Annonce
Give Avis

Efter ny DM-titel til landsbyklub: Mon ikke københavnerklubberne er færdige med at google Give

Give Tennisklubs sportschef Lars Baes ser her tilbage på sæsonen 2021, der indbragte klubben dens 2. guldmedalje i Elitedivisionen. En sæson båret af fællesskab og stærke relationer til klubben. Foto: Jim Hoff
Give Tennisklub vendte endnu engang hierarkiet hos den danske tenniselite på hovedet, da klubben for anden gang hentede DM-guldet til Give efter både en vildt nervepirrende semifinale og og om muligt endnu mere neglebidende finale mod DM-værterne fra KB.

GIVE: De gjorde det igen. Give Tennisklub er danske mestre efter to forrygende kampe i medaljespillet mod de to store københavnerklubber Gentofte og KB, der begge endte i gyseragtige afslutningsdramaer i Golden Match Tiebreak, hvor Give begge gange vandt 4-3.

Landsbyklubben med de små 100 medlemmer besejrede almægtige KB, der har over 2500 medlemmer, i finalen om det danske mesterskab for hold i Elitedivisionen. Dermed gentog klubben den historiske bedrift fra 2019, hvor Give Tennisklub for første gang kunne hæve den store DM-pokal.

Sportschef Lars Baes har benyttet i alt 9 spillere på klubbens vej mod triumfen. De fire danskere Anders Grinderslev, Patrick Kristensen, Morten Garbers og Mads Elholm samt de fem tyske spillere Florian Barth, Marco Kirscher, Leo Kim Schörner, Frederik Press og Michel Dornbusch.

Annonce

Holdet har spillet i alt 9 kampe, vundet de 7 og tabt to i grundspillet, pudsigt nok til to af de andre klubber i medaljespillet, KB og Gentofte.

- Det gælder jo om at time sine nederlag og sejre, lyder det fra Lars Baes med et skævt smil, da han bliver konfronteret med denne statistiske virkelighed.

Og den betragtning har han jo ret i, for i sportens verden har vinderen altid ret. Ikke mindst når der hænger en nyprintet DM-guldmedalje om halsen.

Stillede skarpere op i år

Efter det sensationelle guld i 2019 blev 2020 et forfejlet år for Give Tennisklub, der ikke kom med i medaljespillet, og derfor er det relevant at bore lidt i, hvad det er man har gjort anderledes her i 2021.

Holdet der spillede guldet hjem til Give Tennisklub: Morten Garbers, sportschef Lars Baes, Anders Grinderslev, Patrick Kristensen, Florian Barth, Michel Dornbusch og Marco Kirscher. Foto: Thomas Svendsen

- Vi lærte af 2020, at vi skal passe på med at tage for let på tingene. Vi stillede nok ikke helt så stærkt op i alle kampe, som det var muligt, og det kom til at koste i sidste ende. I 2020 var der fem dominerende hold, der konsekvent fik points hver gang. Derfor var det svært at indhente holdene i top 4, modsat i år, hvor også bundholdene af og til vandt en kamp. Det var derfor vores helt klare målsætning at satse hårdt på rækkens 2.plads ved at stille stærkt op i alle holdkampene, forklarer Lars Baes

Han fremhæver de to tyskere Michel Dornbusch og Florian Barth for at levere rigtig flot i medaljespillet, ligesom der også er ros til Anders Grinderslev for over hele sæsonen at agere som holdets altid topmotiverede anfører og som en stærk holdspiller, der har brændt for tingene.

Annonce

Tre dag i København er godt for fællesskabsfølelsen

Inden sæsonen gik i gang i år blev der stillet en klar målsætning op om at nå med i medaljespillet. Ikke kun pga. det rent sportslige, men også fordi at de tre dage sammen i København bibringer hele holdet en hel masse af det sociale samvær og det fælleskab, man ikke har i det daglige.

De faste tyske spillere føler sig mere og mere som en fast del af Give Tennisklub, de danske spillere ligeså, og ud af denne følelse er der vokset en stærk enhed, der hver gang går topmotiverede på banen for at give sit allerbedste for klubben

Lars Baes, sportschef i Give Tennisklub

- Spillerne kommer fra Tyskland og de danske spillere kommer fra steder som Aarhus og Fyn, så der er ingen fællestræninger med de dertil hørende muligheder for fællesskab og 'mandehørm', som er med til at kitte holdet sammen. Derfor er et medaljespil vigtigt for denne her gruppe, konstaterer Lars Baes.

Kultfiguren og den lokale tennisdarling, Anders Grinderslev, sluttede sit ophold i Give med at vinde DM-guld. Han skifter til KB pr. 1. september. Her hyldes han af en af klubbens stærke og kompetente frivillige, Tommy Noersmark. Foto: Jim Hoff

Ved at lægge ordene lidt i munden på ham, får man ham også til at sige højt, at man naturligvis dybt inde gik med en drøm at genvinde guldet.

Annonce

Succesparameter: Spillerne elsker klubben

En drøm baseret på den kendsgerning, at holdet med de mange spillere fra syd, nord, øst og vest år efter år er blevet mere og mere sammentømret.

- De faste tyske spillere føler sig mere og mere som en fast del af Give Tennisklub, de danske spillere ligeså, og ud af denne følelse er der vokset en stærk enhed, der hver gang går topmotiverede på banen for at give sit allerbedste for klubben. Spillerne er vilde med at spille i Gryden, de elsker alle de ting klubbens frivillige gør for dem og de fede rammer, der bliver stillet op til hjemmekampene, hvor de også bliver motiverede af de mange trofaste tilskuere. Der er simpelthen lykkedes at skabe en rigtig god relation mellem spillerne og Give Tennisklub. Og dette sammenhold og denne motivation for at give alt for klubben er en helt grundlæggende forklaring på, at vi igen i år henter guldet, lyder vurderingen fra Lars Baes.

Give Tennisklubs formand, Jan Ek, hepper her på Anders Grinderslev, mens han kone Vivi sørger for ristede frankfurtere til de altid sultne tennistilskuere. Sammen med en række andre frivillige er de to stærkt medvirkende til tennissuccesen i Give. Foto: Jim Hoff

Læg dertil en stærk vindermentalitet, som for alvor trådte frem, da man både i semifinalen og finalen slap alle hæmningerne, spillede frit og turde spille sine kvaliteter som spiller helt ud mod de mere præstationspressede storfavoritter fra København.

Sportschefen har fastholdt sit princip om altid at stille med to danskere og to tyskere i kampene. Det er lykkedes i langt de fleste kampe, ikke mindst i slutspillet, og samtidig har man også kunnet give spilletid til det danske talent Patrick Kristensen, der faldt godt ind på holdet, og som præsterede rigtig fint.

Annonce

Får mere og mere respekt fra de store i København

At guldet til den lille landsbyklub med gode penge fra skumbananer osv. i ryggen ikke får alle københavnerklubberne til at klappe taktfast mod Give er en velkendt sag, men respekten for og anerkendelsen af Give Tennisklub er ifølge Lars Baes i klar fremmarch. Han får flere og flere tilkendegivelser fra klubkolleger på, at "det er fedt, det I render og laver i Give"

Tennisklubben i Give har et trofast og talstærkt publikum, der med deres store involvering og faste tilstedeværelse er en stor motivationsfaktor for klubbens spillere. Foto: Jim Hoff

- Vi er jo ikke den eneste tennisklub, der henter spillerne fra andre nationer. Og det er vigtig for mig at understrege, at vores tyske spillere Ike får mere i løn end vores danske spillere. Og vi henter jo spillere udefra på samme hylde, som de spillere vi er oppe i mod fra de andre danske klubber. Der er jo på ingen måde tale om konkurrenceforvridning, tværtimod er vi med vores tiltag med til at skabe noget hype omkring tennisspotten, vise nogle nye veje omkring kampafvikling og med til at sætte Jyllands på danmarkskortet i tennis, hvilket har været vores formål helt fra starten af. At vi så lige har snuppet to DM-titler i forbifarten, jamen det er da bare vildt fedt og viser vel, at vi gør tingene på den rigtige måde ud fra vores forudsætninger, understreger Lars Baes.

