Annonce
Give Avis

Diagonalkroen gør comeback: Han sælger smart takeaway til travle familier

Diagonalkroen forsøger at holde omsætningen oppe, mens de igen kan se frem til at tage imod gæster på selve kroen. Arkivfoto: Jim Hoff
Hverdagsmad til flere personer og dage skaber omsætning hos Diagonalkroen, som de seneste par uger har solgt flere tusinde kuverter, der udleveres fra kroen.

Give: Han blev nærmest hele Danmarks ukronede tarteletkonge, Lasse Lindberg fra Diagonalkroen i Give, da han i vinter solgte store bøtter proppet med tarteletfyld til de corona-trætte danskere.

I løbet af få måneder blev det til 72,5 ton fyld, svarende til godt og vel en halv million velvoksne tarteletter.

Men 7. februar var det slut: Tarteletsuccesen var løbet Lasse Lindberg af hænde, kvaliteten og logistikken kunne ikke følge med - og så skar han igennem og sagde "fuldt stop for tarteletten".

Nu har et nyt koncept fra Diagonalkroen fået stor succes.

Annonce

Ingen kompensation

Med den markante omsætning, som salget af tarteletfyld skabte i efteråret og de første måneder af 2021, kan Lasse Lindberg nemlig ikke få lønkompensation, selvom kroen fortsat er tvunget til at holde lukket.

- Når vi har haft den omsætning, vi har, er vi ikke berettiget til kompensation. Det er egentlig fair nok, men derfor er vi også afhængige af at lave noget, der er opbakning til. Vi kan ikke bare læne os tilbage, siger han.

Derfor måtte han igen komme op med en idé, der kunne holde hjulene i gang. Resultatet blev med inspiration fra diverse måltidskasser, at man kan bestille hverdagsretter til flere personer og dage.

Annonce

Mad til tre dage

- Vi har lavet takeaway i forskellige formater, men det var ligesom for tre uger siden, man begyndte at kunne få hverdagsmad til tre dage. Det kan være lasagne, karbonader og sådan noget, som de fleste kan lide, og som er nemt at lave færdigt for folk derhjemme.

- Mange bestiller måltidskasser, og hos flere familier er ungerne begyndt i skole igen, og derfor vil de flere gerne købe sig noget tid ved at købe hverdagsmad, der næsten er lavet helt klar. Nu har vi gjort det et par gang, og vi har måttet melde udsolgt inden for et døgn alle gange, forklarer Lasse Lindberg.

De seneste uger er der udleveret over 200 pakker med mad. I hver pakke er der aftenmåltider til fire personer i tre dage.


Når vi har haft den omsætning, vi har, er vi ikke berettiget til kompensation. Det er egentlig fair nok, men derfor er vi også afhængige af at lave noget, der er opbakning til. Vi kan ikke bare læne os tilbage.

Lasse Lindberg, Diagonalkroen


Annonce

Ser frem til maj

Selvom det ikke kan måle sig med at holde åbent, er det et fint midlertidigt initiativ, mener Lasse Lindberg.

- Vi drømmer om snart at må åbne, mene det giver fin mening for os, og vores leverandører er også ved at have mange varer, de gerne vil af med. De har heller ikke haft de samme afsætningsmuligheder, fordi flere af deres kunder fortsat holder lukket. Så vi kan også gøre det her, fordi vi har fået lov til at købe ind til nogle lavere priser. Det er også noget, der giver god mening for vores leverandører, for de kunne godt se, at vi kunne aftage nogle betydelige mængder, siger han.

Ligesom landets øvrige kroer og restauranter kan Diagonalkroen byde gæster indenfor fra 6. maj, og det ser de i høj grad frem til.

- Der er vi virkelig klar. Vi er selvfølgelig spændte på, hvad det indebærer med coronatests, og om vi kan fylde hverdagene op, hvis det kræver, at man kommer med en helt frisk coronatest. Derfor skal vi se på, om det giver mening at holde åbent i hverdagene, eller om vi bare skal starte med at åbne i weekenderne. Men det er ikke noget, vi er gået i panik over, og debatten er allerede i gang i forhold til, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan. Vi er bare glade for, at vi nu kan se en udvej på det.

- Man kunne godt frygte, at man ikke må have et bord med otte personer, hvis forsamlingsforbuddet stadig er på fem, men jeg er slet ikke bange for, at vi fylder restauranten op den første weekend, Jeg tror, at folk har opsparet et behov for at komme ud, siger Lasse Lindberg.

Selvom kroen holder lukket, er der gang i køkkenet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kroen klar med nye datoer for events

Give Avis

Walk A Fun-Thon - De går det igen!

Give Avis

Vox Pop 5 - Du ejer din by

Give Avis

Vox Pop  - Du ejer din by

Annonce