Annonce
Give Avis

Efter branden: Danpo investerer tocifret millionbeløb i markant udvidelse af produktionen

Danpo har de seneste måneder været nødsaget til at sige nej til ordreforespørgsler fra deres og ejerselskabet Scandi Standards kunder, og derfor investeres der nu et tocifret millionbeløb i en udvidelse af produktionen. Foto: Jim Hoff
Fødevarevirksomheden Danpo i Farre har været tvunget til at sige nej til kunder, og virksomheden skal på den konto fremover kunne producere 20 procent mere for at imødekomme den markant stigende efterspørgsel.

GIVE: Den 7. april brand ødelagde en brand en del af kyllingevirksomheden Danpos fabrik i Farre i Sydjylland, hvor der skete skader for omkring 15 millioner kroner. Ingen personer kom til skade, og branden var begrænset til en brandsektion på 100 kvadratmeter, hvor til gengæld det meste udbrændte.

Nu må virksomheden til lommerne igen, og denne gang handler det om udvikling.

Stigende efterspørgsel og manglende produktionskapacitet får Danpo, der er en såkaldt ready-to-eat-fabrik med blandt andet en stor produktion af kyllingenuggets, til at investere flere millioner i en udvidelse af produktionsfaciliteterne på fabrikken i Farre.

Annonce

Ifølge en pressemeddelelse fra Danpo har virksomheden de seneste måneder været nødsaget til at sige nej til ordreforespørgsler fra deres og ejerselskabet Scandi Standards kunder.

Vi er superstolte af, at vi producerer fødevarer som både Danmark og udlandet sætter stor pris på. Samtidig ser vi det også som en mulighed for at sikre og fastholde arbejdspladser i Farre

Fabrikschef René Tryk

- Vi har haft en klar strategi om at tilbyde kyllingeprodukter under vores brand "The Happy Chicken Project" og "De Danske Familiegårde", hvor forbrugerne altid kan være sikre på at få kylling af bedste dansk kvalitet, udklækket og opdrættet i de samme danske stalde og uden brug af antibiotika. Og det er blevet så stor en succes, at vi skal udvide vores produktionsanlæg ganske betragteligt, oplyser Rene Tryk, der er fabrikschef hos Danpo i Farre, i pressemeddelelsen.

Han kan ydermere oplyse, at efterspørgslen gælder de såkaldte ”convenience-produkter” såsom nuggets, kyllingekebab og kyllingeburgere.

Tocifret millionbeløb skal booste produktionen med 20 procent

Selve udvidelsen sker med en investering på et ikke nævnt tocifret millionbeløb, som skal sikre, at der i fremtiden kan produceres op til 20 procent mere på forædlingsfabrikken i Farre.

Udover at udvide produktionen vil Danpo ifølge Rene Tryk også sikre, at udnyttelsen af råvaren optimeres.

Stigende efterspørgsel og manglende produktionskapacitet får Danpo til at investere flere millioner i en udvidelse af produktionsfaciliteterne på fabrikken i Farre. Foto: Torben Glyum

- I Danmark spiser vi 60 procent brystfilet, og derfor er det en af Danpos hjertesager at sikre, at der ikke går noget til spilde fra resten af kyllingen. Med den nye kapacitet på linjen kan lårkødet udnyttes endnu bedre til at producere kebab og andre stegte produkter, oplyser fabrikschefen.

- Vi er selvfølgelig superstolte af, at vi producerer fødevarer som både Danmark og udlandet sætter stor pris på. Samtidig ser vi det også som en mulighed for at sikre og fastholde arbejdspladser i Farre, siger fabrikschefen.

Udvidelsen er sat i gang, og virksomheden forventer at være fuldt oppe at køre med den udvidede produktion i løbet af et halvt år til ti måneder.

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Give Avis

Efter fire år kaster pølsemanden håndklædet i ringen: Slut med ristede hot dogs og burgere på Hjortsvangen

Annonce