osv., på vejen til for at ødelægge en god kurs. Vi er også kommet i en stærk række med flere rigtig gode hold. AGF og Rækker Mølle har også meldt ud, at de går direkte efter oprykning, så lad os nu se, hvor vi står efter en fem-seks kampe, lyder det komplekse svar fra Erik Flak.

Det handler om attitude, ild i øjnene og hjerteblod, når Give Håndboldklub denne sæson sender sine to divisionshold på banen. Foto: Jim Hoff

Han garanterer dog, at den sammenbragte flok har givet hinanden hånd på, at man møder op med ild i øjnene, og at det er her i Give, man lægger sit håndboldmæssige hjerteblod og engagement.

Og kombinerer man den attitude med det håndboldmæssige niveau, som holdet har vist i træningskampene, så er der god grund til at komme i Ikærhallen med positive forventninger.

Annonce
Annonce
Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Annonce
Annonce
Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Det handler ikke om lynkure og fitness: Det handler om permanente livsstilsændringer og 95 procent sidder mellem ørerne

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Normeret til 240 elever men har kun 65: En af kommunens nyeste skoler mister elever i en grad så lokalsamfundet frygter total nedsmeltning

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

Mindeord over Kirstein Mølgaard

Give Avis

Forretningsudvalg er blevet til bestyrelse: Udviklingsrådet er skrumpet fra ni til fem deltagere

Give Avis

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til Give

Give Avis

Suzette helt overvældet: Utrolig flot comeback til modeshowet

Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Give Avis

Aldrig har der været så mange til udviklingsrådets årsmøde: Kæmpestor interesse for det nye sygehusprojekt

Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

Give Avis

GNRs næstformand: Nu er det nok definitivt slut med Give Nærradio

Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Give Avis

Motionsugen: Nu skal du da ud og løbe forhindringsløb med din bedste firbenede ven

Annonce