Annonce
Give Avis

5 millioner på vej til GISK? En aften hvor den store ja-hat dominerede

Stemningen var konstruktiv og god, da Give Antenneforening afholdt generalforsamling tirsdag aften i Ikærhallens kantine Og samtlige forslag og vedtægtsændringer blev stemt hjem med store flertal. Foto: Jim Hoff
Der var flere store radikale forslag og vedtægtsændringer på bordet, da Give Fællesantenneforening afholdt generalforsamling: Salget af antenneforeningen til Stofa og borgerforslaget fra Lars Utoft om at begunstige foreningslivet med midler fra salget.

GIVE: Det blev en aften, hvor ja-hatten i den grad var fremme, da Give Antenneforening tirsdag den 15. juni afholdt generalforsamling i Ikærhallens kantine.

38 borgere var mødt frem for at tage stilling til en række radikale forslag og vedtægtsændringer, som i tilfælde af de blev vedtaget potentielt vil medføre både salg af antenneforeningen til Stofa og et kæmpe økonomisk skulderklap til foreningslivet i Give.

Traditionen tro blev advokat Gert Eg fra Vejle valgt til ordstyrer, og efter formand Kjeld Henningsens beretning samt kasserer Kurt Jørgensens fremlægning af regnskabet, som begge blev godkendt af forsamlingen, var det tid til at behandle de indkomne forslag.

Annonce

Første forslag var en vedtægtsændring foreslået af bestyrelsen, hvor man ønskede at ændre ordlyden i vedtægternes § 25. stk. 4. Her hed det oprindeligt, at et eventuelt overskud efter at alle foreningens forpligtelser er dækket, ligeligt fordeles mellem de på ophørstidspunktet værende medlemmer.

I den nye tekst hedder det at et eventuelt overskud, efter at alle foreningens forpligtelser er dækket, skal gå til almene formål i Give by.

Lars Utofts borgerforslag stemt sikkert igennem

Forslaget blev enstemmigt vedtaget, og denne vedtægtsændring banede elegant vejen for aftenens næste helt store fokuspunkt og med stor spænding imødesete punkt på dagordenen: Borgerforslaget fra Lars Utoft, der i sin geniale enkelthed går ud på, at Give Fællesantenne ved et salg til Stofa i stedet for at sende pengene tilbage til medlemmernes lommer, donerer det samlede beløb med salgssummen, kontantbeholdningen samt femårs rabatten fra Stofa til foreningslivet i Give.

Sammenlagt betyder et salg med de dertil hørende rabatter fra Stofa ifølge Lars Utofts beregninger, at der vil være 6,4 millioner på bundlinjen, og dem foreslår han brugt med 75 procent, 4,8 mill. kroner til det nye idrætscenter/GISK, samt 1.6 millioner til øvrige foreninger.

Lars Utoft fik mulighed for at begrunde sit forslag inden afstemningen.

- Mit forslag er motiveret af en overbevisning om, at et stærkt idræts- og kulturhus under GISK, samt et stærkt forenings- og klubliv med et godt sammenhold, på den længere bane vil gøre byen endnu stærkere.

- Det vil i positiv grad påvirke bosætningen, huspriserne, trivslen m.m., der klart vil overstige den kortsigtede værdi, som det er at få en lille femårlig rabat på sin antenneforening, lød det bl.a. i argumentationen fra Lars Utoft.

Lars Utoft fik mulighed for at argumentere for sit forslag om at donere dele af pengene fra salget af antenneforeningen til Stofa til foreningslivet og GISK. Et indlæg han høstede megen bifald for. Foto: Jim Hoff

Indlægget blev belønnet både med klapsalver og et stort efterfølgende 'ja' fra forsamlingen, hvor kun én borger stemte mod forslaget.

Annonce

Forhandlingsudvalg på banen

Det betyder, at bestyrelsen nu har til opgave at nedsætte et forhandlingsudvalg, som vil blive sammensat af både folk fra bestyrelsen og folk udefra med sans og talent for talknuseri og forhandlingstaktik.

Lars Utofts forslag i tal

Cirka 1850 antennebrugere = 60 mdr. á 30.00 kr. - 1.800 kr. 3.330.000

Cirka 1.400 netbrugere = 60 mdr. á 20.00 kr. - 1.200 kr. - 1.680.000

Køb af bygning og udstyr - 300.000

Total købesum med nuværende antal medlemmer - 5.310.000

Kontantbeholdning - 1.090.000

Sammenlagt beløb - 6.400.000

GISK 75% - 4.800.000

Øvrige foreninger - 1.600.000

Dette udvalg skal forhandle med Stofa, og når der ligger et slagstilbud klar, indkaldes der til en ekstra generalforsamling, hvor forslaget vil blive fremlagt, og om alt går vel også kan stemmes hjem.

- Nu er det op til Stofa at nikke ja til det nye koncept, hvor det er borgerne generelt i byen og ikke kun medlemmerne i antenneforeningen, der bliver økonomisk begunstiget ved et salg. Om dette kan give anledning til nogle knaster i forhandlingen, vil tiden vise, konstaterede Gert Eg, inden han lod forsamlingen gå over til valghandlingerne i forhold til bestyrelsesmedlemmer.

Annonce

Bestyrelsen genvalgt uden sværdslag

Her var der traditionen tro ikke skyggen af kampvalg, idet samtlige bestyrelsesmedlemmer og suppleanter og revisorer blev genvalgt uden sværdslag. Det betød, at generalforsamlingen officielt blev lukket ned efter blot 52 minutter.

En hurtig, effektiv og fin aften, hvor den gode og konstruktive stemning altså udmøntede sig i en særdeles interessant situation - og stor mulighed - for GISK og det nye idrætscenter med at nå i mål med ambitionen om selv at indsamle 10 millioner kroner til det store fælles foreningsprojekt.

I forbindelse med ja'et til vedtægtsændringerne skal der ifølge reglerne indkaldes til en ekstraordinær generaforsamling den 6. juli. hvor vedtægtsændringerne definitivt skal konfirmeres.

Og så snart forhandlingsudvalget er klar med et udspil, indkaldes der til yderligere en ekstraordinær generalforsamling.

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Annonce
Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kornet er solgt på forhånd - men høsten skal i hus: Se videoen og kom med op i Flemming Kjærs mejetærsker

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Peters andet liv begyndte efter en fejloperation - nu udgiver han en bog

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Give Avis

Fary Lochan en del af Distillery Trail

Give Avis

Dyrenes Verden: Jens holder "Dyrenes Marked" på sin gårdsplads i Filskov

Give Avis

Her bliver du våd, når du læser: Dyk ned i en god bog

Give Avis

Kom ud og kig på blomster og bier i sommervarmen: Gadbjerg byder på hele to åbne haver

Give Avis

Ny frisør glæder sig til det fantastiske lokalsamfund

Give Avis

Kan man gå til ridning uden hest? Jeps, Give Egnens Rytterforening udvider nu med kæphesteridning

Give Avis

Splitte mine bramsejl: Sponsoreret piratungdom på skattejagt med nyt piratskib i børnehaven

Annonce