Annonce
Give Avis

Efter hård proces med både mod- og medspillere: Kunstgræsbanen i Give endelig officielt indviet

Byrådspolitiker Gerda Jørgensen (V) klippede sammen med formanden for Give Kunstgræsforening, Anders Kristensen, snoren da den nye kunstgræsbane og Goal Station endelig kunne indvies. Foto: Jim Hoff
Efter halvandet år med coronarestriktioner kunne den nye kunstgræsbane og Goal Station ved Søndermarkshallen endelig officielt indvies. Et flot projekt fra allerøverste hylde baseret på frivillighed og lokal opbakning fra erhvervslivet.

GIVE: 7. september 2020 var der første spadestik på den nye kunstgræsbane i Give, et projekt der med dertil hørende Goal Station løb op i 4,2 millioner kroner. Vejle Kommune leverede 1.5 millioner kroner, mens byens fodboldklub Give Fremad selv sørgede for resten af pengene på forskellige vis.

2. oktober 2021 kunne det fantastiske anlæg så officielt indvies ved en rigtig fin reception, hvor der fra klokken 11.00 og helt frem til klokken 18.00 var massevis af fodboldaktiviteter - både for store og små, og for de legesyge også.

Der gang i pølsevognen, der blev trænet teknik af en række ungdomsspillere fra Give Fremad med Oliver Lundgaard fra Fodbold & Event fra Vejle, der blev spillet bumper-fodbold, og de mindre børn præsenterede krumspring i verdensklasse i hoppeborgen, alt imens far og mor kunne nyde en kop kaffe eller muntre sig med en fransk hot dog i det milde og på dagen receptionsvenlige efterårsvejr.

Annonce
Oliver Lundgaard fra Fodbold & Event underviste en flok ungdomsspillere fra Give Fremad i hvordan man kan bruge Goal Station til at blive en bedre fodboldspiller. Foto: Jim Hoff

Ingen indvielse uden taler og dem stod efter centerleder Martin Schmidts velkomst Anders Kristensen, Give Kunstgræs, Gerda Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg og byrådsmedlem fra Venstre samt Claus Warming fra DBU Region 3 for.

Frivillige muliggjorde det ekstraordinære

De to lokale talere lagde begge vægt på de frivilliges indsats i projektet, som ud over at levere et topmoderne kunstgræsanlæg med Goal Station også markerer startskuddet for etableringen af det nye store samlede idrætscenter i Give.

Der var linet op med pølsevogn og telt, da der var indvielse af kunstgræsbanen i Give. Foto: Jim Hoff

- Det har været en kæmpestor holdopgave at på etableret denne bane. Der har som altid i sådanne projekter været både med- og modspillere, hvor sidstnævnte i høj grad har handlet om økonomi. Man kan ikke få alt, hvad man ønsker sig, og specielt ikke hvis man ikke løfter mange opgaver lokalt. For at give brugerne muligheden for at boltre sig i noget ekstraordinært, nemlig Goal Station, har det betydet, at mange af opgaverne i grundprojektet er blevet udført ved frivilligt arbejde. Og frivillige er en ressource, der er rift om og mangel på i mange foreninger - og det har vi også kunnet mærke i dette projekt. Derfor skal der lyde en stor tak til de frivillige, der har hjulpet os i mål med projektet, lød det blandt andet fra Anders Kristensen, der selv har taget en kæmpestor tørn sammen med en lille håndfuld andre loyale frivillige fra Give Fremad.

Annonce

Byrådspolitiker opfordrede til stærkt sammenhold om det nye center

Gerda Jørgensen hyldede også de frivillige i sin tale.

- Denne dag er en festdag for frivilligheden i Give. Det har været et stort ønske i Give Fremad, at få denne bane, og for at det har kunnet lykkedes, er der brugt rigtig mange frivillige timer på at få ønsket omsat til konkrete ideer og arbejdet videre for at få grundlaget til dette fantastiske anlæg, som jeg håber bliver til glæde og gavn for rigtig mange børn og unge i Give, lød det fra byrådspolitikeren, derved samme lejlighed slog et slag for et styrket sammenhold omkring etableringen af det nye idrætscenter.

