Annonce
Give Avis

DM i landevejscykling i Give - hvad går det egentlig ud på?

På DM-målstregen i Esbjerg gav Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen (th.), dannebrogstrikoten videre til 1. viceborgmester og formand for Kultur- & Idrætsudvalget i Vejle Kommune Dan Arnløv Jørgensen (tv.) og formand for Give Cykelklub Kurt Gjødsbøl, der er næste års DM-værter. Foto: Dan Møller
Give Cykelklub er i i juni måned i samarbejde med Vejle Kommune værter for det fire dage lange DM i landevejscykling, der afvikles fra den 18. til og med den 21. juni med Give som start- og målby.
Annonce

GIVE: Når røgen har lagt sig fra Danmarks hyggeligste havefest, Give Open Air, går der blot et par dage, indtil Give igen bliver centrum for en begivenhed, der for alvor vil sætte byen og omegnen på landkortet - og her mener vi kortet over hele Danmark.

Give Cykelklub skal i perioden 18.6 til og med 21.6. være værter for DM i landevejscykling, og allerede nu aner man konturerne af et brag af en by- og cykelfest, der sagtens kan nå op på samme højder, som da TV 2 på Tour gæstede Give i 2016 og satte både byen og omegnen på den anden ende.

Vi vil her i avisen løbende bringe indslag og artikler, der omhandler DM i landevejscykling generelt og specifikt de folk, der står bag. Det vil også blive brat portrætter af både lokale og landskendte DM-ryttere, ligesom vi naturligvis kigger lejlighedvist ind i maskinrummet bag dette enorme arrangement, der sandsynligvis vil blive det nye årtis største opgave/udfordring for den lokale cykelklub fra Give.

Allerede i 2019 blev der nedsat både styre- og arbejdsgrupper, der skal navigere det store DM-skib sikkert i havn. Arbejdsgrupperne har haft de første indledende møder, og fredag den 7. februar vil der blie indkaldt til et pressemøde for den samlede danske presse i Huset i Give, hvor DCU og Give Cykelklub blandt andet vil afsløre ruterne til DM-løbene.

Som det allerførste her i det nye år bringer vi et faktuelt oprids over, hvad det egentlig er, det her DM går ud på - rent cykelmæssigt og rent sportsligt.

At afvikle et DM i landevejscykling her i Give er for cykelklubben en vildt spændende opgave, som vi er ydmyge overfor, fordi vi også ved, at det er en stor opgave. Men det giver os mulighed for at skabe opmærksomhed omkring cyklingen, og det er foreningens vigtigste formål.

Kurt Gjødsbøl, formand Give Cykelklub

Annonce

Penge og thumbs up fra kommunen

DM i landevejscykling er en årligt tilbagevendende begivenhed i dansk cykelsport under Dansk Cykel Union (DCU), hvor værtsskabet går på skift mellem byer.

DM indeholder U19-løb og seniorløb for både damer og herrer, og i alt skal der afvikles otte løb inden for enkeltstart og linjeløb over fire dage.

Det forventes, at DM i landevejscykling i Give vil få deltagelse af minimum 450 ryttere.

Erfaringer fra DM i andre byer viser, ifølge Vejle Kommune, at der generelt er stor opbakning fra borgere og lokalsamfund, og at der på de to store løbsdage har været et publikumstal på tæt ved 25.000 på begge dage.

Spændende tal, der i den grad giver en lang række muligheder for Give By til at profilere sig positivt, akkurat som det var tilfældet ved TV 2 på Tour i 2016.

Give Cykelklub er den formelle arrangør af DM i landevejscykling og har det sportslige ansvar i samarbejde med DCU.

Vejle Kommunes primære rolle er, udover at have det økonomiske ansvar, at stå for skilteplan og tilladelser samt kommunikation til borgerne.

Kommunens økonomiudvalg har nikket ja til en bevilling på maksimalt 1,25 millioner kommunale kroner. Det endelige beløb afhænger dog af størrelsen på sponsorater til de fire dages cykelfest.

Annonce

Opgaven skal løftes i et bredt samarbejde med hele egnen

Kurt Gjødsbøl, der er formand for Give Cykelklub, satser på, at Give bliver start- og målby, men understreger også vigtigheden af, at DM-ruten for topnavne som Jakob Fuglsang, Michael Valgren og de øvrige danske profiler kommer til at sprede sig rundt i det meste af kommunen, så alle får mulighed for at se feltet.

- At afvikle et DM i landevejscykling her i Give er for cykelklubben en vildt spændende opgave, som vi er ydmyge overfor, fordi vi også ved, at det er en stor opgave. Men det giver os mulighed for at skabe opmærksomhed omkring cyklingen, og det er foreningens vigtigste formål, siger Kurt Gjødsbøl.

Han håber og satser på, at Gives handelsliv, foreninger og erhvervsliv igen bakker op om det arrangement, som cykelklubben ikke selv har økonomi til at bære. Derfor er DM afhængig af hjælp fra både kommune og lokalområdet.

- Vi er meget bevidste om, at denne flotte og store opgave, som vi et vildt stolte over at få lov til at løfte, skal løftes i et bredt samarbejde med alle i området. Vi glæder os meget til at være med til at skabe nogle udfordrende ruter, så Danmarks bedste cykelryttere kan give cykeldanmark nogle gode oplevelser, siger Kurt Gjødsbøl.

Bonusinfo: Dette års DM i landevejscykling markedsføres af DCU og Give Cykelklub som det hårdeste DM nogensinde med henvisning til at ruterne i år - på opfordring af rytterne - virkelig vil give rytterne en hel del at se til mht. højdemeter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce