Annonce
Give Avis

Et brag af en sæsonafslutning: Give HK "gennembankede"  nyoprykket 1. divisionshold i Balkanhulen

Give viste mod og mandshjerte - og indædt holdånd, . da holdet i sæsonens sidste kamp besejrede 1. divisionsoprykkerne fra Rækker Mølle, Unge Mikkel Molbech spillede en pragtkamp både i angreb og forsvar. Jyllands giftigste venstrearm høvlede således 10 mål ind. Foto: Jim Hoff
Med en sejr på 26-23 viste Give Håndboldklubs 2. divisionsmandskab både tænder og stort mandligt vedhæng i sæsonens sidste kamp mod det nyoprykkede 1. divisionshold fra Rækker Mølle. Sæsonenes suveræne tophold blev sendt hjem med en hilsen om, at Give har planer om at blande sig i toppen til næste sæson.

GIVE: Der var skruet helt, helt op for stemningen blandt de knap 300 tilskuere i Ikærhallen onsdag aften, da Gives 2. divisionshold efter 60 minutter kunne hæve armene i triumf efter en fortjent 26-23 sejr over det nyoprykkede 1. divisionshold fra Rækker Mølle.

I en hal, der får en lokaldyst på Balkan til at ligne en kaffepause på en systue i Herning, blæste et topmotiveret hjemmehold til angreb fra start med hensigten om at vise rækkens ultimative tophold, hvor håndboldskabet skulle stå.

Tilskueropbakningen til aftenens sejr over topholdet fra Række Møller var en kamp på Balkan værdig. Foto: Jim Hoff

Give havde flere 4-5 målsføringer i 1. halvleg, men måtte dog nøjes med en føring på 12-10 ved pausen efter en rigtig fin håndboldkamp - især af hjemmeholdet.

Annonce

10 kasser af fænomenet Molbech

Efter pausen åd gæsterne sig ind på hjemmeholdet, og ved stillingen 22-22 efter 53. minutters spil frygtede man, at Rækker Mølle ville trække topholdskortet og løbe med sejren til sidst.

Frederik Lindeman leverede en fin kamp i målet med 10 redninger, Foto: Jim Hoff

Men et toptunet Givemandskab, fantastisk bakket op af et sjældent set tændt publikum, ville det anderledes. Med en forrygende slutspurt satte de grønne de røde skakmat og sejrede med tre mål efter en slutfase, hvor vi med gode nerver og overblik aldrig var i tvivl om, at Give ville kæmpe sejren hjem.

Man of the match for Give blev Mikkel Molbech, der bankede 10 kasser ind og som generelt leverede en forrygende indsats, der i den grad også var med til at tænde publikum.

Annonce

Sammenholdet gjorde forskellen

- Vi vinder i dag, fordi vi står sammen som et hold. Virkelig står sammen. Da vi fandt ud af at Magnus Taulbjerg blev skadet under opvarmningen, rykkede vi sammen i bussen og aftalte, at den her skulle bare hjem.  Vi ville bare vinde i dag. Vi ville bare slå et 1. divisionshold, konstaterede den unge storskytte med et cykelstyrbredt smil lige efter kampen.

Man of the Match: Mikkel Molbech, her sammen med Anette Knudsen fra Give Håndboldklubs bestyrelse. Foto: Jim Hoff

Han har fundet sig selv i en rivende udvikling og en god målstime, som han på den ene side er lidt træt at slutter nu.

Da vi fandt ud af at Magnus Taulbjerg blev skadet under opvarmningen, rykkede vi sammen i bussen og aftalte, at den her skulle bare hjem. Vi ville bare vinde i dag.

Topscorer Mikkel Molbech

- Men omvendt, så trænger vi også til lige at hvile hovederne og kroppen lidt efter en hård sæson. Og fedt at stoppe med at slå topholdet - og ret ok at slutte med 10 mål.

Annonce

Rækker Mølle manglede de bedste - og motivationen

Rækker Mølles træner Rasmus Hansen anerkendte Gives sejr, men forklarer også, at man dels spillede uden tre af de bedre spillere fra A-kæden, og at man kom til Give for at få kampen afviklet uden skader.

- Vi er slidte og trætte og har faktisk ikke trænet op til denne her kamp. Vi gav spilletid til de spillere, der ikke har været så meget på banen, så alt i alt kommer vi egentlig ud af den her kamp på fornuftig vis. Nu har vi fokus på pokalkampen mod SønderjyskE, så på mange måder skulle den kamp her bare overstås, siger Rasmus Hansen.

Annonce

Flak: Vigtigt at slutte rigtig godt af

I Givelejren var tilgangen til kampen noget anderledes tegnet op hos træner Erik Flak, der sammen med sit hold havde aftalt, at man "for alt i verden ville slutte af med bravur og gøre et rigtig godt sidste indtryk inden pausen".

Erik Flak var med rette stolt af sit holds præstation i sejren over Rækker Mølle. Foto: Jim Hoff

- Vi bliver rystet i vores grundvold, da Magnus må melde fra under opvarmningen. Mange aftaler er bygget op omkring ham, og med en mand mindre på holdkortet blev vi mere sårbare - også fysisk. Men vi gik ud med en stærk tro på egne evner, og vi fik da i den grad leveret varen i dag. Ikke alt var prangende, men gutterne havde hjertet med i alt, hvad de foretog sig - og så kunne vi bare mærke tilskuerne i dag Det var virkelig imponerende, som de bar os frem, lyder det anerkendende fra Givetræneren.

At man slutter på en stensikker 4. plads med 30 points er i cheftrænernes bog mere end godkendt, og at slutte af med så fin en kamp med en sejr over oprykkerne er noget, der virkelig kan bruges fremover i det forestående trænerarbejde.

Mål for Give: Mikkel Molbech 10, Philip Glud 4, Anders Orning 3, Tobias Langkjær 1, Mads Overgaard 1, Sebastian Stræde 1, Kasper Skov 5 og Bastian Stræde 1. 

Redninger: Frederik Lindeman 10 og Jakob Skov 2.

Man of the Match: Mikkel Molbech.Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Annonce