Annonce
Give Avis

Farligt vejkryds:Det tager kun lige 5 sekunder længere….

Redaktionen har modtaget et læserbrev fra Jeanette Rauff Hansen, der har haft en meget uhyggelig oplevelse på Sdr. Ringvej, hvor en dreng blev kørt ned ved en udkørsel fra Amager. Arkivfoto
Redaktionen har modtaget et læserbrev fra Jeanette Rauff Hansen, der har haft en meget uhyggelig oplevelse på Sdr. Ringvej, hvor en dreng blev kørt ned ved en udkørsel fra Amager.
Annonce

GIVE: Vejle Kommune har lige nu en kampagne kørende, der opfordrer os forældre til at hjælpe vores børn med at blive ”mega-super-seje i trafikken”.

Fint initiativ og meget relevant.

Men er det bare børnene, vi skal lære at gebærde sig i trafikken, og så kan vi køre videre i fuld fart?

Vi bor tæt på Søndre Ringvej. På de vel ca. 2 km fra Diagonalvejen til Give Skole (Ikær afd.) er der ikke mindre end 13 steder hvor asfaltveje ”møder” ringvejen.

Vi har ved os, og jeg ved hos mange andre, lært børnene, at de skal være meget opmærksomme, når de kommer til de farlige steder, hvor nogen i bil skal ud på vejen. Et meget kritisk sted er både ved indkørsel til Amager og det store kryds ved Ringgivevej-Sillesthovedvej. Selvfølgelig skal børnene, ja alle andre på gåben eller cykel, være særligt opmærksomme og på vagt, men hvad med os i bil??

Mange registrerer, at der køres helt vildt hurtigt på vejen, og i de 11 år vi har boet her, har jeg hørt mange tale om det. Det virker som om farten sagtens kan være på både 80-100 km/t. Fartbegrænsningen er på 60 km/t. og ja, der er aldrig nogen, som advarer på Facebook, om ”pasbilleder der tages på Søndre Ringvej”.

Men det betyder jo ikke, at vi så bare kan flyve afsted alligevel, fordi risikoen for fartkontrol desværre er så lille. Det er altså al al for hurtig at køre på en vej, der løber på tværs af villakvarterer, er skolevej for mange børn, og daglig færden for små, mellem, store og ældre der går ture, cykler, løber mv.

Farten er en ting. Derudover er der store problemer med, at vi ikke har et godt overblik, når vi skal ud på vejen. Der kan være krydsende folk begge veje.

Dråben for mig i det her var i går aftes (onsdag d. 1.5): En dreng på 11 år cykler på cykelstien, er på vej hen mod bakken op mod Hyldevang. Da han passerer indkørslen til Amager, kommer en bil kørende ud for at dreje til højre. Hun holder ikke tilbage. Drengen reagerer hurtigt og han forsøger at undgå at blive ramt, men det lykkedes ikke.

Bilen rammer ham ind i siden, og han flyver ud midt på vejen. Da jeg får mit ”FUCK” klinget af og bilen standset, tager jeg mobilen og er klar til at trykke 112. Jeg var sikker på, at det jeg kom hen til ville være voldsomt. På mirakuløs vis er han rimelig ok, han er chokeret og udbryder, ”åh, jeg troede faktisk jeg var død”.

Heldigvis kommer næste bilist til hjælp og er (som i film) selvfølgelig Falck mand. Vi får styr på drengen, og han vurderes til at være sluppet meget meget billigt. Den seje Falckmand løfter ham forsigtigt ind i min bil, cykel og udstyr med, og hjem til tryghed og besøg på skadestuen.

Bilisten var selvfølgelig dybt chokeret og stod rystende ved bilen og undskyldte. ”Jeg havde overhovedet ikke set ham”, siger hun.

Nej, det kan man jo ikke, hvis man ikke holder stille!! Da jeg ligger i min seng senere, er jeg stadig rystet over, hvor heldig han har været, og hvor slemt det kunne have endt. Jeg bliver mere og mere sur, også på mig selv.

Det her er ikke for at udstille nogen, skælde alle andre ud eller give andre skylden. Det her er lige så meget til mig selv, min nabo og alle jer andre. Vi har alle et ansvar. Skal vi ikke alle huske, uanset hvor vi kører, så kører vi efter forholdene og husker at stoppe op og orientere os, inden vi drøner videre?

Det tager kun lige 5 sekunder længere at stoppe op. Og så kan alle komme hele hjem og færdes trygt derude igen i morgen.

Drengen er blevet observeret for hjernerystelse, er her dagen derpå slem forslået, bilen ramte ham ind på hoften, som tydeligvis har fået et hårdt slag. Hans hjelm har taget godt fra og har fået slag.

Jeanette Rauff Hansen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce