Annonce
Give Avis

Efter brud med Danish Fight Night: Jeppe Morell er pt. in between fight jobs

Jeppe Morell har i december 2021 brudt med Danish Fight Night, og ud over at være træner for ungdomsboksere I Give og Aarhus, er han nu på jagt efter en promotor, der kan føre ham videre i sin aktive boksekarriere. Foto: Jim Hoff
Jeppe Morell er pt. talent- og udviklingstræner i Give Atlet Klub og er også tilknyttet ungdomsskolen i Aarhus, hvor han arbejder med unge boksetalenter. I december indstillede han sin aktivitet hos Danish Fight Night, og han overvejer nu andre muligheder for sin videre karriere.

GIVE: I 2015 blev Jeppe Morell ramt af en blodforgiftning, hvor lægerne gav ham 40 procents chance for at overleve. Men han kom tilbage, og han nåede karrierens foreløbige højdepunkt rent sportsligt, da han efter at have signet  med Danish Fight Night og promoter Mogens Palle, i juni 2019 kunne lade sig hylde som IBF Baltic mester i letsværvægt.

Jeppe Morell var faktisk et af de første navne, der kom på kontrakt med Danish Fight Night, da konceptet blev etableret i 2015, og han debuterede i Aarhus i februar 2016. Hans seneste kamp var på det seneste DFN stævne, i februar 2020.

Men i december 2021 meldte Jeppe Morell, der har en fortid som ungdomsbokser i Give Atlet Klub, ud, at han ikke ville fortsætte samarbejdet med Danish Fight Night.

Annonce

- Jeg indstiller al min aktivitet hos Danish Fight Night, men overvejer andre muligheder for en videre karriere. Årsagen er manglende kommunikation og planlægning, og samtidig skal der mere økonomi til, for at mit team og øvrige udgifter kan løbe rundt, fortalte Jeppe Morell dengang til magasinet til Boksenyt.

Har aldrig været i bedre fysisk form

Avisens udsendte møder Jeppe Morell i Give Atlet Klub en mandag eftermiddag, hvor han er på arbejde som udviklings- og talenttræner for to af klubbens unge håbefulde talenter. Den 32-årige letsværvægter holder sig stadig i skarp form med træning hver dag, for han har bestemt ikke tænkt sig at trække stikket mht. den aktive boksekarriere.

- Jeg har ret beset aldrig været i bedre fysisk form, end jeg er nu. Ok, det tager lidt længere tid at restituere, og man bliver også mere sårbar over for skader - men det er helt naturligt efterhånden som man bliver ældre. Nu handler det om at finde en ny promotor, for jeg er bestemt ikke færdig som kampbokser, konstaterer Jeppe Morell.

Annonce

Helt naturligt at gå trænervejen

At han nu mere og mere beskæftiger sig med trænergerningen er langt fra tilfældigt, for det har altid ligger i kortene, at Jeppe ville gå den vej, ikke mindst når den aktive karriere i ringen var slut.

Man lever sig ind i nogle unge menneskers verden, bliver en del af deres drømme og ambitioner, og det er bare helt fantastisk at være med til at rykke dem både boksefagligt og mentalt

Jeppe Morell, boksetræner i GAK

- Jeg synes, at det er fedt at være med til at give noget videre til både de unge boksere og boksesporten generelt. Og som yngre har jeg da også vidst, at jeg ville gå trænervejen på et tidspunkt. Som træner, der selv har været gennem systemet og prøvet en hel masse på egen krop og psyke, mener jeg jo nok, at man har en masse at give videre til de unge boksere. Man ved, hvad det handler om, hvad der er vigtigt, og hvordan man når sine mål. Jeg tænker jo også, at man som bokser har et ansvar for at være med til at give sine erfaringer fra sporten videre til andre, ligesom man selv har oplevet det, pointerer Jeppe Morell.

Annonce

Berigende og motiverende at være coach

Når han går ind i træningslokalet med eksempelvis Mathias og Malthe i bokseklubben i Give, trænes der intenst med det tekniske, der strategiske og det mentale. Og lige her i de mange 1:1 situationer føler Jeppe, at han har rigtig gode muligheder for at rykke de unge boksere markant.

Og netop det at kunne se hvordan de unge udvikler sig, tager hans råd og tips til sig, er både berigende og motiverende for Morell.

-Man lever sig jo pludselig ind i nogle unge menneskers verden, bliver en del af drømme drømme og ambitioner, og det er bare helt fantastisk at være med til at rykke dem både boksefagligt og mentalt. Og når de så er i ringen, jamen så lever men jo med, som var det én selv, der stod deroppe. Man føler virkelig, at man vinder og taber sammen.

Annonce

Bliver en bedre bokser af at være træner

Og så er der en helt anden dimension, der kommer ind i billedet, når man som Jeppe Morell står som mentor for nogle unge kampboksere.

- Det at man pludselig ser på boksere udefra, som træner og coach, betyder også, at man runder nogle tankegange og overvejelser i forhold til ens egne måde at være bokser på. Og på den måde kan man faktisk ved at være træner også profitere på det som aktiv bokser. Man bliver simpelthen klogere på boksningen ved at have en trænerrolle - og det kan man så omsætte selv i ringen, vurderer Jeppe Morell.

Han stiller store krav til sine boksere, og han kræver af dem, at de er ambitiøse, og at de brænder 100 procent for sporten - og at de er med på, at de skal ud af komfortzonen, hvis de skal rykke sig. Ellers vil han ikke bruge tid på det.

Når den aktive karriere er definitivt slut, er Jeppe Morell ikke i tvivl om, at der stadigvæk vil stå boksning på programmet.

- Jeg kan sagtens se mig selv som fuldtidstræner for gode og ambitiøse kampboksere. Boksningen har været så stor en del af mit liv i så mange år, at jeg har svært ved at forestille mig et liv uden at være tilknyttet boksningen på en eller anden facon, konstaterer Jeppe Morell, der er uddannet pædagog.

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Annonce