Annonce
Give Avis

Dobbeltjubilæum hos Givskud Smede- og Maskinværksted

Givskud Smede- og Maskinforretning fejre dobbelt jubilæum den 28. februar i Kollemortenhus. Fra venstre er det Henrik Lysgaard Jørgensen, 25-års jubilæum, Tina Lund, 40-års jubilar Jens Peter Lund og Helle Lund. FOTO: Jim Hoff
Sammenlagt har indehaver af Givskud Smede- og Maskinværksted Jens Peter Lund og hans svend Henrik Lysgaard Jørgensen 65-års jubilæum her i starten af 2020. De to jubilæer på henholdsvis 40 og 25 år markeres ved en reception den 28.2 i Kollemortenhus.
Annonce

GIVSKUD: Fredag den 28. februar kan man komme til noget så sjældent som et 65-års jubilæum, når Jens Peter Lund og Henrik Lysgaard Jørgensen klokken 13.00-17.00 åbner dørene ved deres fælles jubilæumsreception i Kollemortenhus på Hærvejen 237 i Kollemorten.

Nu skal det for god ordens skyld lige understreges, at der er tale om to jubilæer med et 40-års og et 25-års jubilæum til henholdsvis indehaveren af Givskud Smede-og Maskinværksted, Jens Peter Lund, og hans mangeårige svend, Henrik Lysgaard Jørgensen.

Jens Peter Lund stod i lære hos Jens Folmer i Hedegård ved Give som smed fra 1970-1974. Efter endt militærtjeneste var han tre år som smed ved Give Kommune og efterfølgende et par år hos smeden i Gadbjerg.

1. marts 1980 åbnede han Givskud Smede- og Maskinværksted på Nørrevænget i Givskud, og der har han nu i 40 år stabilt og trofast kørt sit smede- og maskinværksted med ikke mindst servicering af omegnens landbrugsmaskiner.

Selvom der vel efterhånden kun er en trediedel tilbage af landmænd her på egnen i forhold til for en 15-20 år siden, så er der da heldigvis stadig nogen, der har brug for vores service. Og det vil der da forhåbentlig blive ved med at være nogle år endnu.

Jens Peter Lund, indehaver Givskud Smede- og Maskinforretning

Annonce

Det gode gamle håndværk

Her er det gode gamle håndværk, der er i fokus, hvor der dagligt er brug for de klassiske smedefærdigheder, og hvor der er mere brug for svensknøgler og skruetrækkere end USB-stik og computere, når de forskellige maskiner skal repareres.

- Selvom der vel efterhånden kun er en trediedel tilbage af landmænd her på egnen i forhold til for en 15-20 år siden, så er der da heldigvis stadig nogen, der har brug for vores service. Og det vil der da forhåbentlig blive ved med at være nogle år endnu, siger Jens Peter Lund, der i den forbindelse takker lokalområdet for en flot opbakning gennem de 40 år.

- Uden denne flotte opbakning havde vi ikke været her i dag. Så enkelt er det, konstaterer Jens Peter Lund.

Han har da også tænkt sig at fortsætte så længe, der er brug for ham, så længe helbredet er i orden, og så længe det er lysten, der driver værket.

- Og ved du hvad. Det er så fint, for jeg skal dælme da ikke have Jens Peter hjem og gå og kede sig. Der duer slet, slet ikke, lyder det med kærlig humor fra hustruen Helle.

Annonce

Fint nok at arbejde sammen med svigerfar

Måske det på sigt bliver svigersønnen Henrik Lysgaard Jørgensen, der overtager gesjæften. Der er intet aftalt mellem Jens Peter og Henrik, men svigerfar håber da, at Henrik på et tidspunkt får lyst til at køre virksomhende videre.

Den yngre jubilar lurepasser lidt med sin tilbagemelding - dog med et smil i mundvigen.

Henrik Lysgaard Jørgensen, der er født og opvokset i Givskud og som danner par med Helle og Jens Peters datter Tina, er blevet udlært hos Jens Peter og har været samtlige 25 år af sin karriere hos sin svigerfar.

Og denne arbejdskonstellation har været fin.

- Det er har været fint nok at samarbejde med svigerfar i nu 25 år. Vi arbejder godt sammen og finder nemt ud af det i hverdagen. Vi er jo begge to gode til de ældre maskiner, og vi har også et stort reservedelslager, så der er da en hel del, vi kan lave, konstaterer Henrik Lysgaard Jørgensen.

Annonce

Gode lokale samarbejdspartnere

Givskud Smede- og Maskinværksted har et fint samarbejde med både Traktorgåden i Give og Dansk Maskincenter i Jelling ud fra devisen om, at samarbejde gør stærk.

- Vi hjælper hinanden på kryds og tværs med både gamle og nyere maskiner. Det er da også det eneste rigtige, at vi hjælper hinanden og er gode kolleger frem for konkurrenter, understreger Jens Peter Lund.

Det er da netop også gode kolleger, forretningsforbindelser og samarbejdspartnere, der sammen med venner og familie inviteres til reception den 28. februar. Her trakterer de to jubilarer med lidt lækkert fra Farreslagteren og en øl og en vand.

- Det ville være dejligt, hvis man lige ville tilmelde sig receptionen på telefon 75730402, så vi ved, hvor meget mad vi skal stå klar med på dagen, siger Jens Peter Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Flot opbakning til Walk-a-Fun-Thon

Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce