Annonce
Give Avis

Digital skolekomedie redder dagen på Elkjærskolen

Det er eleverne i 5. og 6. klasse, der står for skolekomedien på Elkjærskolen. Her i 2020 handler det om Vampyrslottet, en bloddryppende affære/komedie, som bliver vist på skoletube. Foto: Jim Hoff
Corona og skolefest er to begreber, der ikke passer rigtig godt sammen, men den udfordring har man tacklet på Elkjærskolen. Det betyder, at samtlige forældre også kan se gyseren 'Vampyrslottet' - uden at clinche med coronareglerne. Hvordan nu det?
Annonce

GRØNBJERG: Skolefesten på Elkjærskolen er i år lagt i fryseren, som det er tilfældet med skolefester landet over. Vi sender en ironisk dybfølt tak til coronaen, men på kommunens vestligste skoleforpost slår man ikke bare op i banen.

Her tager man, som det gode landbrugsområde man jo er, nemlig tyren ved hornene - eller i dette tilfælde vampyrerne ved tænderne.

Eleverne i 5. og 6. klasse har nemlig været meget opsatte på at opføre den traditionelle skolekomedie, corona eller ej. Klassernes lærere Thomas Kjeldsen og Mette Ørsøe er selvfølgelig med på ideen, og siden efterårsferien er der blevet arbejdet med skuespillet/gyseren 'Vampyrslottet'.

Annonce

Kan ses på skoletube

I alt 37 elever er fordelt med roller på scenen, bag scenen, med kulisser og med lys og lyd, og her lyder der en stor ros fra Thomas Kjeldsen, der skulderklapper elevgruppen for at have holdt god fokus med arbejdet - selvom det nogle gange godt kan være en del udfordringer med så mange bolde i luften.

Stykket bliver vist for resten af skolen torsdag den 3. december, og stykket bliver i den anledning optaget på video med henblik på videreformidling ud til forældre og og søskende.

- Videoen bliver lagt op på skoletube, hvor børnenes forældre, søskende, bedsteforældre osv. kan se stykket, og på den måde får vi jo alligevel en slags skolefest ud af det, siger Thomas Kjeldsen.

I ugen op til skolekomedien har de to klasser arbejdet med en emneuge, hvor der ud over skuespil også er blevet afsat tid til konceptet "Klar Parat Svar". Her kvalificerede skolen sig til finalen i Vejle, men kom desværre ikke videre til den landsdækkende konkurrence.

Annonce

Handler om tradition og gode oplevelser

I forbindelse med emneugen har man med glimt i øjet på det store teaterhold indført en stiltiende og uofficiel aftale om, at al sygdom er forbudt.

- Det går jo ikke, at hovedrolleindehaveren pludselig lægger sig med sygdom en dag før, vi skal vise stykket for resten af skolen. Ingen kan undværes i denne uge, da alle har vigtige opgaver og funktioner, lyder det fra Thomas Kjeldsen med et skævt smil.

Han påpeger også, at det har været vigtigt både at holde traditionerne med det årlige skolekomedie i hævd og ikke at bremse elevernes motivation fort at lave skuespil.

- Det handler jo også om at give eleverne de ekstra gode oplevelser i hverdagen, til denne kategori hører skolekomedien helt sikkert, lyder det fra Thomas Kjeldsen, der på trods af løbende input fra cirka 25-30 elever udstråler en dejlig majestætisk ro, som også virker smittende på den motiverede elevgruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Fra minkkaos til hundeeventyr

Give Avis

Corona: Testbil til Give i weekenden

Annonce