Gives populære multikunstner, Knud Buhl, dukkede op til receptionen med en helt speciel gave. En gammel velkørende cylinderplæneklipper, som Give Fremad i skikkelse af Anders Kristensen tog imod med kyshånd og brede smil. Foto: Jim Hoff

- Til alle foreninger: Vi skal støtte op om centret, vi skal hjælpe med at samle penge ind, men også støtte op og give energi til fremtiden. Det er nødvendigt, for at det lykkedes på den helt rigtig gode måde, lød opfordringen fra Gerda Jørgensen.

Annonce

Kunstgræsbanen en klar plan A, men hvad med det nye center?

Situationen er nemlig den, at GISK pt. har indsamlet 3 millioner kroner, hvor målet er 10 for at komme i mål med plan A, hvor økonomien hedder 40-41 millioner (kommunen leverer 31,5 mill.).

For at give brugerne muligheden for at boltre sig i noget ekstraordinært, nemlig Goal Station, har det betydet, at mange af opgaverne i grundprojektet er blevet udført ved frivilligt arbejde

Anders Kristensen, bestyrelsesmedlem Give Fremad og Give Kunstgræs


Derudover er udgifter til materialer osv. steget med flere millioner pga. coronaen, planen med 5-6 mill. kroner fra salg af fællesantennen fladt til jorden, så man risikerer at ende ud med en skrabet plan B, hvor der skal skæres flere ting væk fra projektet.

Børnene kunne fornøje sig med en gang bumber-ball på kunstgræsset. En svær men også hylemorsom disciplin. Foto: Jim Hoff

Flere foreninger kan dermed ikke få deres ønsker opfyldt - og vi ved jo nok, hvad der kan ske, når krybben er tom. Ikke befordrende for et projekt, der som udgangspunkt skulle samme byens foreningsliv.

Annonce

Nu skal det bare ud og køre på skinner

Anders Kristensen fik i sin tale også udleveret nogle skulderklap til de tætte samarbejdspartnere fra GISK, GUR og Give Fremad, som også har leveret ressourcer og mandetimer til projekt kunstgræs.

Det blev en fin og hyggelig dag i det milde efterårsvejr, da kunstgræsbanen og Goal Station i Give blev indviet. Foto: Jim Hoff

- Nu skal udlejning, vedligehold og daglige opgaver i forbindelse med brug af banen sættes i system. Og her er vi godt i gang, idet vi har valgt nogle løsninger, som gerne skulle gøre hverdagens brug af anlægget let. Og så lige en stor tak for forståelse fra  til naboerne til projektet. I har måttet lægge øre til entreprenørmaskiner og aktivitet både dage og aftener samt i mange weekender. Nu håber jeg bare inderligt, at dette flotte anlæg vil skabe glæde hos rigtig mange i mange år frem.

Efter talerne var der mulighed for at hygge sig ved pølsevognen og smalltalke, og børnene kunne kaste sig over de fine aktiviteter. Klokken 14.00 gik Gives jyllandsserie hold på banen, og klokken 16.00, var det U 15, der tog over, så bane blev indviet officielt på fineste vis.


Annonce
Annonce
Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Annonce
Annonce
Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Det handler ikke om lynkure og fitness: Det handler om permanente livsstilsændringer og 95 procent sidder mellem ørerne

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Normeret til 240 elever men har kun 65: En af kommunens nyeste skoler mister elever i en grad så lokalsamfundet frygter total nedsmeltning

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

Mindeord over Kirstein Mølgaard

Give Avis

Forretningsudvalg er blevet til bestyrelse: Udviklingsrådet er skrumpet fra ni til fem deltagere

Give Avis

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til Give

Give Avis

Suzette helt overvældet: Utrolig flot comeback til modeshowet

Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Give Avis

Aldrig har der været så mange til udviklingsrådets årsmøde: Kæmpestor interesse for det nye sygehusprojekt

Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

Give Avis

GNRs næstformand: Nu er det nok definitivt slut med Give Nærradio

Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Give Avis

Motionsugen: Nu skal du da ud og løbe forhindringsløb med din bedste firbenede ven

Annonce