Annonce
Give Avis

Eventyret er slut:“Tarteletkongen” abdicerer

Lasse Lindberg, chefkok og forpagter af restauranten på Diagonalkroen i Give, abdicerer som landets ukronede tarteletkonge den 7. februar. Og det gør han med et smil på læben. Foto: Jim Hoff
Kvalitetssvigt på både produktet, kundeservice og ikke mindst bestillingsforløbet via Nets får nu Lasse Lindberg til at trække stikket med erhvervseventyret Tarteletfyld.dk. Pr. 7. februar abdicerer landets ukronede tarteletkonge for 100 procent at hellige sig sit hjertebarn, Diagonalkroen.

GIVE: Omkring tre måneder varede et af 2020/21 mest omtalte eventyr. Det spotlight, der har været i stort set samtlige medier i landet på den fantastiske erhvervshistorie om Lasse Lindbergs succes med salg af tarteletfyld med Diagonalkroen i Give som centralt omdrejningspunkt, slukker stille og roligt søndag den 7. februar, hvor de sidste bøtter med tarteletfyld forlader kroen.

Et kig ind i Lasse Lindbergs ordrebøger fortæller en helt vanvittig historie om, hvordan den driftige restauratør og chefkok på de knap tre måneder har solgt tæt på 25.000 bøtter tarteletfyld á 2,9 kilo. Eller 72,5 ton.

En eminent præstation funderet på innovation, omstillingsparathed og en kreativ tilgang til den krise, som har sendt landets restaurationsbranche ud på stormvejr på åbent hav, og det har da også har krævet både sin mand og store energiudladninger af den 29-årige indehaver af Lindberg Dining, som han drifter på Diagonalkroen.

Annonce

Hele landet er blevet betjent med tarteletfyld fra Give, og det godt sete projekt har i den grad været med til at sætte Give på danmarkskortet på bedste vis. Når man tænker på, at Lasse Lindberg søsatte tarteletfyldsprojektet som en slags nødløsning og plan B i forhold til coronanedlukningen af landets restauranter, så ramte han da ikke helt ved siden af.

Bagsiden af medaljen

Men den 7. februar stopper tarteleteventyret, tarteletkongen, som Lasse er kommet til at hedde i både i lokalsamfundet og den hovedstaden, har valgt at 'abdicere', mens legen er god og mens han er på toppen med Tarteletfyld.dk.

- Ingen tvivl om at eventyret med tarteletfyldet har været en fantastisk rejse at være med på. Det er blevet en kæmpesucces, vi har fået så uendelig meget ros fra alle kanter, og det har også generet en rigtig fin indtjening for kroen i en grad, så jeg ikke har været afhængig af diverse hjælpepakker. Projekt har givet fast arbejde til fire-fem mand i tre måneder, så det har været en stor personlig succes for mig. Men nu er det på flere måder ved at tage overhånd, og så handler det om for mig at slutte mens legen er god, fortæller Lasse Lindberg mandag formiddag over en god kop kaffe i restauranten.

På et tidspunkt solgte Lasse Lindberg også frisk fisk fra sin restaurant - både for at holde gang i hjulene i restauranten og for at hjælpe en kammerat, der pga. nedlukningerne ikke kunne få afsat sine råvarer. Foto: Jim Hoff

For nok har der været tale om masser af medvind og flot omtale, enorm opbakning og både personlig og økonomisk gevinst, men der er altså også en bagside på medaljen - og den bagside er nu begyndt at fylde alt for meget i Lasses daglige virke.

- Der er mange ting, der bare skal spille 100 procent i det her. Produktion, levering, betaling, bestilling osv., og her har jeg ikke mindst de sidste 14 dage oplevet, at bjerget af negative udfordringer er blevet større og større i en grad, så det er ved at tage overhånd og dræner al energi ud af mig, forklarer Lasse Lindberg.

Annonce

Kludder i betalingssystemerne og usaltede kyllinger drillede

Det handler om flere ting. For det første har der i flere omgange været store problemer med Nets, der har stået for den tekniske side af betalingssystemet. Det har medført, at en ud af 10 har oplevet problemer med at betalingerne ikke gik igennem, at betalte bestilling er ikke dukkede op, hvilket så igen har medført, at Lasse har skullet bruge en masse krudt og energi på brandslukningsarbejde.

