Annonce
Give Avis

Flot fakkeltog i Givskud - og så blev træet tændt

Det smukke fakkeltog fra hallen til købmanden blev ført an af julemanden i sin kane tilsat en række Givskudborgere med fakler. Foto: Jim Hoff
Det traditionelle og altid hyggelige julemarked i Givskud havde igen i år en fin vifte af aktiviteter i Givskudhallen lige fra frokostbuffet til dans omkring juletræet. Det kulminerede med et fakkeltog om til byens købmand, hvor det fine juletræ blev tændt.
Annonce

GIVSKUD: Søndag den 1. december, første søndag i advent såmænd, afholdt Givskud GUF, Givskud Borgerforening- & Forsamlingshus, KFUM-Spejderne i Givskud og Givskud Menighedsråd i samarbejde det store årlige julemarked med efterfølgende lystændingsfest i Givskudhallen.

Løjerne startede i hallen,, hvor en række boder med kunsthåndværk åbnede for godteposerne, ligesom lokale firmaer også var blevet tilbudt en mulighed for at promovere sig. I den bagerst ende af hallen var der sat en legeplads op til børnene, og sammen mål gruppe havde også en mulighed for at få byttet ud i legesagerne - og evt. tjene en lille skilling til julegaver - via børneloppemarkedet.

Naturligvis var byens spejdere på plads med en stand, og de spilelglade kunne prøve lykken af i tombolaen, hvor en nitte måske ikke gav en personlig gevinst, men ved at deltage støttede man så byens foreningsliv - og det er jo på alle måder en nobel sag.

Ved middagstid blev der åbnet op for den store hyggelige frokostbuffet, hvor man kunne spise sig både glad og mæt i sild, æg, makrel, frikadeller m. kartoffelsalat, tarteletter og ris a la mande. Muligvis blev der skyllet efter med en lille skarp fra Aalborg - det var jo en kold dag. Og der var mange der villeind og have frokostvarmen denne søndag.

- I år stak det da helt af til frokostbuffeten, idet der var ialt 150 deltagere. Det er simpelthen rekord, og det kan nok være vi fik noget at se til, for plejer at ligge på omkring de 100 deltagere. Men hvor er det bare fantastisk med så flot en opbakning, sagde Elin Søbye fra arrangørgruppen.

Julemanden delte godteposer ud til de søde og artige børn, og det var en event, der faldt i god jord. Foto: Jim Hoff
Annonce

Smukt fakkeltog med julemanden i front

Der blev også tænkt på motionen denne dag i Givskudhallen, idet der efter frokostbuffeten blev budt op til dans og lege for børn og unge med Maria og Nikoline Zon med flere ved roret.

- Og det gjorde pigerne virkelig godt, bare en fornøjelse med sådan nogle friske unge piger, der også byder ind til vores julemarked, lød det anerkendende fra Elon Søbye.

Klokken lidt over 14.00 skulle der danses rundt om juletræet - og sandelig om ikke det igen i år var lykkedes for arrangørerne at lave en aftale med selveste julemanden, der kiggede forbi og gav smagsprøver på både sin gavmildhed og evner som slidstærk travhest rundt om det flotte juletræ godt assisteret af sin lille hær af søde julepiger med røde kinder og brede smil.

Efter sang og dans om træet blev der gjort klar til den store finale, hvor alle ført an af julemanden i sin kane drog i smuk fakkeltog om til købmanden, hvor juletræet blev tændt, efter at det festlige optog havde sunget den række klassisk lystændingssang i Givskud "Der er noget i luften".

Og dermed er det officielt: Julen er kommet til Givskud med et stemningsfuldt brag!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Flot opbakning til Walk-a-Fun-Thon

Annonce