Annonce
Give Avis

Fary Lochan er kommet godt gennem coronaen

Fary Lochan er og bliver et stærkt familieforetagende. Her er det mor Anne Birgitte, der sammen med datteren Tine og sønnen Morten, er i gang med at tappe  likør på små flasker. Foto: Jim Hoff
Detailhandlen har haft det hårdt under coronakrisen, men hos det lokale whiskydestilleri i Farre, Fary Lochan, har man oplevet alt andet end krisetider i et for mange andre virksomheder noget forsømt forår.

FARRE: Da coronaen lukkede Danmark ned medio marts, var der rigtig mange butikker og detailhandlere i landet, der led rent økonomisk.

Krisen kradsede da også lidt den første måneds tid hos det lokale whiskydestilleri Fary Lochan, men det lykkedes faktisk for familien bag foretagendet at få vendt coronaproblematikkerne til deres fordel.

- Vi måtte jo tænke ud af boksen. Vi kunne ikke afholde vores traditionelle smagninger og rundvisninger pga. coronarestriktionerne, men så var det, vi forsøgte os med en virtuel whiskysmagning lanceret live over nettet. Og her skal jeg da love for, at vi ramte plet, fortæller salgschef Tine Toft-Laursen fra Fary Lochan.

Annonce

Tilstrømningen til eventen var langt over forventet, og det var salgstallene også. Samtidig fik man en del nye 'fans', idet man kunne notere sig gæster fra København og Sjælland på livestreamingen. Gæster hvoraf nogle sidenhen har kigget forbi i Farre, fordi de gerne ville se virksomheden i virkeligheden.

- Fantastisk at vi på den måde har kunnet fange nye kunder i en tid, hvor det ellers generelt har været sløjt med kundetilstrømningen i detailhandlen, konstaterer Tine Toft-Laursen med et smil.

Nu snart med rom

Virksomheden har også søsat flere spændende tiltag, som har været med til at skabe både opmærksomhed og run på butikken.

- Vi har sat to gange 12 otte liters sherryfade fra Spanien med tre år gammel whisky til salg til en liebhaverpris på 6500 kroner. Et meget unikt produkt, som kun kommer i de her 24 udgaver. Og de er alle blevet revet væk, så det har bestemt også været en succes, fortæller Morten Jørgensen, der er CEO i Fary Lochan.

De 24 otte liters sherryfade med 3-års whisky er blevet revet væk - og det til en stykpris på 6500 kroner.Foto: Jim Hoff

Derudover er man ny begyndt at lave rom på whiskydestilleriet, og dermed har man udvidet en i forvejen ganske imponerende produktpalette, der ud over rom indeholder whisky, gin, snaps, likør og vin.

- Vi forventer, at rommen, som blev igangsat marts/april i år, vil være klar til salg om cirka halvandet år. Som med alt det andet vi laver, skal det være 100 procent i orden, inden vi sender det på markedet. Vi opererer med 50-200 liters fade, der er købt melasse ind til otte produktioner, og den første af syv er smidt på fad den 18. juni, og så er de andre så kommet på løbende, forklarer Morten Jørgensen.

Annonce

Mød en dansk udlægning af Bob Dylan

Virksomheden har også udvidet udbuddet med gavekasser, eksempelvis til firmagaver og til julegaver, værtindegaver osv. Her kan man selv blande indholdet alt efter ambitions- og prisniveau, og også denne vare har fået et godt medløb fra start.

Fary Lochan er begyndt at levere gaveæsker, som kunderne selv kan bestemme indholdet af. Velegnet til firmagaver, værtindegaver osv. Foto: Jim Hoff

Også på eventsiden er der nyt i vente fra Fary Lochan, idet man den 7. november om aftenen  slår dørene op for trioen Dissing & Dissing og Las. De tre musikalske gutter spiller Bob Dylan og krydrer det musikalske med sjove anekdoter, der er spundet over begivenheder i Dylans farverige liv.

- Der vil blive taget strenge forholdsregler i forhold til coronaen. Vi sætter kun 65 biletter til salg, og vi sørger for, at der er god afstand mellem folk og borde denne aften, Vi dropper også spisningen inden musikken, men derfor regner vi nu alligevel med en rigtig god og festlig aften, siger Anne Birgitte Jørgensen, der er indehaver af Fary Lochan.

Annonce
Annonce
Give Avis

Genåbning på Kastaniehaven: Efter halvandet år som leder fik Carina Skærlund sin første festdag

Annonce
Annonce
Give Avis

Se videoen: Stolt og bevæget dobbelt ol-guldvinder modtog folkets hyldest i den sprøde efterårsregn

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nej seks millioner til GISK: Stofa vil kun købe Gives fællesantenneanlæg på egne præmisser

Give Avis

Se billederne: Seje børn trodsede regnen og gav Give endnu en flot cykelfest

Give Avis

Give sender Dannebrog til tops med fejring af dobbelt guldvinder!

Give Avis

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Give Avis

Først var det huse, nu er det brugte biler, der er en mangelvare

Give Avis

Ungt lokalt cykeltalent i kæmpedilemma: I svær klemme mellem sin sport og uddannelse

Give Avis

Give misser nyvunden momentum i vital bundkamp og taber 4-2 i Bramming

Give Avis

Efter de store cykelklassikere: Nu er det børnenes tour - og det sker i Give midtby

Give Avis

Ny start efter corona: Café Tæt ændrer koncept

Give Avis

Ny præstebolig og ny præst på listen: Meningsløst at hælde flere penge i skimmelsvamperamt præstebolig

Give Avis

Så er der fest i gaden: Høstfesten i Vonge er tilbage

Give Avis

Lokale øko-grise får besøg af prægtige mænd i prægtige gamle maskiner fra oldefars tid

Give Avis

Julies drøm led et stort knæk, da hendes hest måtte aflives: Nu er hun et af landets største springryttertalenter

Give Avis

Danmarksmestre i godt arbejdsmiljø: Trekantens El vinder fornem hædersbevisning

Give Avis

Hun gør det igen: Mitzi Mortensen har avlet årets hingsteføl

Give Avis

Slut efter 115 år: Historisk men utidssvarende præstegård rives ned for at gøre plads til topmoderne præstebolig

Give Avis

Vand i hovedet og mudder på måsen: Dirty Trail i Karlskov vender frygteligt tilbage

Give Avis

Vigtig sejr: Efter 2-0 over Aabenraa er Give væk fra de direkte nedrykningspladser

Give Avis

Første sejr til Give: Skarp indskifter kampafgørende med sine to første boldberøringer

Give Avis

Tobias Thorning Jørgensen sikrer Danmark paralympisk guld: Og så ringede Kronprinsen

Give Avis

Når Vorbasse Marked ikke vil, må børnene i Give tage over

Annonce