Annonce
Give Avis

Du er ikke alene - der er mange andre lige som dig

Jeanette Nørlund er både fitnessinstruktør og kostvejleder. Hun vil gerne hjælpe midtjyderne til et sundere liv. Fra årsskiftet starter hun forløbet "Midtjylland på vægten". Foto: Børge Larsen
Jeanette Nørlund vil have Midtjylland op på vægten og helst derefter ned i vægt. Nu tilbyder hun "gruppeterapi" til de, der gerne vil starte det nye år med at smide resultaterne af blandt andet julemånedens vellevned.
Annonce

Thyregod: "Sammen får vi vægten ned".

Det er essensen i det koncept, som Jeanette Nørlund er i færd med at lancere i det midtjyske område. For selvfølgelig er der en dobbelthed i både essensen og i formålet.

- Når vi skal gennemføre noget, vi ved er til vores eget bedste, men alligevel kan føles ubehageligt at gøre, så skal vi helst være nogle stykker for at holde fast i vores egne målsætninger. Det kan være svært at gennemføre alene, uanset om målet er vægttab, bedre kondition eller en kombination af begge dele, siger Jeanette Nørlund.

Hun starter derfor fra årsskiftet et nyt tilbud, som kan karakteriseres som et tilbud om "Hjælp til selvhjælp". Her tilbyder hun et forløb på ti uger, hvor hun i første omgang bidrager med nogle af sine kompetencer, nemlig som kost- og ernæringsvejleder og som hormonterapeut.

- Første gang vi mødes, kommer alle en tur på vægten og får analyseret kroppens fordeling af fedt, muskler, væske, knogler. Desuden får de en kostplan udleveret og herefter bliver der holdt et foredrag, som gerne skulle motivere deltagerne til at komme hjem og arbejde godt med deres nye livsstil. Men for at det skal være mest effektivt og man føler sig som en del af noget, skal deltagerne opdeles i små grupper på fem, siger Jeanette Nørlund.

Jeanette Nørlund er både fitnessinstruktør og kostvejleder. Hun vil gerne hjælpe midtjyderne til et sundere liv. Fra årsskiftet starter hun forløbet ”Midtjylland på vægten”. Foto: Børge Larsen
Annonce

Midtjylland på vægten

Man kan inden forløbets opstart se om man selv kan finde fem, man gerne vil i gruppe med. Ellers bliver man på startdagen sat sammen med andre, der har meldt sig til alene eller sammen med en eller to andre.

Gruppemedlemmerne skal støtte og inspirere hinanden til både at holde fokus på vægtens udvikling og til at få gennemført den daglige træning.

I forløbet kan deltagerne også hente inspiration fra en lukket facebookgruppe, som de alle på holdet bliver en del af. Jeanette Nørlund vil ugentlig lægge træningsvideoer og filer op med forslag til øvelser, der kan udføres både derhjemme i stuen, og også i et fitnesscenter hvis man kommer sådan et sted. Det bliver øvelser, der ikke kræver indkøb af særlige træningsmaskiner.

Midt i det ti ugers lange forløb er der kontrolvejning og når de 10 uger er gået, er der afsluttende målinger. Her blive der også set på hvilke resultater. forløbet har båret med sig. Der vil blive uddelt forskellige præmier til dem, der har gjort en fantastisk indsats.

Annonce

Superhelteyoga

- Det går faktisk godt med at få tilmeldinger ind, men da det foregår i deltagernes hjem eller andre træningslokaler er der ingen øvre grænse for antallet. Så man kan sagtens komme med og der er plads til alle, også selvom man skulle have lidt skavanker hist og her. Og det gælder for hele Midtjylland. Jeg vil gerne udvide mit område og give andre og flere muligheden for et sundere liv, siger Jeanette Nørlund.

Hun fortæller, at flere af deltagerne allerede på nuværende tidspunkt har fået så mange andre med, at de selv har fundet et helt hold og måske flere hold. Men man ikke selv behøver at samle et helt hold for at deltage. Men kan nemt melde sig til alene eller sammen med en eller to venner.

Prisen for at være med i det ti uger lange forløb er 200 kroner.

Men det midtjyske gruppearbejde omkring vægt er ikke det eneste nye, Jeanette Nørlund byder på. Hun har været på kursus i "superhelteyoga" på Børneyogalæreruddannelsen i Esbjerg.

Det er en udvidelse af min børneyogauddannelse, som jeg tog i starten af november. Dette kursus er specifik “helte yoga” især målrettet til drenge i 4-7 års alderen, siger Jeanette Nørlund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce