Annonce
Give Avis

Endelig: Hovedgaden 2 i Grønbjerg rives ned

Bygningerne på Hovedgaden 2 i Grønbjerg bliver nu revet ned efter at have henstået i forfald i tæt på 15 år. Foto: Jim Hoff
Huset har været en torn i øjet på borgerne i Grønbjerg i mange år, men nu sker der endelig noget med det forfaldne hus på Hovedgaden 2. Håndværkere har påbegyndt nedrivningen, og ejeren har spændende planer med grunden.

GRØNBJERG: I sidste uge kunne Peter Schmidt fra Grønbjerg levere en rigtig god nyhed til det lille bysamfund. Bygningerne på Hovedgaden 2, som han selv ejer, bliver nu revet ned med midler fra den kommunale landsbypulje.

Schmidt har selv siddet i den arbejdsgruppe i Grønbjerg, der gennem lang tid har forsøgt at få revet de forfaldne bygninger ned. Det er nemlig en ganske bekostelig affære at få revet sådanne bygninger ned i en tid med barske miljørestriktioner og sikkerhedskrav, så derfor har de tidligere ejere ikke været specielt motiverede for at rive bygningerne ned.

Bygningerne har haft en del ejere gennem de nu 12-15 år, de har stået tomme, og i takt med at tidens tand har kastet sine skygger over matriklen, er byens borgere blevet mere og mere ærgerlige over, at det netop er sådan et monument over tristesse og forfald, som folk mødes af, når de kører ind i byen fra Diagonalvejen.

Annonce

Midler til nedrivning fra den kommunale landsbypulje

- Vi var en flok fra lokalsamfundet, der mødtes i det nye år for at drøfte, hvad vi skule gøre ved problemer. Det var oppe at vende, at man kunne gå flere sammen om at købe bygningerne, men det endte med, at jeg selv afgav et bud på bygningerne. Det er, synes jeg, nemmere at overskue med én ejer, og det var der da også stor opbakning til i arbejdsgruppen, fortæller Peter Schmidt.

Man gik så i gang med at søge midler til nedrivningen fra den kommunale landsbypulje i Vejle Kommune, og den forespørgsel endte med et positivt svar til stor glæde for både Peter Schmidt og borgerne i Grønbjerg.

Nedrivningsentreprisen blev sendt i udbud, og det blev Lauges Maskinservice, der kommer til at stå for nedrivningen- En nedrivning, der er påbegyndt tirsdag efter påske, og som Peter Schmidt forventer vil vare i omegnen af 40 dage.

Annonce

Rækkehuse eller paradiscamping?

Når det hele er ryddet og matriklen er klar til det, er det meningen, at jorden skal anvendes til noget konstruktivt.

Firmaet Lauges Maskinservice er gået i gang med et rive bygningerne ned. Man starter indefra og arbejder sig udad. Foto: Jim Hoff

Peter Schmidt har haft nogle kyndige mæglere ude at se på grunden, der ligger i landzone, og her vurderer en erhvervsmægler, at der kan/må bygges fire parceller, eksempelvis rækkehuse på matriklen.

- Men jeg går også og pusler med en helt anden idé. Det handler om 'paradiscamping', som jeg kalder konceptet. Her er jeg inspireret af  "Friland" på Djursland. Det handler om et samle nogle mennesker, der både vil passe på hinanden, og som ikke lader sig begrænse af restriktioner, og som er villige til at drøfte nye former at leve under. Grundtanken er den der med at "komme ud af hamsterhjulet". At få sit eget lille fristed. Men nu må vi se. Jeg skal i gang med at skrive en række ansøgninger, og så ser vi, om det her projekt bliver muligt, siger Peter Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce