Annonce
Give Avis

Første sejr til Give: Skarp indskifter kampafgørende med sine to første boldberøringer

Just indskiftede Nikolaj Knudsen (nr. 14) bringer her Give sikkert foran 2-1 på det straffe, han selv stod fadder til efter en fin assist til Magnus Bitsch, der blev væltet i feltet. Og dermed fik vi en matchwinner, der bare skulle brug 2 berøringer for at sende de 3 points til Give. Foto: Jim Hoff
Give fik en 'livsvigtig' sejr over bundrivalerne fra Skjern, da de grønne lørdag vandt 2-1 over vestjyderne på mål af Victor Andersen og Nikolaj Knudsen. Med sejren overlod Give sidstepladsen til Skjern, og nu kigger man optimistisk fremad i Givelejren.

GIVE: Femte gang blev lykkens gang for Gives jyllandsseriemandskab, der lørdag slog Skjern med 2-1 i en regulær bundkamp hjemme på Waldstadion.

Med sejren overlod Give rækkens sidsteplads til de vestjyske gæster, hvilket da også var trænerteamet Brian Sølund og Kristian Rasmussens absolutte indgangsvinkel til kampen.

Hjemmeholdet var igen ramt af en stribe mere eller mindre spiselige afbud op til den vitale kamp. Mads Birk, Mathias Nørtoft og Mikkel Knudsen havde valgt at bruge deres energi og kærlighed på Aarhus Festuge fremfor fodboldslagsmålet mod vestjyderne, anfører Peter Christensen er ude med en fodskade, mens Jakob Vikær og Martin Østergaard var på ferie.

Annonce
Viktor Ottesen fik en fin debut i Givemålet. Han virkede sikker og fokuseret i sine indgreb og var også fint tilstede verbalt. Foto: Jim Hoff

Derudover havde trænerteamet foretaget et opsigtsvækkende skifte på målmandsposten, idet Jan D. Rasmussen med Brian Sølunds ord var sat af efter et par knap så gode præstationer til fordel for debutanten, Viktor Ottosen.

Store fejl bag de to første mål

Den for begge hold meget vigtige kamp i forhold til på sigt at komme væk fra bunden var indledningsvist præget af en vis nervøsitet, forståeligt nok, men stille og roligt fik Give fat i flere og flere af spillets facetter og var i fin kontrol.

Med sejren i dag får vi så også sendt nogle signaler om, at vi godt kan spille og kæmpe os til points, selv om vi er hårdt ramt på mandskabssiden. Og det giver jo fornyet kamp om pladserne

Givetræner Brian Sølund

Efter en fejl i Skjerndefensiven i det 22. minut stod Victor Andersen klar med det skarpladte venstreben og kanonerede Give foran 1-0, og selv om både Give (Kristoffer Larsen) og Skjern fik serveret en 120 procents chance, forblev stillingen 1-0 til hjemmeholdet efter de første 45 minutter, der også bød på et gult kort til gæsterne.

Victor Andersen, liggende på jorden, scorede Gives første mål, da han resolut opfangede bolden og piskede den i nettet med det skarpe venstreben. Foto: Jim Hoff

Kort efter pausen fik yderligere en Skjernspiller gult kort, men i stedet for den forventede Givedominans, var det Skjern der udlignede til 1-1 efter en kapital brøler af Gives Mathias B. Mortensen, hvor han spillede en Skjernspiller helt fri foran mål. Ja tak, sagde gæsternes Morten Egsgaard og trillede bolden i det tomme mål til 1-1 i det 54. minut.

Annonce

Knudsens magiske to berøringer afgjorde kampen

Så kom Nikolaj Knudsen på banen for Give, og den elegante midtbanespillers første berøring spillede kuglelynet Magnus Bitsch fri til en løbeduel direkte mod mål. Her blev han klodset , og ifølge opmanden, ulovligt stoppet lidt inde i feltet. Straffe, og her tog just indskiftede Knudsen bolden under armen, plantede den på 11-meterpletten og forvandlede iskoldt med sin blot anden berøring chancen til en 2-1 føring til Give.

Skjern fik en kæmpechance for at udligne til 1-1 kort før pausen, men Skjernspilleren sendte i stedet for i mål, bolden ned på campingpladsen bag Viktor Ottosens mål. Foto: Jim Hoff

Det kan man da kalde både effektivt af Nikolaj Knudsen og godt timet fra trænerbænken. Herefter en stor chance til begge parten, men det forblev ved 2-1 til Give, og det resultat og de deraf følgende tre points passede fint ind i Givetræner Brian Sølunds planer for weekenden.

