Annonce
Give Avis

Fantastisk møbeleventyr på trist baggrund

Line og Henrik Atzen har lavet en butik med Humør Møbler på hjemadressen Hovvejen 4 ved Givskud. Her sælger de små sjove og flotte designermøbler, juleting og skilte. Snart står der også plankeborde på menuen.Foto: JIm Hoff
Line og Henrik Atzen har startet firmaet Humør Møbler, som holder til på Hovvejen 4 mellem Givskud og Kollemorten. Det første møbel lavede Henrik som opmuntring til en kræftsyg søster.

GIVSKUD: For nogle år siden blev Henrik Atzens lillesøster Lykke syg af kræft, og for at muntre hende op, mens hun kørte landet rundt i sin autocamper producerede Henrik, der er uddannet tømrer, nogle små sjove og glade møbler, som kunne bringe smilet frem på søsterens læber.

Møblerne fik deres gang på Facebook, og overskuddet fra salget af møblerne gik til at medfinansiere Lykkes 1-årige rejse rundt i landet i en autocamper. End el af pengene blev også doneret til Knæk Cancer.

Desværre tabte Henriks lillesøster kampe til kræften, men de små glade designermøbler fik via opslagene på Facebook sin gang på jord, og efterspørgslen efter møblerne voksede støt og stabilt.

Annonce

- Lykkes situation blev kendt via et TV-program med Christiane Schaumburg-Müller, og her fik møblerne også en del positiv opmærksomhed, fortæller Henrik Atzen.

Den kreative og håndværkeren

Humør Møbler blev derefter en realitet, og det er et vaskeægte familiefirma, hvor både Line og Henrik er involverede. Line er den kreative med de mange sprudlende ideer til julepynt, mens Henrik er den dygtige håndværker, der designer og omsætter sine ideer til lækre veldesignede møbler og rigtig fin brugskunst.

De var denne lille frækkert af en kommode, der for alvor satte gang i forretningen. Både med og uden nissehat. Foto: Jim Hoff

- Vi oplever, at mange af vores kunder søger noget anderledes til deres hjem, noget unikt og gerne noget god design. Vores målgruppe er fra 0 år til 103, og i takt med at efterspørgslen er steget, også på større møbler, har jeg netop investeret i en CNC-fræser til en kvart million. Så nu er vi klar til virkelig at producere, siger Henrik Atzen.

Både han og Line har fast arbejde ved siden af. Henrik arbejder med at tegne legoklodser på Lego, mens Line, der pt. er på barsel med husets yngste Hjalte, er uddannet social og sundhedshjælper.  Derudover har parret også datteren Lærke på to år.

- Det betyder, at vi kan arbejde med de ting her, når børnene sover, altså i vores fritid, og det betyder også, at vi har lidt travlt ind imellem med at nå det hele, forklarer Line, mens babyalarmen med et par vedvarende skrat fortæller, at lille Hjalte på et halvt år, gerne vil have sin mors udelte opmærksomhed.

Annonce

Pop-up-butik

Salget af de glade humørmøbler foregår på Facebook, på forretningens hjemmeside og på Instagram (her hedder man Funny Furnitures), men nu får man så også en fysisk butik på hjemadressen på Hovvejen 4 ved Givskud med premiereåbning lørdag den 28.11.

Kommoden findes nu i en stor udgave, og der laves også smuk pynt til børneværelset.

- Egentlig ville vi have åbnet i påsken, men det satte coronaen en effektiv stopper for, men nu er vi klar med et nyt og større udvalg af varer på hylderne, og vi glæder os til at vise vores butik frem, lyder det sammenfaldende fra Line og Henrik.


Vi oplever, at mange af vores kunder søger noget anderledes til deres hjem, noget unikt og gerne noget god design. Og vi rammer bredt med en målgruppe fra 0 år til 103

Henrik Atzen, Humør Møbler


Fremadrettet vil butikken åbne som pop-up-butik ved forskellige lejligheder, også de mere festlige ved mærkedage og helligdage, ligesom der også kan åbnes efter aftale. Søndag den 6. december holder man også åben, ikke mindst fordi, at butikken bugner af smukke og spændende julevarer, som nok skal få ben at gå på her i december.

Annonce

Amerikansk valnød og dansk eg

Efter jul vil Line og Henrik så gå all in på salg af både de store og de små møbler, og man kan også lave bestillinger på alt fra møbler til skilte. Man kan blive rigtig meget inspireret både i den fysiske butik og på Humør Møblers hjemmeside og på Facebook.

- På sigt er det også min hensigt, at jeg vil begynde at lave plankeborde, gerne på bestilling. Der er et stort marked for det, så det forventer jeg mig da en del af, siger Henrik.

Små og store møbler, skilte samt sjovt og unikt design er en del af Humør Møblers repertoire. Foto: Jim Hoff

Han bruger stort set udelukkende amerikansk valnød, som er rigtig rart at arbejde med, og som er et let materiale,. Derudover bruger han også dansk eg til sine produkter.

- Det betyder også at vores produkter er lidt dyrere, for det træ her er dyrt i indkøb. Men det bliver altså også bare så lækkert, og så er det jo helt unikt, pointerer Henrik og Line.

Så går babyalarmen igen, og afsted igen med Line. Og sådan er det jo at være småbørnsfamilie og selvstændig iværksætter med fast arbejde på sidelinjen.

Men det gode humør, det har de Line og Henrik - og det afspejler sig også 100 procent i de fine, sjove og lækre møbler og designprodukter, de har på hylderne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Har du læst vores DM-avis?

Annonce