Annonce
Give Avis

Fary Lochan på whisky-verdenskortet

Thomas Korsgaard, Manager & Brand Ambassador for The Scotch Malt Whisky Society i Danmark, t.v., er stolt over at kunne præsentere en whisky fra Fary Lochan. Her nyder han de gylne dråber sammen med Morten Jørgensen, diretør og medejer af det lokale destilleri i Farre. Foto: Flemming Larsen
The Scotch Malt Whisky Society i Skotland har købt et whiskyfad hos destilleriet i Farre. Whiskyen præsenteres hos Torvehallerne i Vejle, der tegner den danske afdeling.

Farre: Det lokale destilleri Fary Lochan er kommet på Whisky-verdenskortet. Det sker efter at The Scotch Malt Whisky Society i Skotland for første gang nogensinde har købt et whiskyfad hos et destilleri - ikke bare fra Danmark - men fra det europæiske fastland.

Whiskyfadet er blevet tappet på flasker hos The Scotch Malt Whisky Society i Skotland, og i torsdags ankom de 285 flasker whisky til Torvehallerne i Vejle, der tegner den danske afdeling.

- Der blev tappet 297 flasker af fadet fra Fary Lochan. De 12 af flaskerne råder The Scotch Malt Whisky Society over, og de vil bliver serveret for whiskykendere hjemme i Skotland, fortæller Thomas Korsgaard, Manager & Brand Ambassador for The Scotch Malt Whisky Society i Danmark.

Han begyndte som ambassadør for SMWS Denmark i 2012, og har siden september 2015 arbejdet fuldtid for den danske afdeling.

Danmarks Største Whiskyklub

The Scotch Malt Whisky Society, i daglig tale SMWS, er verdens største whiskyklub med 26.000 medlemmer.

Den danske afdeling af SMWS har på syvende år hovedsæde i Torvehallerne i Vejle.
Whiskyklubben har rundet 2.000 medlemskaber, som er særdeles aktive, når SMWS ambassadørerne turnerer landet rundt hver anden måned med nye aftapninger af de eftertragtede dråber.
Klubdagene kaldes "Casual Days", og i ordet Casual menes der afslappet hygge i selskab med godtfolk, der deler lidenskaben og nysgerrigheden om den gode, ærlige whisky.
SMWS besøger seks til otte danske byer seks gange årligt - Aalborg i nord og Tønder i syd samt Esbjerg i vest og København i øst.

Farens fortjeneste

Det er ikke tilfældigt, at et whiskyfad fra destilleriet i Farre nu kommer på verdenskortet. Ifølge Morten Jørgensen, der er søn af Fary Lochans stifter, Jens-Erik Jørgensen, er det farens fortjeneste.

- Min far ville ikke sælge et helt whiskyfad, før han selv var et hundrede procent tilfreds. Whiskyfadet er fra den 13. februar 2013, hvor min far fyldte 50 år.

- Det er første gang, nogen fra industrien har nikket ok til en whisky fra det europæiske fastland. Det er jeg stolt over på min fars vegne, siger Morten Jørgensen, direktør og medejer af Fary Lochan.

Jens-Erik Jørgensen døde i april 2016.

At farens whisky er i en klasse for sig fortæller klassificeringen noget om. Smagspanelet fra The Scotch Malt Whisky Society, der tæller mennesker fra whiskybranchen, har således forsynet de 297 flasker whisky fra Fary Lochan med en Premium-etiket. Det opnår kun få procent af whiskyerne fra The Scotch Malt Whisky Society, der tælle 26.000 medlemmer verden over.

- Det er vi utrolig stolte over; det kommer rent markedsføringsmæssigt til at betyde meget for et destilleri som vores, kommer det ydmygt fra Morten Jørgensen.

Annonce

Præsenteres i hele Danmark

Whiskyfadet præsenteres i forbindelse med en særlig begivenhed The Scotch Malt Whisky Society holder, nemlig "The Gathering". The Gathering finder sted fra den 11. til 14. september.

- Whiskyen fra Fary-Lochan-fadet præsenteres i Esbjerg, Aalborg, Aarhus, Grenaa, København og Vejle. Smagningen i Vejle finder sted lørdag 14. september i Torvehallerne, fortæller Thomas Korsgaard, der ikke er i tvivl om, at de 285 flasker Premium-whisky hurtigt vil blive udsolgt.

The Scotch Malt Whisky Society og Fary Lochan runder i øvrigt begivenheden af med et "åbent-hus"-arrangement hos destilleriet i Farre søndag 15. september med rundvisning, grillpølser og smagninger.

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Annonce