Annonce

Voksen indsats

- Når jeg ser på de mange afbud, er jeg stærkt tilfreds med, at vi går ud og leverer så voksen en kamp, og at vi efter spil og chancer fortjent får tre points ud af anstrengelserne. Vi ser en kamp med to hold, der begge vil frem over stepperne, og derfor bliver det en meget åben kamp, hvor vi styrer tingene ret godt og via flere boldberøringer i vores spil end normalt, faktisk er i ret god kontrol. Jeg synes så også, at vi kan se, at vi spillede kamp onsdag, for nogle af spillerne mistede energien hen i kampen, men derfor også fedt, at vi formår at krige den hjem, konstaterer Sølund.

Skjern udligner her til 1-1 efter en stor fejl af Mathias B. Mortensen. Keeper Viktor Ottosen og forsvarsspiller Kasper Larsen er chanceløse i situationen. Foto: Jim Hoff

Han glæder sig til 'normale tilstande' med kun en kamp om ugen, så der kan trænes målrettet taktisk og fysisk, og Givetræneren er ret beset også tilfreds med, at man er kommet gennem de første fem kampe og har samlet 4 points.

Annonce

Har haft 24 afbud (!) de første fem kampe

- Vi kæmper med at komme i form efter en rigtig skidt optakt, vi har i de første 5 kampe modtaget sammenlagt 24 afbud, så nu handler det om at komme i rytme, i form og at få luget ud i de mange (unødvendige) afbud. Med sejren i dag får vi så også sendt nogle signaler om, at vi godt kan spille og kæmpe os til points, selv om vi er hårdt ramt på mandskabssiden. Og det giver jo fornyet kamp om pladserne, lyder det fra Sølund med et skævt smil.

Gives Kristoffer Larsen fik i 1. halvlegen stor chance for at øge Gives føring til 2-0, men den boldbegavede offensivspiller havde taget det løse krudt med på stadion i dag. Foto: Jim Hoff

Han var ud over sejren og sit holds indsat også godt tilfreds med den debuterende målmand Viktor Ottosens indsats.

- Viktor spiller en fejlfri kamp, så det så godt ud. Nu er vi gennem de første fem svære kampe, og nu nulstiller vi tavlen, og så er der kun en vej nu, pointerer Sølund.

Og mon ikke kan hermed mener det sidste ord i klubbens navn?

Annonce
Annonce
Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Annonce
Annonce
Give Avis

Amerikaner og bornholmere svinger floorball-staven over Give og uddeler knaldhårde smileys

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Totalt misvisende: Uskarpe Give tabte 3-0 til EfB i en kamp, man burde have vundet

Give Avis

Lokal erhvervsdrivende med klar opfordring: Skal vi have et fedt nyt idrætscenter, så er det nu byen skal vise sammenhold

Give Avis

Åbent vælgermøde i Grønbjerg: Borgerne er meget bekymrede for deres skole

Give Avis

Julie Stenmann Christensen suveræn dansk mester

Give Avis

Tekniske fejl og afbrændere blev dyrt for Give, der løb ind i et nederlag på 33-30 i Hørning

Give Avis

Give Håndboldklub er endelig fuld af numre igen

Give Avis

Hvad gør man når man er rygopereret og helt ny i byen? Man går da til fodbold - bogstaveligt talt

Give Avis

Her skal maden kunne mere end at fylde maven: Sådan anmelder Marius, Ellie og de andre børnehavebørn tre forskellige slags sild

Give Avis

88 dystede i Give Golfklubs Danbolig parturnering

Give Avis

Formand om sæsonens første hjemmekamp: Vi glæder os helt vildt og laver et brag af en håndboldfest med gratis adgang

Give Avis

Nye arbejdsgange angående foromtaler i Give Avis

Give Avis

For Eva og Tommy handler kroket om livskvalitet - som så lige er blevet toppet med DM guld

Give Avis

Skæve åbningstider hjælper Jette med at holde balance mellem familieliv og det gode butiksliv

Give Avis

Nej til seks millioner til GISK: Stofa vil kun købe Gives fællesantenneanlæg på egne præmisser

Give Avis

Give hentede uafgjort mod tophold efter en afvekslende og flot kamp med skiftende føringer til de to hold

Give Avis

Genåbning på Kastaniehaven: Efter halvandet år som leder fik Carina Skærlund sin første festdag

Give Avis

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Give Avis

Se videoen: Stolt og bevæget dobbelt ol-guldvinder modtog folkets hyldest i den sprøde efterårsregn

Give Avis

Se billederne: Seje børn trodsede regnen og gav Give endnu en flot cykelfest

Give Avis

Ungt lokalt cykeltalent i kæmpedilemma: I svær klemme mellem sin sport og uddannelse

Annonce