Annonce
Give Avis

Efter halvandet års socialt festtørke: Byfesten i Give blev en kæmpesucces

Lune Carlsen leverede et rigtig flot Kim Larsen-show og lukkede dermed årets første store byfest på behørig maner. Torvet var sort af mennesker. Foto: Jim Hoff
Alt spillede med, da Give inviterede til Kunst- og Skulpturdag med dertil hørende Open By Night: Vejret var eminent, opbakningen fra byens borgere var om muligt endnu bedre -og stemningen i bymidten var bare helt fantastisk. Det var tydeligt, at folket havde savnet de her fede byevents.

GIVE: Spændingsniveauet var højt hos arrangørerne af Kunst- og Skulpturdagen, Give Handel og Erhverv, Give Udviklingsråd og Skulpturbyen i dagene op til første store byfest i cirka halvandet år.

Hvordan blev vejret? Hvad med coronaspøgelset? Ville det holde folk væk? Forståelig bekymringer på bagkant af en vejrmæssig ussel maj og på bagkant af godt et år med coronarestriktioner og forsamlingsforbud.

Men enhver form for ængstelighed og nervøsitet blev manet godt og grundigt til jorden, for det blev intet mindre end et kæmpebrag af en byfest.

Annonce


Jeg må blankt erkende, at jeg virkelig er vildt og ikke mindst glædeligt overrasket over, hvor fantastisk godt det er gået her i dag

Hanne Lund, formand GHE


Blændende sommervejr, fernisering af skulpturby.dk, fede og alsidige aktiviteter, rablende vanvittigt og hylemorsomt gadeteater, herlig skattejagt og legeaktiviteter til børnene, sindssygt populært og måske lidt uhyggeligt (mente nogle) krybdyrtelt på Frederik den 7.'s minde, fadøl og helstegt pattegris i stride strømme, balloner med præmier, GISK-aktiviteter på p-pladsen ved Brugsen, hyggelig New Orleans swingmusik i gaderne.

Det hele spillede bare helt perfekt. Akkurat som Lune Carlson, der fik levendegjort gavflaben Kim Larsen i en grad, så det næsten var skræmmende. Fantastisk show, simpelthen.

Begejstrede arrangører

- Hvor har det bare været en helt igennem fantastisk dag. Sikke en flot opbakning, og hvor har folk bare været glade og positive. Stemningen i byen har været helt fantastisk god, og folk har også været rigtig gode til at passe på og tænke sig om i forhold til corona. Butikkerne melder tilbage om rigtig gode besøgs- og salgstal. Aktivitetsniveauet på Torvet, i Østergade og Vestergade har været højt. Kældervin på Rådhusbakken har også haft godt gang i den. Jeg må blankt erkende, at jeg virkelig er vildt og ikke mindst glædeligt overrasket over, hvor fantastisk godt det er gået her i dag, lyder det fra en meget begejstret formand for Give Handel og Erhverv, Hanne Lund.

Hej slange. Hvad hedder du? Jeg hedder Spiderman. Krybdyrteltet var et kæmpehit og et stort tilløbsstykke for både ung og gammel. Foto: Jim Hoff
Annonce

Takker for den flotte opbakning fra alle involverede

Handelsstandsformanden takker selvfølgelig de ellers pænt uberegnelige vejrguder for det fantastiske vejr, og så er der også stor ros til de folk/foreninger, der stod for de forskellige aktiviteter rundt omkring i byen.

Det vanvittige gadeteater Don Gnu satte virkelig gang i stemningen med deres helt igennem utrolige og akrobatiske show. Foto: Jim Hoff

- Og så er der borgerne. Kæmpetak for den helt enormt flotte opbakning. Det blev da vist tydeligt for enhver, at folk har savnet at komme ud og hygge sig sammen i byen - og vi er bare så glade for, at vi som arrangerende foreninger på denne måde her har kunnet betale lidt tilbage til borgerne for deres trofaste opbakning - også da det hele var meget svært under coronanedlukningen, konstaterer Hanne Lund med stor taknemmelighed.

Se flere fotos fra festlighederne herunder....

Lune Carlsen Torvet Give
Annonce
Annonce
Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Annonce
Annonce
Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Efter fire sejre i træk: Gives JS-oprykkere nappede 1. pladsen

Give Avis

Tilført 100 millioner til udvikling: Velux i Thyregod i vild vækst

Give Avis

Give Fremad ligner en vinder af rækken

Give Avis

Navnekonkurrence: Hjælp zoologisk have med at navngive lille brillebjørn

Give Avis

Jysk doping? Vandt Asgreen DM på æggekage med stegt flæsk?

Give Avis

Flag og balloner gav pote: GHE donerer 18.500 til GISK

Give Avis

DM-guld til Give Cykelklub for flotteste holdindsats

Give Avis

Team Give Elementer fik vist flaget og fik masser af TV-tid

Give Avis

Guldregn over Give: Give Cykelklub hentede både guld og bronze i U19-linjeløbet

Give Avis

GCK-ryttere på VIP-tur med Kasper Asgreen og Brian Holm

Annonce