Annonce
Give Avis

Er der behov for en klub for enlige i Give?

Kaje Lindecrona eftersøger en klub for enlige tilflyttere til Give, fordi det som tilflytter til byen er svært at finde rigtige venner. Arkivfoto
Det der med at være "Palle alene i verden" kan godt være en udfordring for folk, selvom man lever i et lokalsamfund som Give, hvor man eller skulle mene, at vi har nogenlunde styr på hinanden. Den problematik tager Karl J. "Kaje" Lindecrona hul på i denne artikel.
Annonce

GIVE: - Vil du være med til at starte en klub for enlige tilflyttere til Give?

Det spørgsmål stiller Karl J. "Kaje" Lindecrona via en henvendelse til Give Avis, og det gør han ud fra en selvoplevet devise om, at enlige tilflyttere, eller tilflyttere der er blevet alene, hurtigt risikerer at blive "Palle alene i verden" i Give.

- Man kan have boet her i mange år og alligevel stadig være tilflytter og kun have ganske få rigtige venner. Min kone og jeg flyttede hertil i 2013, men desværre mistede jeg hende i 2018 efter fem aktive år her i byen, fortæller Kaje Lindecrona.

Han påpeger, at det kan være svært at finde rigtige venner venner, som man kan være sammen med og sludre med, når man har lyst og behov for det.

- Nogen man kan ringe til og sige: "Er du hjemme, så tager jeg brød med til kaffen" - og naturligvis omvendt. Det savner jeg, siger Kaje Lindecrona.

Han har oplevet gennem sine syv år i Give at deltage i forskellige aktiviteter, han har også været tovholder for Røde Kors' familienetværk i en periode, og Kaje Lindecrona har på den konto gjort sig nogle interessante betragtninger.

- Man træffer mange bekendte ved de forskellige aktiviteter. Man hygger sig sammen med dem, men det udvikler sig sjældent eller aldrig til et egentlig venskab. De fastboende har deres eget netværk, fordi de er opvokset her og kender hinanden fra skoletiden, og de har også deres familienetværk, siger Kaje Lindecrona og tilføjer:

- En tilflytter har derfor ingen chance for at deltage i samtalerne, for de drejer sig for det meste om lokale mennesker og begivenheder, man som tilflytter sjældent kender til.

Kaje Lindecrona kender ellers godt til gode ven- og kammeraskaber fra sine 40 år som medlem af Sct. Georges Gilderne, som er en organisation for tidligere spejdere og andre gode folk, der kan gå ind for principper som kammeratskab, hjælpsomhed og tolerance.

Netop hos gilderne henter Kaje Lindecrona inspiration til det forslag, han stiller med hensyn til at udbyde et forum for de enlige tilflyttere i Give.

- En gilde er inddelt i et antal grupper, hvor hver gruppes medlemmer mødes på skift hos hinanden en gang om måneden. Her forestiller jeg mig, at en klub for enlige tilflyttere i Give kunne bestå af grupper på fire til seks personer, der mødes og drikker en kop kaffe eller lignende en gang om ugen på skift hos hinanden og får en god sludder og derigennem lære hinanden at kende. Hele klubben kunne så mødes en gang om måneden, lyder forslaget fra Kaje Lindecrona.

Har man lyst til at være en del af Kaje Lindecronas forslag om en klub for enlige tilflyttere, kan man kontakte ham på telefonnummer 50 48 25 38 eller på mail lindecrona@stofanet.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce