Annonce
Give Avis

Enmandshæren Mads Birk bag ny Givesejr

Knivskarpe Mads Birk scorede efter allerede 6 minutters spil til 1-0 for Give med et fint  lob hen over målmanden, og så var manuskriptet til kampen skrevet med Gives fyldepen. Foto: Jim Hoff
Gives jyllandsseriehold hentede en ny sejr hjemme på fort Waldstadion og har dermed ikke tabt et gældende kamp på hjemmebane i 2 1/2 år. Med 3-0 sejren over Egen placerer Give sig på rækkens 2. plads.

GIVE: Give havde lørdag eftermiddag besøg af rækkens sandsynligvis bedst spillende fodbold, nemlig sønderjyderne fra den lille landsby Egen på als, og gæsterne gav da også massevis af smagsprøver på deres kunnen med bolden.

Men det nyttede bare nul og niks mod et taktisk velfunderet hjemmehold, der via topscorer Mads Birks (6 mål) tidlige mål til 1-0 efter 6 minutters spil lov til at diktere kampens taktiske udgangspunkt - og dermed fik kampen serveret på et sølvfad.

Javist, gæsterne brillerede vel med en boldpossession på omkring de 80 % i 1. halvleg, og dominerede derfor kraftigt med bolden. Men kanonerne med det skarpe krudt havde gæsterne ladet blive hjemme  As, for de producerede ikke en eneste chance i de første 45 minutter, men Give via de to raketter Mads Birk og Magnus Bitsch hele tiden var potentielt farlige på kontrastød.

Annonce

Ligner et kompetent jyllandsseriehold

Efter små 20 min. spil skiftede Give fra 3-5-2 til 4-3-3, og dermed fik man bedre styr på Egens dygtige boldspillere. Ikke mindst Egens dygtige anfører på midtbanen voldte hjemmeholdet problemer, så ham pillede Gives anfører Peter Christensen ud af kampen i 2. halvleg med en rigtig, rigtig træls og effektiv mandsopdækning.

Mads Birk tændte raketten igen efter små 4 minutters spil af 2. halvleg og snød/overløb et par Egen-forsvarere og plantede sikkert kuglen i nettet til 2-0. Det lignede en afgørelse på kampen, og da indskiftede Roar Johannesen fra 25 meter ( I Roars optik taler vi om mindst 45 meter)scorede på et drøn af et langskud til 3-0, vældig godt hjulpet på vej af et kæmpedrop af Egenkeeperen, var kampen definitivt lukket.

Gives midtbanedynamo Roar Johannesen fyrer kanonen af fra 25 meter, og med lidt hjælp fra Egen-keeperen ender bolden i nettet - og dermed 3-0 til Give. Foto: Jim Hoff

En taktisk klog kamp op af Give, der fik lov til at spille sine kvaliteter ud, og som mere og mere ligner et kompetent jyllandsseriehold, der bestemt har vist sin berettigelse i rækken. Kampen i dag bød ikke på sprudlende fodbold, men for Give handler det om at hente så mange points som muligt, og på den konto kom de fra endnu en eksamen et rent 12-tal.

Annonce

Masser af mod og selvtillid i bagagen

- Jeg synes, vi vinder fortjent 3-0 efter endnu en moden og voksen indsats. Egen er et rigtig godt hold, det bedste vi har mødt i meget lang tid, men vi holder dem 100 % fra målchancer og det er jo os, der producerer chancerne og scorer målene, så denne her sejr er helt fair og lige efter bogen, konstaterer Givetræner Brian Sølund.

- Vi viser i dag, at vi er stærke, når vi kan få lov til at spille efter vores koncept. Vores betondefensiv giver intet væk, og når Birk har sådan en dag som i dag, så er vi altså meget svære at slå. I det hele taget var både Birk og Magnus Bitsch en stor mundfuld for gæsternes forsvar, når vi foldede vores hurtige omstillinger ud.

Sølund var også tilfreds med den udstråling af mod og selvtillid, som hans spillere gik til opgaven med.

Klik på foto herunder for at se billeder fra kampen

Give JS - egen

- Vi viser i dag, at vi er et godt trænet hold med flere strenge at spille på. Spillerne tror på hinanden og vi fremstår som et helstøbt hold, og så er vi altså bare gode på hjemmebane, hvor vi nu ikke har tabt i 2 /12 år i en gældende kamp, konstaterer han.

Med sejren placerer Give sig å rækkens 2. plads, kun overgået af Horsens Freja, så det lover godt for både resten af sæsonen og for holdets muligheder for at overleve i jyllandsserien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce