Annonce
Give Avis

En købmand med hjertet på rette sted

Peter Olsen er siden forsommeren ansat som købmand i Vonge, og han har taget både bestyrelsen og borgerne med storm med sin ildhu og store arbejdsiver. Privatfoto
Hvem vælger at flytte fra et lille øsamfund i Storebælt til Vonge, som ligger på den jyske højderyg? Det gør Vonges nye købmand Peter Olsen, der har imponeret vongefolket med sin store entusiasme.

VONGE: Fra Esbjerg til Fanø. Fra Paris til Berlin - og fra Agersø til Vonge. Mens de første to rejsepunkter er blevet evergreens i den danske popkultur, så er sidstnævnte rejsemanøvre endnu ikke kommet på de danske hitlister.

Men rent lokalt i Vonge hitter købmand Peter Olsen, for det er nemlig ham, der har foretaget rejsen fra den lille knap syv kvadratkilometer store ø i Storebælt tæt ved Skælskør.

Tilbage i forsommeren stod købmandsbutikken i Vonge uden købmand, og det var her, at Peter Olsen kom på banen - direkte fra det sjællandske fra Agersø Købmandshandel, hvor han drev den lokale købmandsbutik med succes.

Her var opskriften hårdt slid, godt købmandskab og borgere, der stod sammen om butikken, som de selv ejer. Og det er samme formel, som Peter Olsen har taget med sig til butikken i Vonge, der er ejet af borgerne i form af anparter.

Annonce

Hjertet på rette sted

Folkene i købmandsbutikkens bestyrelse betegner meget smigrende, smiley,  Peter Olsen som en mand i sin bedste alder, som har prøvet lidt af hvert. Han er fokuseret og særdeles målrettet, og ikke mindst har han hjertet på rette sted, nemlig i butikken og driften heraf, noget Vonge og omegn i den grad lægger mærke til.


Gåpåmod har vi masser af, og her i butikken sprudler vi allesammen af energi og har masser af ideer til hvordan købmandsbutikken kan være et samlingssted for lokalområdet i Vonge og omegn

Peter Olsen, købmand i Vonge


Allerede når de kommer ind i butikken, kan Vonge-borgerne se, der er sket noget radikalt. Butikken er praktisk talt endevendt. Det er faktisk kun kasseapparatet og køle/fryseområderne, der er at finde på deres 'gamle pladser'.

Det har gjort indtryk på borgerne, der over en kam har udtrykt stor forundring men også begejstring over de nye tiltag i butikken.

Annonce

Gejst og begejstring

Peter Olsen og hans personale har virkelig været i arbejdstøjet og knoklet for at få det hele på plads på rekordtid, og i dag fremstår butikken med et anderledes udtryk end for et par måneder siden.

- Der er taget ansvar og ejerskab. Det ser man tydeligt. Butikken og bestyrelsen tilbød deres hjælp, men det klarede Peter helt selv - samtidig med at butikken har været i helt normal drift. Det viser den gejst og begejstring, der er at finde i butikken, en iver, som bestyrelsen er ufattelig stolte af og glade for,. Derfor en stor tak til alle i butikken for den store entusiasme. Det betyder ufattelig meget for os alle, og for hele lokalområdet, lyder det i en mail fra bestyrelsen.

- Som en ekstra bonus er der masser af nye varer på vej ind i butikken, og en del af varerne er ønsker fra kunderne, noget der er utroligt vigtig at lytte til, når man er købmand, og noget jeg ser som en helt naturlig del af købmandsdriften, siger Peter Olsen, der også kan oplyse, at der er flere nye tiltag i støbeskeen, også uden for butikken.

- Gåpåmod har vi masser af, og her i butikken sprudler vi allesammen af energi og har masser af ideer til hvordan købmandsbutikken kan være et samlingssted for lokalområdet i Vonge og omegn. For mig er det helt naturligt, at butikken ikke ”bare skal være en købmandsbutik”- nej, det skal være noget helt specielt, noget folk husker, understreger Peter Olsen.

Annonce

Foodtruck og fisk

Det er denne fine vision, som Peter og kollegerne er i fuld gang med at definere nærmere, og derfor tænker man hele området ved butikken ind som en ressource der skal udnyttes til fulde.

Foodtruck er et af de nye tiltag, og det betyder, at der er lavet aftaler med flere koncepter inden for nemme måltider serveret fra en såkaldt foodtruck, som vil holde ved butikken flere gange om måneden. Bestillinger foregår via Facebook.

Købmandsbutikken i Vonge er ligesom resten af landets detailhandelbutikker så småt på vej ind i julemåneden. Foto: Jim Hoff 

Ud over foodtrucks kommer der også en fiskebil til købmandsbutikken i fast interval, noget folkene bag butikken håber, at folk vil tage godt imod. Og der er uden tvivl flere spændende ting på bedding, for det er med Peter Olsens ord "kun fantasien der sætter grænsen, når man er Vores Købmand i Vonge".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce