Annonce
Give Avis

Endelig: Skolebørn og plejehjemsbeboere kunne igen nyde hinandens selskab

Beboerne på plejecentret nød i fulde drag det farverige optrin ude i gårdhaven, da de glade børn slog katten af tønden. Privatfoto
Thyregod Skole og plejecenter Sandbjerg har gennem årene knyttet bånd på tværs af generationerne, hvor børnene beriger de ældres tilværelse med besøg med fælles aktiviteter lige fra sang og musik til juleklip. Og selv i en svær tid med corona lykkedes det at stable et fastelavnstiltag på benene.

THYREGOD: Thyregod Skole og plejecenter Sandbjerg har gennem årene knyttet bånd på tværs af generationerne, hvor børnene beriger de ældres tilværelse med besøg med fælles aktiviteter lige fra sang og musik til juleklip. Og selv i en svær tid med corona lykkedes det at stable et fastelavnstiltag på benene.

En af ugens positive historier kommer fra Thyregod, hvor både skolebørn og plejehjemsbeboerne på Sandbjerg efter lang tids adskillelse endelig fik et glimt af hinanden igen. Anledningen til det glædelige gensyn var den tilstundende fastelavn.

Avisen har modtaget nedenstående fine indlæg fra Kim Johannsen fra Thyregod Skole om skolebørnenes coronasikre indtog på plejecentret udstyret med bat, udklædninger og godt humør:

Børn fra Thyregods 2. klasse fejrede fastelavn på Sandbjerg under coronasikre forhold, hvor de ældre kunne følge med i løjerne gennem vinduerne. Her krones kattekongen Jan og kattedronningen Sofie. Privatfoto

- Vi hører og læser det så ofte for tiden. Corona har sat en stopper for, at vi kan mødes og se andre end de allernærmeste. Sådan er det specielt for beboerne på plejecentrene. I det meste af et helt år, har der været begrænsninger, afsavn og påpasselighed.

Annonce

SOLen skinnede igen på de ældre

Men sådan har det også været for skolebørn, og kombinationen ældre og børn har derfor været frosset ned, ligesom det vintervejr vi er vidner til lige nu. På Thyregod Skole har de mindste klasser hver uge i Skole Og Lokalsamfund projektet (=S.O.L.) i flere år haft et gensidigt samarbejde med Plejecenter Sandbjerg i Thyregod, et samarbejde som giver så meget til begge parter.

Børnene svingede lystigt køllen udenfor, mens de ældre kunne følge med inde fra de varme stuer. Læg mærke til det geniale tøndeophæng.Privatfoto

Børnene oplever hensyntagen og forståelse for ældre mennesker, og på plejecentret kommer der en gang imellem et mylder af børneliv. Men bare ikke det seneste år.

Da plejecentret så i kalenderen, at fastelavn var på vej, så fik de den idé at invitere en skoleklasse til tøndeslagning i gårdhaven, mens de ældre så vil kunne følge med inde fra varmen gennem de store vinduespartier. Ingen direkte blanding af baktusser, men desværre heller ingen personlige håndtryk, med et "tak for i dag".

Børnene udenfor, de ældre indenfor. Som foreslået, så gjort - planlægningen faldt i hak, og allerede få dage efter at eleverne kom tilbage i skole, kunne de finde fastelavnsudklædningen frem, og det var populært, skulle vi hilse at sige.

Annonce

2. klasse var bare så klar

Allerede fra morgenstunden var børnene fra 2. klasse helt klar til noget der mindede om årets største begivenhed - alle andre fastelavnsarrangementer var nærmest ikke-eksisterende - men her kunne de få luftet gevandterne i år.

Tilbage var bekymringer om vejret. Det havde været både blæsende og med "sneflokke kommer vrimlende" lige op til dagen, men da dagen oprandt, var det koldt og vindstille med sol fra en klar himmel. Perfekt til en rask gåtur fra skole til plejecenter, og så kunne den flotte tønde få nogle ordentlige slag med køllen.

Pirat eller sørøver? Måske begge dele  tønden fik i hvert fald et ordenligt drag over nakken af denne bomstærke unge mand. Privatfoto

26 børn i passende afstand på en lang række, fik efter et par hundrede slag kål på tønden. Ingen kat, men coronavenlige slikposer var belønningen. Vinke-vinke gennem ruderne, så kunne kattekongen Jan og kattedronningen Sofie med følge, tage turen retur.

Tak for et godt tiltag. Hyggeligt som altid, omend på en lidt anderledes måde. Nu står tilbage at se frem til næste gang det kan lade sig gøre at mikse de to parter. Mon ikke foråret bringer håb også her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give genåbnede med et brag

Annonce