Annonce
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Det var en noget anderledes dimissionsfest end den traditionelle, som eleverne på 9. årgang på Firkløverskolens Søndermarksafdeling fik med i oplevelsesrygsækken. Det foregik under åben himmel på græsplænen bag ved hallen - og det var en fantastisk smuk og mindeværdig oplevelse.
Annonce

GIVE: Der er ingen tvivl om at såvel elever, lærere og forældre vil komme til at huske dimissionsfesten for 9. årgang anno 2020 på Søndermarkskolen som noget helt specielt.

På grund af coronakrisen og de deraf følgende retningslinjer og forsamlingsrestriktioner foregik den traditionsrige seance udendørs under Guds himmel, der i dagens festlige anledning var iklædt en knaldhamrende flot lyseblå farve tilsat gunsten fra solens varme omfavnelse.


Det har været en meget anderledes tid for jer mht. jeres skolegang på grund af coronaen, som greb markant ind i jeres frihed, så jeg er helt sikker på, at 2020 og afslutningen på 9. klasse bliver noget, I aldrig kommer til at glemme

Elin Aggeboe, afdelingsleder


Skolen havde valgt at dele dimissionsfesten op i tre etaper, således at der blev en fest pr. klasse i 9. årgang. Det hele foregik på græsplænen bag ved hallen, hvor der med små kegler var lavet opmærkede felter til hver familie.

Det var Tilde og Mathilde, der holdt elevtalen for 9. a - og de havde taget både pæne ord og blomster med til to af deres lærere, Connie Nielsen og Tina Korsgaard Lindtofte. Foto Jim Hoff

Ved ankomsten fik hver familie udleveret en goody-bag med lidt hyggelækkerier til både ganen og maven. Det var afdelingsleder Elin Aggeboe, der sammen med de respektive klassers lærere tog imod de indstrømmende delegationer af håbefulde unge mennesker og deres stolte forældre, mens de opstillede dannebrogsflag blafrede muntert velkommen.

Annonce

"Det her glemmer I aldrig"

Første dimissionsfest løb af stablen klokken 16.30, hvor det var 9.a, der var på programmet. Senere skulle 9. b og 9. c i ilden, så det blev en lang dag/aften i afskedens tegn.

Hver enkelt dimission var bygget op over samme skabelon med indledende fællessang, tale ved Elin Aggeboe, lærertaler og elevtaler, hvorefter det store øjeblik med udlevering af eksamensbeviset rundede den både højtidelige og ganske uformelle ceremoni af.

Familierne var placeret siddende på græsset i afmærkede områder - og man storhyggede sig i sommervarmen. Foto Jim Hoff

- Det har været en meget anderledes tid for jer mht. jeres skolegang på grund af coronaen, som greb markant ind i jeres frihed. I kom ikke til at komme rundt på skolerne og kaste med karameller på sidste skoledag, I kom ikke til skriftlig og mundtlig eksamen, og der er ingen tvivl om, at I har haft masser af følelsesmæssige udfordringer ved ikke at kunne være sammen med jeres kammerater, som I plejer. Og nu holder vi så dimissionsfest herude på græsplænen i det fri, så jeg er helt sikker på, at 2020 og afslutningen på 9. klasse bliver noget, I aldrig kommer til at glemme, lød det blandt andet fra Elin Aggeboe.

Annonce

Er I klar derude?

Afdelingslederes stillede så et retoriske spørgsmål, om eleverne på trods af forårets mange genvordigheder så er klar til at gå ud i ungdomslivet og til at møde de nye udfordringer, som livet nu engang har patent på at byde på.

Det blev til et 'ja' som svar på det spørgsmål.

Er I så klar til ungdomslivets udfordringer, lød det retoriske spørgsmål fra Elin Aggeboe. Det svarede hun selv 'ja' til. Foto Jim Hoff

- Selv om det har været meget anderledes for både jer og jeres lærere, selv om I ikke var med i den store finale (læs: eksamen), så har I sammen med jeres gode lærere skabt nogle gode skoledage og fået det bedste ud af situationen. Så jo, I er klar, og husk så at gå ud og sigt efter månen. Skulle man ramme ved siden af, jamen så rammer man jo stjernerne, lød det livskloge råd fra afdelingslederen til den håbefulde flok unge mennesker, der pænt og roligt sad i sommervarmen og stegte sammen med deres forældre.

Annonce

En once-in-a-lifetime oplevelse

Efter fine taler fra lærerne og eleverne, der på bedste klassiske vis fik både rost og drillet hinanden med glimt i øjet og smil på læberne, og lidt fugt i øjenkrogene, fik eleverne udleveret deres eksamensbeviser.

I år indeholder disse ikke deciderede eksamenskarakterer, så de eksamenskarakterer, der blev givet i de fag, eleverne skulle have været op i, er baseret på årskarakterene. Det var nogle elever tydeligvis godt tilfredse med, mens andre godt lige ville have haft chancen for at banke karakteren lidt op med en blændende eksamenspræstation.

Så er 9. a linet op i nogenlunde alfabetisk rækkefølge og klar til at modtage eksamensbeviserne. Foto Jim Hoff

Men på trods af alle de skæve bivirkninger ved coronakrisen, så stod man tilbage med en fornemmelse af at have været med til at overvære en skolehistorisk once-in-a-lifetime oplevelse.

For det var en smuk og mindeværdig oplevelse, da Søndermarkskolen officielt sendte de unge mennesker videre ud i livet med en godt tænkt seance, hvor der var umådeligt højt til loftet.

Og hvor tit ser man lige den slags traditionsrige arrangementer gennemført i overvejende korte bukser og blafrende sommerkjoler?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kloakrensning: Give i røg og damp

Annonce