Annonce
Give Avis

Det sociale er i højsædet: Skoleelever vender tilbage til udendørs undervisning

Sebastian holder styr på den åbne ild, mens to klassekammerater ser til. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
25 elever fra 5. og 6. klasse på Firkløverskolen afdeling Elkjær vendte tilbage til første skoledag med fysisk fremmøde siden nytår.

Grønbjerg: Duften af bålrøg kunne fornemmes udenfor det meste af Firkløverskolen afdeling Elkjær onsdag formiddag. Her var 25 elever fra femte og sjette årgang i fuld gang med at lave mad under åben ild.

I sølvpapirspakkerne, der var sirligt placeret over den åbne ild i bålhytten, lå mørbrad, gulerødder, løg og kartofler. Aktiviteten var den første, der var på skoleskemaet, på dagen, hvor eleverne måtte vende tilbage til undervisning på skolen. Det sker ifølge de gældende coronarestriktioner nu én gang om ugen.

- Det er dejligt at være tilbage og se ens venner og lærerne igen, lyder det fra eleven Josefine Marie Jensen.

Annonce

Lærer Thomas Kjeldsen fornemmer også tydeligt elevernes glæde ved at være tilbage.

- Selvom de også har givet udtryk for, at de har været glade for at være hjemme, så kan vi se, at de er glade. Det er lidt ligesom, når køerne bliver sluppet løs på marken, siger han.


Det er dejligt at være tilbage og se ens venner og lærerne igen.

Josefine Marie Jensen


Tak for forældre

Ifølge Thomas Kjeldsen og afdelingsleder Mette Grøn handler den ugentlige dag på skolen først og fremmest om de sociale aspekter.

- Det her handler om trivsel. Trivsel er også en del af skolens program, men den fagfaglige del får de over mødeundervisningen på nettet alle de andre dage. Den her ene dag om ugen, hvor de møder op, handler det om at skabe et fællesskab og alle de bånd, der skal styrkes, når man nu ikke ser hinanden til daglig.

- Man kan sagtens komme i tvivl om, er det nu som det plejer at være med dem, jeg plejede at være sammen med, siger Mette Grøn.

Både Thomas Kjeldsen og Mette Grøn sender en stor tak til elevernes forældre, da flere har været med til at gøre klar til den særlige udendørs skoledag.

Forældregruppen har stået for at sætte, lys, afskærmning og varme op og komme med varm kakao, så de har i den grad bidraget, forklarer Mette Grøn.

Den første skoledag foregik fra klokken otte til 16.

Der blev holdt godt øje med flammerne, mens maden blev tilberedt. Det er et krav fra myndighederne, at eleverne skal være udenfor den dag om ugen, hvor de må være på skolen. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Mad under åben ild. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Har du læst vores DM-avis?

Annonce