Annonce
Give Avis

Det nye hold på Give-Egnens Museum klar til fremtidens udfordringer

Celia Enkelund Simonsen blev ansat som museumsinspektør på Give-Egnens Musen den 15. september. Hun har ansvaret for formidling, digital formidling og udvikling af "det nye museum". Foto: Jim Hoff
Med kommunale midler i ryggen står GEM foran nogle udfordrende år, hvor der skal præsteres i en grad, så man kan vinde statsanerkendelsen tilbage. På den konto står det nye hold klar til at løfte den interessante opgave,
Annonce

GIVE: - Vores vigtigste opgaver er at højne kvaliteten, så museet kan beholde Slots- og Kulturstyrelsens velsignelse, og dermed også sin økonomiske støtte, og her er der allerede lagt konkrete planer.

Museet skal  have et løft, både med formidling og forskning. Udstillingerne skal føres up to date, og det kan man godt gøre med eksempelvis mere digital formidling.

Således lød det her i avisen fra Give-Egnens konstituerede leder Hanne Thomsen,da hun tiltrådte i august måned.

Udtalelsen skal ses i lyset af,  at Slots- og Kulturstyrelsens kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum fra 2018 blev nemlig stemplet som "ikke tilfredsstillende", og derfor er museet i fare for at miste sin blåstempling.

Museet søgte og fik bevilget af Vejle Kommune 1 mio. kr. i henholdsvis år 2021 og 2022, og et forøget driftstilskud med 200.000 kr. årligt fra år 2022. Denne helt livsnødvendige økonomiske vitaminindsprøjtning betyder, at man kan sætte et stærkt og velkvalificeret hold, der skal løfte museet op på den hylde, som Slots- og Kulturstyrelsen forventer i forhold til at blåstemple museet med en statsanerkendelse.

Annonce

Den står på udvikling og digital formidling

En af museets nyansatte, som skal være med til at bringe det lokale museum godt ind i fremtiden, er Celia Ekelund Simonsen, der er blevet ansat pr. 15. september som museumsinspektør.


Nu gælder det om at kæmpe for få lov til at beholde museet. Det handler om udvikling og om at få formidlet vores spændende kulturarv på en interessant måde, så vi kan få nye "kunder i butikken"

Celia Simonsen, nyansat museumsinspektør på GEM


Hun er uddannet etnolog fra Københavns Universitet, ligesom hun også har studeret Digital Design & Communication på IT University of Copenhagen.  Oveni hatten har hun en Ph.d. i digital formidling.

Celia Simonsen kommer derudover til Give med en bred erfaring fra senest Museum Midtjylland, hvor hun var projektansat på Tekstilmuseet. Tidligere løftede hun opgaven som museumsinspektør på Nordjyllands Historiske Museum.

- Mine ansættelser har typisk handlet om udvikling, fornyelse og formidling, også digital formidling, og det er da også kernen i mine arbejdsopgaver her på museet, hvor jeg skal være med til at skabe "det nye museum", fortæller Celia Simonsen.

Annonce

Massevis af kompetencer på GEM

Hun ser Give-Egnens Museum som en særdeles interessant og god arbejdsplads, hvor de mange forskellige kompetencer er samlet under et tag.

- I mine tidligere ansættelser har der været flere afdelinger eller grene, som lidt har haft deres eget selvstændige liv, men her er vi alle samlet under en hat, og det ser jeg en masse kvaliteter i. Samlet set har vi en stor idébank, som vi kan trække på - og den store mangfoldighed af ansatte er med til at gøre museet her i Give et virkelig dynamisk og levende sted, konstaterer Celia Simonsen.

Hun er rent fagligt på hold med museumsinspektør Mette Vibjerg og museumsinspektør Aske Hennelund Nielsen samt og museumsleder Hanne Thomsen. Dertil løser andre kolleger ad hoc-opgaver med både formidling og i samlingerne.  Derudover kan man trække på en række frivillige samt personer ansat i beskæftigelsesfremmende forløb.

Museet kan også trække på museumspionererne Karen Marie Ravn og Falk Mikkelsens mange fine kompetencer, så det er et stort hold, der skal føre museumsskibet sikkert i havn på vej mod statsanerkendelsen.

Annonce

Nu skal der kæmpes

- Nu gælder det om at kæmpe for få lov til at beholde museet. Det handler om udvikling og om at få formidlet vores spændende kulturarv på en interessant måde, så vi både kan fastholde vores nuværende besøgende samt få nye "kunder i butikken". Ikke mindst skal vi have flere førstegangsbrugere til at opdage os, konstaterer Celia Simonsen.

Håbet er, at mange danskere grundet coronausikkerheden vælger at holde ferie i Danmark, og det giver en potentiel mulighed for at forøge besøgstallet. Den lokale opbakning til museet er stor, men der skal som sagt genereres nye gæster.

Det frugtbare samarbejde med skoler og institutioner bibeholdes naturligvis, idet man her netop kan skabe nye potentielle museumsinteresserede borgere.

- Samtidig skal vi også se os som en del af hele Danmarks kulturarv. Her kommer Give-egnens kulturarv med et væsentlig bidrag til den større historiske sammenhæng, og nu handler det om for os at finde vores plads og ikke mindst synliggøre den i det samlede kulturhistoriske landskab, siger Celia Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Fra minkkaos til hundeeventyr

Give Avis

Corona: Testbil til Give i weekenden

Annonce