Annonce
Give Avis

Det må bilforhandlerne - og det må de ikke

Jes Abrahamsen, AT Biler Give, glæder sig over, at det nu er muligt at give kunderne mulighed for en prøvekørsel. Foto: Jim Hoff
I sidste weekend kom der en åbning for bilforhandlerne, hvor de nu godt må køre ud til kunden og fremvise en bil. Det fejrede Jes Abrahamsen fra AT Biler med at lave en sjov video, der på en halv søndag landede godt 4000 klik.
Annonce

GIVE: Sidste weekend var der godt nyt for autoforhandlerne fra erhvervsministeriet. Efter at salgsafdelingerne ellers havde været nedlukket, fik de tilladelse til igen at fremvise og sælge biler med personlig kontakt - naturligvis efter alle coronaforskrifter.

Konceptet er ganske enkelt: Hvis man som potentiel kunde er faldet over en ny eller brugt bil, som man har set på AT Bilers hjemmeside eller i den store udendørs bilgård på Tykhøjetvej, og man gerne vil prøvekøre bilen, kontakter man salgsafdelingen enten via mail eller pr. telefon.

Derefter laver man en aftale med en af firmaets sælgere om fremvisning/prøvekørsel af bilen.

- Fremvisningen kan foregå på et aftalt sted ude i byen eller hjemme hos kunden privat. Vi må ikke lave prøvekørsel og fremvisning ved firmaet, men eksempelvis må vi gerne lave det ovre på p-pladsen ved Shell, som ligger 25 meter herfra, fortæller afdelingschef Jes Abrahamsen.

Annonce

Succes med promo-video

Det er for øvrigt ham, der er hovedpersonen i den sjove video, der omtales indledningsvist her i artiklen. Da han lørdag erfarede, at der blev givet mulighed for ovenstående muligheder, lå han med egne ord vågen hele søndag nat for at finde på en idé til, hvordan han skulle markedsføre den gode nyhed.

- Videoen blev lagt op søndag formiddag, og da dagen var omme havde den hentet over 4000 klik. Det er nok den noget sjove og måske overraskende afslutning, der gør det, lyder det fra Abrahamsen med et skævt smil.  Hvis du også selv vil have et godt grin, så gå ind på AT Bilers hjemmeside og se videoen - hvis du altså er over 18 år, smiley.

Indslaget om det nye budskab har da også givet pote, idet det både er blevet til fremvisninger, prøvekørsler og salg af biler hen over uge 2. Køber man en bil, kan den efter aftale afhentes ved butikken. Det skal her lige understreges, at erhvervskunder godt må komme i butikken til fremvisning og prøvekørsler.

Annonce

Nye afgifter - hvad gør vi nu?

Ud over coronarestriktioner og diverse forbud bakser bilbranchen også med en vis uklarhed om de nye afgiftsregler, som pt. florerer som et lovforslag på Christiansborgs. Både dette og coronarestriktionerne har logisk nok sat sit negative præg på markedet.

- Som det er nu, fordi Motorstyrelsen ikke er klar til at håndtere de nye afgiftsregler, skal du som køber skal afregne en registreringsafgift, som du så senere vil få tilbage, når Motorstyrelsens systemer er justeret. Efterreguleringen vil formentlig først ske omkring midten af 2021. Her har vi hos AT Biler som en ekstra service valgt i januar og februar at lægge disse penge ud for kunderne, så de ikke skal stå med denne ekstra byrde. Den klarer vi, også selv om det på den korte bane kan blive en dyr omgang for virksomheden, forklarer Jes Abrahamsen.

I forbindelse med overgangen til de nye bilafgifter er et flertal bestående af regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten blevet enige om at udskyde bilforhandlernes indbetaling af registreringsafgift for marts måned fra april til november.

Annonce

Værkstedet åbent som normalt

På værkstedsdelen er alt som det plejer at være, også før coronaen kiggede uopfordret forbi. Kunderne kan blive servicet helt normalt indenfor de gængse åbningstider, men selvom det altså ser helt normalt ud, så har coronaen alligevel også sat sine 'bremsespor' på værkstedsdelen.


Videoen blev lagt op søndag formiddag, og da dagen var omme havde den hentet over 4000 klik. Det er nok den noget sjove og måske overraskende afslutning, der gør det

Jes Abrahamsen, afdelingsleder AT Biler Give


- Vores brancheforening har regnet ud, at fordi folk er sendt hjem fra arbejde og derfor ikke kører så meget mere, så er der i snit gået to års service tabt på et år. Bilerne trænger simpelthen ikke til nær så meget service, fordi de har holdt mere stille, fortæller Jes Abrahamsen.

Videoen med Jes Abrahamsen kan du se her: www.facebook.com/ATbiler

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Genåbning: Nyt fra Sportigan

Give Avis

Genåbning: Nyt fra Din Tøjmand

Annonce