Annonce
Give Avis

Efter halvandet års socialt festtørke: Byfesten i Give blev en kæmpesucces

Lune Carlsen leverede et rigtig flot Kim Larsen-show og lukkede dermed årets første store byfest på behørig maner. Torvet var sort af mennesker. Foto: Jim Hoff
Alt spillede med, da Give inviterede til Kunst- og Skulpturdag med dertil hørende Open By Night: Vejret var eminent, opbakningen fra byens borgere var om muligt endnu bedre -og stemningen i bymidten var bare helt fantastisk. Det var tydeligt, at folket havde savnet de her fede byevents.

GIVE: Spændingsniveauet var højt hos arrangørerne af Kunst- og Skulpturdagen, Give Handel og Erhverv, Give Udviklingsråd og Skulpturbyen i dagene op til første store byfest i cirka halvandet år.

Hvordan blev vejret? Hvad med coronaspøgelset? Ville det holde folk væk? Forståelig bekymringer på bagkant af en vejrmæssig ussel maj og på bagkant af godt et år med coronarestriktioner og forsamlingsforbud.

Men enhver form for ængstelighed og nervøsitet blev manet godt og grundigt til jorden, for det blev intet mindre end et kæmpebrag af en byfest.

Annonce


Jeg må blankt erkende, at jeg virkelig er vildt og ikke mindst glædeligt overrasket over, hvor fantastisk godt det er gået her i dag

Hanne Lund, formand GHE


Blændende sommervejr, fernisering af skulpturby.dk, fede og alsidige aktiviteter, rablende vanvittigt og hylemorsomt gadeteater, herlig skattejagt og legeaktiviteter til børnene, sindssygt populært og måske lidt uhyggeligt (mente nogle) krybdyrtelt på Frederik den 7.'s minde, fadøl og helstegt pattegris i stride strømme, balloner med præmier, GISK-aktiviteter på p-pladsen ved Brugsen, hyggelig New Orleans swingmusik i gaderne.

Det hele spillede bare helt perfekt. Akkurat som Lune Carlson, der fik levendegjort gavflaben Kim Larsen i en grad, så det næsten var skræmmende. Fantastisk show, simpelthen.

Begejstrede arrangører

- Hvor har det bare været en helt igennem fantastisk dag. Sikke en flot opbakning, og hvor har folk bare været glade og positive. Stemningen i byen har været helt fantastisk god, og folk har også været rigtig gode til at passe på og tænke sig om i forhold til corona. Butikkerne melder tilbage om rigtig gode besøgs- og salgstal. Aktivitetsniveauet på Torvet, i Østergade og Vestergade har været højt. Kældervin på Rådhusbakken har også haft godt gang i den. Jeg må blankt erkende, at jeg virkelig er vildt og ikke mindst glædeligt overrasket over, hvor fantastisk godt det er gået her i dag, lyder det fra en meget begejstret formand for Give Handel og Erhverv, Hanne Lund.

Hej slange. Hvad hedder du? Jeg hedder Spiderman. Krybdyrteltet var et kæmpehit og et stort tilløbsstykke for både ung og gammel. Foto: Jim Hoff
Annonce

Takker for den flotte opbakning fra alle involverede

Handelsstandsformanden takker selvfølgelig de ellers pænt uberegnelige vejrguder for det fantastiske vejr, og så er der også stor ros til de folk/foreninger, der stod for de forskellige aktiviteter rundt omkring i byen.

Det vanvittige gadeteater Don Gnu satte virkelig gang i stemningen med deres helt igennem utrolige og akrobatiske show. Foto: Jim Hoff

- Og så er der borgerne. Kæmpetak for den helt enormt flotte opbakning. Det blev da vist tydeligt for enhver, at folk har savnet at komme ud og hygge sig sammen i byen - og vi er bare så glade for, at vi som arrangerende foreninger på denne måde her har kunnet betale lidt tilbage til borgerne for deres trofaste opbakning - også da det hele var meget svært under coronanedlukningen, konstaterer Hanne Lund med stor taknemmelighed.

Se flere fotos fra festlighederne herunder....

Lune Carlsen Torvet Give
Annonce
Give Avis

I næste uge bliver Give omdannet til et udendørs atelier med trækunst

Annonce
Kultur

'Sofie' er hovedinspirationen til Renés bøger - og få måneder før udgivelsesdagen begik hun selvmord og efterlod et afskedsbrev med særlig besked til ham

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Annonce