Annonce
Give Avis

Du ejer også det gode byliv

Pris på Give
I forbindelse med Give Avis’ tema “Du ejer din by” er der kommet en lang række konstruktive borgerforslag på bordet, som viser, at byen er båret af mennesker, der vil deres by, og som vil udvikling. Netop denne borgerdynamik er udgangspunktet for et ‘bylivs-møde’ den 6. maj kl. 19.00.

GIVE: Det handler om at udnytte momentum. Den frase kender vi både fra sportens verden og andre af livets sammenhænge, og ud fra den devise har foreningerne Give Handel & Erhverv og Give Udviklingsråd besluttet i samarbejde med og Vejle Kommune at tage tråden op fra det fokuspunkt avisen har haft på bylivet i Give.

Byens og omegnens borgere har nemlig i den forbindelse budt flot og særdeles konstruktivt ind med ideer, input og decideret konkrete forslag. Og det er på duften af denne glimrende gryderet af borgerdynamik, at man nu tager skridtet videre og vil kanalisere denne fine borgerinvolvering ud i mere konkrete tiltag med henblik på at skabe det gode byliv.

Arbejder på den korte bane

Det er som indledningsvist nævnt en række af byens, som i samarbejde med Trine Marie Laursen fra BIDdanmark og Vejle Kommune, tager stafetten op og inviterer til et hyggeligt borgermøde på Torvet den 6. maj klokken 19.00 - naturligvis under hensyntagen til de gældende coronarestriktioner.

Formålet er at skabe og støtte et aktivt og spændende byliv på tværs af alle allerede gode initiativer og foreninger.

- Vores udgangspunkt er et uformelt og nærværende samarbejde om det gode byliv i Give, hvor vi arbejder med planlægning af aktiviteter og tiltag fra møde til møde. Vi arbejder på ’den korte bane’ med, hvad vi kan gøre af positiv forskel her og nu. Deltagerne er med til at få ideerne og til at føre dem ud i livet. Vi hjælper hinanden og finder løsninger med henblik på at skabe et aktivt og spændende byliv i Give, fortæller Trine Marie Laursen.

For alle borgere

Give Handel & Erhverv bakker 100 procent op om tiltaget og håber, at man kan køre videre med en konstruktiv bearbejdning af de mange gode input, som borgerne er kommet med. Og som de forhåbentlig vil møde frem med på mødet den 6. maj.

-Vi kan jo se, at borgerne har rigtig mange gode ideer i forhold til at skabe det gode byliv. Nu handler det om at få sat ideerne i værk, og her har vi den fordel, at der i BID-regi er tilført kommunale midler, så der er kort fra tanke til handling, pointerer Hanne Lund, der er næstformand i Give Handel & Erhverv.

Hun understreger også at mødet den 6. maj er for alle borgere.

- Vi vil rigtig gerne have input fra borgerne generelt, fra foreningslivet, fra erhvervs- og butikslivet - alle skal endelig bare byde ind. Og så er det også vigtigt at pointere, at man selv er med til at effektuere de ideer, man byder ind med. Man skal ville sit projekt, så meget, at man selv er med på holdet, når det skal effektueres.

Handler om samarbejde om en fantastisk by

De sidste par år har BID-tiltagene blandt andet genereret palmer og strand på Torvet i Give, ligesom der også er blevet bekostet nye flag ved indfaldsvejene.

Udgangspunktet er ifølge Trine Marie Laursen det gode samarbejde, hvor man vil hinanden, finder løsninger, og at der er plads til alle uanset aldre, interesse, forening eller noget helt fjerde.

- Mødestrukturen er uformel, og man deltager kun i de møder, man vil. Og det er vigtigt at huske på, at det her jo handler om, at vi i Give vil bylivet og hinanden og arbejder sammen om at udvikle vores fantastiske by.

Er man allerede klar til at melde sig til d. 6. maj, så skriv til trine@biddanmark.dk senest dagen før og medbring gerne selv en termokop med kaffe/ the, da mødet holdes på Torvet kl. 19. Ved dårligt vejr, finder man tørvejr indenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Covid-19: Lokale testmuligheder

Give Avis

Pænt gang i nybyggeriet i Give

Give Avis

Nyt fra Give-Egnens Museum

Annonce