Annonce
Give Avis

Facebookchok i Give: Vandløbet ved rensningsanlægget er neongrønt

Tirsdag var farven på vandet i åen ved rensningsanlægget neongrønt. Det handlede dog ikke om forurening men derimod var det fjernvarmen, der via den grønne farve testede utætheder i rørsystemerne.Foto: Jim Hoff
Medlemmerne på Facebookgruppen 7323 Give fik sig en brat opvågning tirsdag morgen, da der tikkede en stærkt bekymret meddelelse ind om, at åen bag rensningsanlægget var neongrøn.

GIVE: Den noget morgenfriske melding om det neongrønne vand (se foto) i åen med miljøkatastrofeagtige undertoner afstedkom en del kommentarer i tråden, men Vejle Spildevand var dog vakse ved havelågen og kunne ret hurtigt melde ud med beroligende info.

- Selvom den grønne farve ser voldsom ud, så er det helt ufarligt. Det er fjernvarmeselskabet, som har hældt den grønne farve i for at spore utætheder i rørene, lød den beroligende kommentar fra  Birgitte Seest Marquart, som er kommunikationsmedarbejder Vejle Spildevand.

Det er ikke første gang, at fjernvarmen tester rørene. Men seancen afstedkommer næsten hvert år en del furore og uro - og på den konto kan man så glæde sig over, at man har valgt en løsning, der som en bivirkning farver vandet grønt og ikke blodrødt.

Annonce

Så var der nok først blevet ballade og uro - ikke mindst i en tid, der i forvejen er præget af en vis skepsis og coronatræthed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Give-Egnens Museum

Give Avis

Du ejer din by: Nu bliver det konkret

Annonce