Annonce
Give Avis

Flere lederskift på få år har skabt uro: Her er de nye ledere, der skal føre Thyregod Skole sikkert videre

Anne Gulbech Rasmussen og Brian Bruntse Munch kommer fra stillinger på henholdsvis Vejle Midtbyskole og Lynghedeskolen i Grindsted. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
I efteråret stoppede to ud af tre ledere på skolen. Nu er arvtagerne på plads, og både den konstituerede skoleleder og viceskolelederen er klar til at se fremad sammen med medarbejderne.

Thyregod: Det skaber uro, når en skole flere gange på få år skifter ud på de ledende poster. Det er ikke desto mindre virkeligheden på Thyregod Skole, men nu skal den omskiftelige hverdag for elever og personale snart være fortid.

Der er både skolebestyrelse, ledelse og lærere enige om, og alle ønsker nu at se fremad.

Den intention blev tydeliggjort onsdag, hvor to repræsentanter fra skolebestyrelsen sammen med skolens skolens ledelse sagde tak for medarbejdernes ekstra indsats de seneste år.

Annonce

Jeg havde kun været her én dag, da jeg tænkte, at det her er rart sted være her.

Anne Gulbech Rasmussen, konstitueret skoleleder Thyregod Skole

Siden Gert Hougaard stoppede på Thyregod Skole i oktober 2019, har skolen haft en en fast leder, der stoppede i oktober. Nu har Anne Gulbech Rasmussen, der har en fortid som skoleleder på Vejle Midtbyskole, midlertidigt overtaget tøjlerne. Hun er konstitueret, indtil stillingen til foråret besættes permanent.

Egentlig havde den konstituerede leder Anne Gulbech Rasmussen planlagt at gå på pension dette efterår, men i stedet har hun takket ja til at lede Thyregod sammen med skolens nye viceskoleleder, Brian Bruntse Munch, og ledende pædagog Susanne Kjær de kommende måneder.

Er blevet taget godt imod

Udover udskiftningen på ledelseskontorerne har lærere og andre medarbejdere også skullet forholde sig til skiftende coronarestriktioner, hjemsendelser og lokale smitteudbrud.

Især i foråret var Thyregod blandt de steder i Vejle Kommune, der havde flest smittede per indbygger. Det havde også konsekvenser på byens skole, hvilket betød, at både elever og lærere med jævne mellemrum måtte sendes hjem i isolation og testes ekstra meget.

- Jeg tør næsten ikke sige det, men lige nu er det på et niveau, der er til at tackle. Personalet er blevet gode til at sørge for, at eleverne passer på sig selv, og de er også opmærksomme på os selv.

- Men selvfølgelig tænker vi stadig på det. Vi ville have inviteret bedsteforældre til juleklip, men selvom, der ikke var nogle restriktioner, vurderede vi, at der ikke var nogen grund til at invitere dem, siger Anne Gulbech Rasmussen.

Der går omkring 300 elever på Thyregod Skole. De er fordelt fra 0. til 9. klasse. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

Den konstituerede leder er blevet positivt overrasket over, hvor godt hun er blevet modtaget.

- Jeg var da spændt, da jeg skulle starte herude, men jeg er blevet taget helt utrolig godt imod. Jeg havde kun været her én dag, da jeg tænkte, at det her er rart sted være her. Der er engagerede mennesker ansat, så det har været forbavsende nemt, siger hun.

Annonce

Oplever stort engagement

Også Thyregod Skoles nyudpegede viceskoleleder, Brian Bruntse Munch, der begyndte 1. december, har hurtigt fundet sig til rette i de nye rammer i Thyregod. Da han i sidste uge mødte ind til ”første skoledag” blev han mødt af et kontor, der var fuldstændig pakket ind i julegavepapir.

- Alene det, at de tør gøre det, viser den imødekommenhed, de har.

Hovedopgaven for de nye ledere samt den tredje del af ledelsen, Susanne Kjær, bliver ifølge ham at se fremad.

- Det giver noget ustabilitet og utryghed, når to ledere stopper på samme tid. En vigtig del af det at takke er også at give udtryk for, at de har stået imod det her, og nu er der kommet et skifte. Når jeg har talt med medarbejderne, så oplever jeg et stort engagement og arbejdsomhed. Min vigtigste opgave er at hjælpe dem på vej og lede dem i den rigtige retning, siger Brian Bruntse Munch.

Annonce

Trækker en streg i sandet

For skolebestyrelsen var onsdagens tak og den medfølgende erkendtlighed også en stor ros af medarbejdernes indsats i en svær tid.

- Jeg er selv lærer og har været det i 26 år, og jeg ved, at et ledelsesskifte har stor indflydelse på personalegruppen. Når man har et lederskifte, trækker det nogle gange også nogle medarbejdere med, og det har heller ikke været en nem periode med corona.

- Nu trækker vi en streg i sandet, og så kigger vi fremad, siger næstformanden for skolebestyrelsen, Joan Brix Rasmussen.

Der går omkring 300 elever på Thyregod Skole.

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Annonce
Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Den vigtigste brik i puslespillet er på plads: Erik Flak forlænger aftalen med to år

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Give Avis

Den sovende hjerne, flagermus og fremtidens natur: Give-Egnens Museum livestreamer naturvidenskab

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

Flytter ind i Hjertehuset: Gitte starter efter et hårdt 2021 på en frisk i Give midtby med ny alternativ klinik

Give Avis

Tidligere byrådsmedlem langer ud efter Lone Myrhøj: Hun er ikke sin nye opgave voksen

Give Avis

Håndbolddrengene er tilbage: Brutalt vinterprogram indledt med storsejr over chanceløse Viby

Give Avis

Babyboom i Løveparken: 7 små nuttede pelskugler er kommet til i løveflokken

Give Avis

Efter brud med Danish Fight Night: Jeppe Morell er pt. in between fight jobs

Annonce