Annonce

- Har bevist at vi ikke er en døgnflue

Når den nye sæson går i gang i foråret 2022 er det uden profilen Anders Grinderslev, der er skiftet til KB. Den tyske garde er stadig disponibel, og så håber Lars Baes på, at Niels Heise Korsgaard igen er klar til at stille op for Give efter sin lange skadesperiode.

Den stolte klubformand kan igen hæve pokalen efter triumfen i 2019, og det passer vist den unge mand ganske glimrende. Foto: Thomas Svendsen

Sammen med Patrick Kristensen og Morten Garbers vil han så komme til at udgøre det danske islæt på holdet, samtidig med at Baes nu er på udkig efter en dansk, kompetent og rutineret spiller, der skal afløse "tenniskrigeren" Anders Grinderslev.

- Vi går igen ubetinget efter medaljespillet. Vi går også efter at blive ved med at booste tennissporten i Jylland, og så går vi på banen hver gang for at vinde. Og gør det. På den måde kan vi blive ved med at være interessante- Nu har vi bevist med den anden danmarksmestertitel, at vi ikke er en døgnflue - og at vores københavnske venner nu ikke behøver at Google Give mere for at finde ud af, hvad vi er for en størrelse og hvad vi står for, konstaterer den dobbelte guldvinder med et stort smil.


Annonce
Annonce
Give Avis

Se videoen: Stolt og bevæget dobbelt ol-guldvinder modtog folkets hyldest i den sprøde efterårsregn

Annonce
Annonce
Give Avis

Se billederne: Seje børn trodsede regnen og gav Give endnu en flot cykelfest

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Genåbning på Kastaniehaven: Efter halvandet år som leder fik Carina Skærlund sin første festdag

Give Avis

Give sender Dannebrog til tops med fejring af dobbelt guldvinder!

Give Avis

Først var det huse, nu er det brugte biler, der er en mangelvare

Give Avis

Ungt lokalt cykeltalent i kæmpedilemma: I svær klemme mellem sin sport og uddannelse

Give Avis

Give misser nyvunden momentum i vital bundkamp og taber 4-2 i Bramming

Give Avis

Ny start efter corona: Café Tæt ændrer koncept

Give Avis

Efter de store cykelklassikere: Nu er det børnenes tour - og det sker i Give midtby

Give Avis

Så er der fest i gaden: Høstfesten i Vonge er tilbage

Give Avis

Ny præstebolig og ny præst på listen: Meningsløst at hælde flere penge i skimmelsvamperamt præstebolig

Give Avis

Lokale øko-grise får besøg af prægtige mænd i prægtige gamle maskiner fra oldefars tid

Give Avis

Julies drøm led et stort knæk, da hendes hest måtte aflives: Nu er hun et af landets største springryttertalenter

Give Avis

Danmarksmestre i godt arbejdsmiljø: Trekantens El vinder fornem hædersbevisning

Give Avis

Hun gør det igen: Mitzi Mortensen har avlet årets hingsteføl

Give Avis

Slut efter 115 år: Historisk men utidssvarende præstegård rives ned for at gøre plads til topmoderne præstebolig

Give Avis

Vand i hovedet og mudder på måsen: Dirty Trail i Karlskov vender frygteligt tilbage

Give Avis

Vigtig sejr: Efter 2-0 over Aabenraa er Give væk fra de direkte nedrykningspladser

Give Avis

Første sejr til Give: Skarp indskifter kampafgørende med sine to første boldberøringer

Give Avis

Når Vorbasse Marked ikke vil, må børnene i Give tage over

Give Avis

Tobias Thorning Jørgensen sikrer Danmark paralympisk guld: Og så ringede Kronprinsen

Give Avis

Triumf i Nations Cup: Billund Sportsrideklub med til at sikre VM-bronze

Give Avis

Stop lige op og klap jer selv på skulderen: Fællesskabets Skole har været på banen i 60 år

Annonce