Annonce
Give Avis

Du ejer din by: Nu bliver det konkret

Du ejer din by afholdt den 6. maj det første møde i koncertsalen i Huset. Coronarestriktionerne satte en grænse for deltagerantallet. Foto: Jim Hoff
Den 6. maj blev det første møde med overskriften "Du ejer din by" afholdt i Huset. 18 deltagere fra butikslivet, det politiske spektrum, diverse rådsmedlemmer samt en enkelt privat borger diskuterede, hvordan man skaber, understøtter og udvikler det gode byliv i Give. Og der kom konkrete forslag på bordet.

GIVE: - Vi skal til at se synlige beviser i dagligdagen på vores arbejde og mødeaktivitet. Det er det, der giver bedst mening for folk, og det er den måde man får endnu mere involvering i projekt "Du ejer din by".

Ovenstående citat kunne samtlige deltagere skrive under på ved det første kick-off møde i "Du ejer din by", som tovholdes af Trine Marie Laursen fra BID Dannmark, og som har borgerne i Give som brændstof.

Det er næppe særegent for folk fra Give-egnen, at de ikke har noget mod at mødes i ny og næ og få sig en snak, men snakken skal altså udmøntes i konkret handling, hvis man skal fastholde folks interesse.

Annonce

Konkret og hurtigt, ja tak!

Varedeklarationen for møderne/aktiviteterne i "Du ejer din by" ser således ud: Det handler om at at skabe, understøtte og udvikle det gode byliv i Give. Dette sker gennem samarbejde, koordination og vidensdeling, og helt afgørende for projektets succes: At lave spændende aktiviteter på ’den korte bane’.

Hvad betyder den korte bane så i denne sammenhæng? Jo, tingene skal have en kort og hurtig affyringsrampe, handlingen på beslutningerne skal ske og effektueres gerne inden for max. et par måneder.

Vejle Kommune har afsat 75.000 kroner til eventuelle gode ideer og tiltag, der rammer skiven  inden for begrebet 'almennyttige formål', og "Du ejer din by"-tiltaget skal ses som en god makker til eksempelvis Give Udviklingsråd, der i direkte kontakt med Vejle Kommune arbejder med større udviklingstiltag - og oftest på den lange bane.

Annonce

Strikkecafé, pallemøbler og aktiviteter for unge i juni

Aftenens mødeaktivitet resulterede i flere konkrete forslag, som nu skal og blive omsat til praksis.

- Strikkecafé på Torvet med eksempelvis en strikkedyst, der kan involvere hele familien.

- En årlig fejring af springvandet på rondellen/p-pladsen ved Huset med vandkamp og kagespisning.

- Juniaktiviteter: Aktiviteter for de unge hver weekend. De unge inddrages aktivt i idemylder og forskal til tiltag. Der skal etableres et samarbejde med Firkløverskolen lærere og elever. Og tanken om at de unge skal/kan/bør inddrages i byudviklingen er et oplagt undervisningstema på flere klassetrin - i flere fagkonstellationer. Der er afsat 20.000 kroner af de 75,00 kroner til "ungeaktiviteter", hvor de unge selv vil få stor medindflydelse. En kvartet bestående af Gerda Jørgensen (byråd), Camilla Jørgensen (Vejle Kommune), Henning Dam (Vejle Byråd) og journalisten fra Give Avis tager kontakt til skolen.

- Pallemøbler på Torvet. Det handler om flere siddepladser og om at skabe god stemning. Der vil nu blive efterlyst paller på Facebook, og der er afsat 2000 kroner til opgaven. To lokale butiksdrivende (Margit Baunsgaard og Mette Laursen) vil finde gode placeringer i byen.

- Samarbejde med beskæftigelsestilbud om at lave konkrete opgaver. Carsten Friis fra GUR er på opgaven.

Annonce

Faste månedlige møder fremover

Du ejer din by vil fremover afholde faste månedlige møder, fraset juli og december. Næste møde afholdes den 19. juni klokken 19.00 på Torvet med følgende emner på tapetet:

Hvordan arbejder vi godt sammen i Give? Nyt fra Give Udviklingsråd, nyt fra Give Handel og Erhverv samt opfølgning på de søsatte tiltag. Derudover en drøftelse af, hvordan "Du ejer din by" vil arbejde med byvisionen.


Jeg har snakket med flere, og det der afholder dem fra at dukke op er, at de føler, det hele er lidt for abstrakt. Der skal meget mere konkrete ting på bordet, for at folk kan se mening i at dukke op

Giveborger Dorte Jensen


Aftenens eneste rigtige private borger, Dorte Jensen, kom for øvrigt med et godt bud på, hvorfor det er svært (fraset den generelle coronanedtur) at trække folk af huse til de her udviklingsmøder.

- Jeg har snakket med flere, og det der afholder dem fra at dukke op er, at de føler, det hele er lidt for abstrakt. Der skal meget mere konkrete ting på bordet, for at folk kan se mening i at dukke op.

Og dermed er vi tilbage ved denne artikels overskrift.

Annonce

Når udvikling spænder ben for udvikling

En lille sjov detalje at gå hjem på: På mødet blev det drøftet, at det i og for sig er problematisk i forhold til byudviklingen på Torvet, at det nu er meldt ud, at de bygninger der i dag huser Dragonen, Waste It, Give Avis samt et ældre hus skal rives ned  sandsynligvis 2023 for at give plads til almen boligbyggeri.

Trine Marie Laursen er tovholder på "Du ejer din by" møderne. Hun er fra BID Danmark og samarbejder tæt med Camilla Jørgensen fra Vejle Kommune. Foto: Jim Hoff

Det sidste har man sukket efter i Give i årtier efterhånden, ligesom man også har ventet længe på en tiltrængt opgradering af torvemiljøet og bymidten generelt.

Men her er ét udviklingspunkt altså kommet i vejen for en andet udviklingspunkt, og derfor tænkes der netop mange tanker om, hvordan Torvet kan gøres "midlertidigt" lækkert og spændende, mens vi venter på de store bulldozere.

Annonce
Annonce
Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Annonce
Annonce
Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Tilført 100 millioner til udvikling: Velux i Thyregod i vild vækst

Give Avis

Give Fremad ligner en vinder af rækken

Give Avis

Navnekonkurrence: Hjælp zoologisk have med at navngive lille brillebjørn

Give Avis

Jysk doping? Vandt Asgreen DM på æggekage med stegt flæsk?

Give Avis

Flag og balloner gav pote: GHE donerer 18.500 til GISK

Give Avis

DM-guld til Give Cykelklub for flotteste holdindsats

Give Avis

Team Give Elementer fik vist flaget og fik masser af TV-tid

Give Avis

Guldregn over Give: Give Cykelklub hentede både guld og bronze i U19-linjeløbet

Give Avis

GCK-ryttere på VIP-tur med Kasper Asgreen og Brian Holm

Give Avis

U19-herrer: Benhårdt linjeløb afgjort på Rådhusbakken

Annonce