For det andet løb Lasses leverandør af kyllingekød tør, og så måtte han skifte leverandør. Han fik fem tons kyllingekød hjem, men det var af den usaltede slags, og det medførte mere skum i vandet under kogningsprocessen. Det satte sig på varmelegemerne, og det medførte at fonden fik en brændt smag.


Projektet har holdt gang i kroen og mine folk. Vi har holdt vores navn og brand varmt, men det har jo aldrig været mit mål, at skulle levere færdigretter til hele Danmark

Lasse Lindberg, den afgående tarteletkonge


- Vi fik produceret cirka 700 bøtter, inden vi opdagede miseren, og cirka 150 af dem nåede desværre at blive sendt ud til kunderne. Vi fik efterfølgende styr på processen, men det betød at vi nu pga. langsommere produktionsproces gik fra at kunne producere fire enheder om dagen gik til at kunne producere halvanden enheder. Rent personligt er ærgrelsen over at have sendt produkter ud af en kvalitet, som jeg ikke kan stå på mål for, er så stor, at det har fyldt meget mere end alle de gode historier i det her forløb - og når det når dertil, at man skal bruge så meget energi på ting, der ret beset intet har med selve madlavningen at gøre, så skal man sige stop, konstaterer Lasse Lindberg med et stille smil.

Annonce

Kreativ af lyst, ikke af nød

Han er nemlig på ingen måde sur eller vred, han er bare træt helt ind til benet, men alligevel erklærer sig klar til nye eventyr, når energiniveauet er tilbage på normal igen. Han har da også fra dag et siden han satte sig på tronen som Danmarks tarteletkonge, understreget at han hele tiden har set projekteventyret som en nødløsning i forhold til coronaen, og at hans hjertebarn er restauranten på kroen.

- Projektet har holdt gang i kroen og mine folk. Vi har holdt vores navn og brand varmt, men det har jo aldrig været mit mål, at skulle levere færdigretter til hele Danmark. For mig handler det om at være kreativ af lyst og ikke af nød med mit hjertebarn, min kerneforretning her på kroen i Give, siger Lasse Lindberg med et markant tryk på ordet 'lyst' og med et bredt smil, der kommer fra både øjne og mund.

Annonce

Handler om at bevare sin integritet

Han kunne godt have fortsat med tarteleteventyret i en eller anden form. Interessenter har stået i kø i telefonen for at tilbyde at købe konceptet, for at bruge Lasses succes som platform i forhold til sælge og markedsføre andre produkter og for at bruge ham som ambassadør. Men han har valgt at lukke døren 100 procent i. Og den beslutning er baseret på fagligt etiske og personlige overvejelser.

Det er her Lasse Lindberg stortrives: Blandt sine gæster, hvor han kan få en god snak med folk og lave god mad til dem. Foto: Jim Hoff

- Det her er min historie, det er mig og mine folk her på kroen, der har bygget succesen med tarteletfyld.dk op, så jeg skal da ikke sælge hverken mig selv eller min historie. Det handler for mig om at bevare min integritet og om altid at have hjertet med - og også om at beskytte mit brand. Det her er ikke nogen bolsjebutik, og jeg skal ikke ud og være en slags galionsfigur for andre virksomheder, der vil sælge tarteletfyld i mit navn, fastslår Lasse Lindberg.

7. februar lukker vi bogen i om eventyret om tarteletfyldet, men tilbage vil stå en fortælling om en driftig ung mand, der i en svær tid øjnende en mulighed, tog den og for en stund efterlod hele landet målløs over, at man på små tre måneder i en tid, hvor hele landet stort har været lukket ned, kan begave danskere i nord, syd, øst og vest med 72,5 ton tarteletfyld.

Annonce
Give Avis

I næste uge bliver Give omdannet til et udendørs atelier med trækunst

Annonce
Kultur

'Sofie' er hovedinspirationen til Renés bøger - og få måneder før udgivelsesdagen begik hun selvmord og efterlod et afskedsbrev med særlig besked til ham

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Annonce