Annonce
Give Avis

Erhvervsjord: Går der nu for alvor hul på bylden på Dyrskuevej?

To lokale håndværkere, Murer- og Tømrermester Torben Bruun og Give Køleserservice, har bygget domicil/værksted på Dyrskuevej. Foto: Jim Hoff
I alt har Vejle Kommune gennemført fire salg af erhvervsjord i løbet af 2020. Tre af disse salg er fundet sted på Dyrskuevej i Give, hvor kommunen gennem en årrække har haft attraktive erhvervsgrunde til salg.

GIVE: I alt solgte Vejle Kommune ca. 53.000 kvadratmeter erhvervsjord i 2020, hvilket er ca. 8000 m2 mere end kommunen gennemsnitligt har solgt de foregående tre år.

Kommunen har især solgt erhvervsjord på Dyrskuevej i Give, hvor der efterhånden er få ledige byggefelter tilbage.

Det betyder ifølge Kirsten Sørensen, der er specialkonsulent i Vejle Kommunes juridiske afdeling, at Dyrskuevej i Give tæt på udsolgt.

I alt har Vejle Kommune gennemført fire salg af erhvervsjord i løbet af 2020. Tre af disse salg er fundet sted på Dyrskuevej i Give, hvor kommunen gennem en årrække har haft attraktive erhvervsgrunde til salg.

Dyrskuevej i Give kommer til at lægge jord til blandt andet produktion af medicinsk cannabis, når Canify en gang her i 2021 åbner for produktionen. Foto: Jim Hoff

– Vi har solgt en 42.300 m2 stor grund på Dyrskuevej i Give til en stor virksomhed, der ønsker at bygge faciliteter til produktion af medicinske varer, fortæller Kirsten Sørensen, der er specialkonsulent i Vejle Kommunes juridiske afdeling, som behandler sager om jordsalg.

Handlen blev indgået i foråret 2020, hvor virksomheden Canify, der har investorer fra flere lande, overtog den store grund, hvor man har et ønske om at etablere en produktion af blandt andet medicinsk cannabis.

Blot to grunde tilbage på Dyrskuevej

Ud over det store grundsalg solgte vi i 2020 også to mindre grundstykker på Dyrskuevej til lokale håndværkere.

Der er to ledige grunde tilbage til erhvervsjord i Give på Dyrskuevej. Grafik: Vejle Kommune

- Dermed har Vejle Kommune kun to erhvervsbyggegrunde tilbage på Dyrskuevej i Give, siger Kirsten Sørensen, der fortæller, at årets fjerde jordsalg fandt sted på Stiftsvej i Vejle.

Alt i alt var 2020 et godt år, når det kommer til salg af erhvervsjord.

Men selvom kalenderbladet er blevet vendt, og der nu står 2021 frem for 2020, så ser Kirsten Sørensen ingen grund til at ændre forventningerne til det nye år.

– Vi er i dialog med flere virksomheder, der har vist interesse for kommunens erhvervsjord generelt, og nogle af disse drøftelser er efterhånden så fremskredne og konkrete, at vi føler os fortrøstningsfulde om, at de vil resultere i et salg, fortæller Kirsten Sørensen.

Der ligger også 13 grunde til erhvervsjord ved Tykhøjetvej, heraf otte nyetablerede mindre grunde, og på Hjortsvangen er der også ifølge kommunens oversigt en enkelt større grund tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce