Annonce
Give Avis

Efter bakteriefund: Nu kan du trygt drikke vandet igen

196 husstande behøver ikke længere koge vandet fra hanerne. Vandet består nemlig i ny måling. Arkivfoto
196 husstande i Farre kan trygt drikke vandet fra vandhanen igen. En ny måling viser, at der ikke er tarmbakterier i vandet længere.
Annonce

Farre: 196 husstande i Farre behøver ikke længere koge vandet fra hanen før brug. Embedslægen har nemlig godkendt den seneste måling af vandet, og det betyder, at der ikke længere kan spores tarmbakterier i vandet, oplyser Farre Vandværks leder af den daglige drift, Niels Christian Tingsager.

De ramte husstande har modtaget vand via nødforsyning fra kyllingeslagteriet Danpos vandværk siden lørdag, fordi en måling viste, at der var e.coli-bakterier i vandet fra det normale vandværk.

Bakterien forekommer blandt andet i tarmen, og selvom det normalt ikke er en farlig bakterie, blev vandet lukket, og borgerne blev anbefalet at koge deres vand før brug af embedslægen.

Vandværket er stadig ikke klar over, hvor forureningen stammer fra, men går nu i gang med at undersøge vandværket for at finde kilden, og det kan tage tid, fordi det er alt fra boringer til filtre, der skal tjekkes.

Imens fortsætter Danpos vandværk med at forsyne de 196 husstande med vand, men borgerne behøver ikke længere koge deres vand, oplyser Niels Christian Tingsager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce