Annonce
Give Avis

Flot hæderspris til lokal arkitekt og kompetent ildsjæl

Arne Brock, præsident for Rotary Give, overrækker her arkitekt og lokal ildsjæl Jørgen Lundsgaard, beviser på, at han just har fået klubbens Paul Harris Fellow-pris. Foto: Jim Hoff
Selv om man har rundt de 72 somre og generelt er et livserfarent menneske, kan man stadigvæk godt blive overrumplet og taget godt og grundigt ved næsen. Det skete for arkitekt Jørgen Lundsgaard tirsdag aften - på den mest positive facon.

GIVE: Officielt var der tale om en eksklusiv og lidt alternativ rundvisning med stærke historiske overtoner ved tre af Skulpturbyens helt centrale nedslagspunkter, 'Arven', 'Er du hjemme' og 'Solhjulet'.

Det var Rotary, der havde bestilt Jørgen Lundsgaard, der er bestyrelsesformand i Skulpturbyen, til at stå for rundvisningen, og ud over at gøre sine medlemmer klogere på den lokale kunst havde klubbens Præsident også en skjult dagsorden med det fine forsommerlige setup.

En dagsorden, der foldede sig ud på smukkeste vis ved info-pladsen ved Solhjulet, hvor dagens skulpturguide i den grad blev taget med bukserne nede. Heldigvis på den bedst tænkelige måde.  Det vender vi tilbage til.

Annonce

Seancen startede i gavmildt regnvejr ved den store stålskulptur, 'Arven', der hilser folk velkommen til Give med et stærkt bæredygtigt og klimakritisk budskab. Her fortalte Lundsgaard, godt suppleret af 'Arvens' kreative bagmand, Knud Buhl, om historien bag det 8 meter høje monument

Historiske og faktuelle guldgruber

Herefter drog den cirka 35 mand/kvinde høje Rotary-kortege ned mod Huset og Gullestrups Have, hvor den meget lokalt funderede kunstinstallation "Er du hjemme" var genstand for en fin historisk redegørelse fra Jørgen Lundsgaard, der selv, bogstaveligt talt, sammen med andre gode lokale folk har haft en finger med i spillet ved frembringelsen af installationen.

Jørgen Lundsgaard i sit es, og som man kender ham: Begejstret fortællende om et af byens kunstværker, mens tilhørerne nyder godt af de fine historier og anekdoter. Foto: Jim Hoff

Alt imens Lundsgaard fremlagde de historiske kendsgerninger, skiftede vejret ganske symbolsk karakter fra blygrå regn til saliggørende solstrejf - for turen gik nemlig herfra ud til Solhjulet.

Her fik tilhørerne en både historisk og faktuel guldgrube af en fortælling at lune sig på. Igen var det et fint og farverigt parløb mellem Lundsgaard og Knud Buhl, der dannede grundmelodien i fortællingen - og bedst som de fleste, Jørgen Lundsgaard inklusive, troede at det var slut, trådte Rotarys Præsident Arne Brock frem i lyset fra aftenens sidste solstrejf

Annonce

Betydelig medspiller i Gives udvikling

Og med lyset i ansigtet og Solhjulet i ryggen stoppede han kortegen, der ellers vellystent var på vej hen til bilerne med aftenens mad og drikke.

- Vi har lige en sidste ting, der skal ordnes her i aften, inden den står på sandwich og hvidvin. Ud over at sige tak til Jørgen Lundsgaard for en rigtig fin og informativ gennemgang af de tre kunstværker, er der også noget andet jeg gerne vil sige til ham. For nok handlede denne her tur om en lille fin eksklusiv skulpturvandring, men sandheden er, at den handler om meget mere. Det handler nemlig om, at vi gerne vil uddele en velfortjent pris til Jørgen, lød det indledningsvist fra Arne Brock.


Jørgen er formand, sekretær og kasserer - men uanset titlen, så er han først og fremmest indpiskeren, der får ting til at ske, og ham som følger op på beslutningerne

Arne Brock, præsident Rotary


.

En pris der er funderet på en stor taknemmelighed rettet mod en person, der på uselvisk vis har leveret varen for lokalsamfundet gennem mange år, lavet det lange seje træk og som har været en betydelig medspiller i Gives udvikling på flere fronter og på den konto været med til at forbedre livskvaliteten i lokalsamfundet.

Annonce

Indpisker og handlingens mand

- Du har gennem mange år involveret dig i rigtig mange ting her i byen. Jeg kan nævne din start i diskoteksbranchen, du har sammen med Peter Graver startet Gadebanden op, du har været helt vital i oprettelsen af Skulpturbyen, og naturligvis var du også med i projektet omkring Kulturhuset. Du var også på banen, da lokalrådet blev til Give Udviklingsråd, da campingpladsen var i krise var du også på plads. Lige nu snakker vi om fornyelse af bymidten, selvfølgelig med dig som en vigtig medspiller - og så er der jo det nye idrætscenter, hvor du også har en meget vigtig finger med i spillet, lød det fra Arne Brock.

Jørgen Lundsgaard kan med andre ord betegnes som en vigtig lokal drivkraft, som via sine kompetencer og personlighed har skabt lydhørhed fra både embedsværket og politiker i Vejle Kommune.

- Og ikke mindst har du formået at skabe fodslag i byens foreningsliv. Du har været medvirkende til, at Give nu taler med én stemme, og dermed er der klart mere vægt bag de ønsker, vi måtte rette mod kommunen. Du har mange forskellige kasketter i de mange foreninger, du er med i: Du er formand, sekretær og kasserer - men uanset titlen, så er du først og fremmest indpiskeren, der får ting til at ske, som følger op på beslutningerne. Du er velforberedt, vedholdende, nogle vil sikkert sige stædig, og fremfor alt er du handlingens mand - og derfor får du vores Paul Harris Fellow, som er en Rotary anerkendelse bestående af et certifikat og et emblem - og så vi supplerer med et gavekort til Diagonalkroen, lød de flotte ord fra Arne Brock, hvorefter der blev overrakt beviser og klapsalver til den klart stolte og glade Lundsgaard.

Annonce

Overvældet prismodtager

- Det var godt nok en kæmpestor overraskelse. Tak, mange tak, jeg er helt overvældet, lød det fra en bredt smilende Lundsgaard.

- Det er jo rigtig nok, at jeg i gennem årene har været med i meget og har brugt rigtig mange timer på de her ting. Men jeg har nu aldrig tænkt over det der med at modtage priser og sådan noget. Jeg kan jo godt lide at sætte gang i ting og at være med til at udvikle og forandre, og at man så får en pris, der faktisk hylder disse ting, ja det er da bare helt vidunderligt.

Aftenen blev rundet af med lidt lækkert til ganen med Solhjulet i horisonten, og mon ikke Jørgen Lundsgaard efter denne flotte anerkendelse kørte hjem fra en rigtig god aften med nyoptanket energi på den motor, der driver denne fantastiske lokale ildsjæl.

Annonce
Annonce
Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Annonce
Annonce
Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Friske fyre og forførende frøkner frembragte forrygende flot filmgalla

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Give Avis

Kulturhuset i Thyregod bager på nye aktiviteter

Give Avis

Karina så rigtigt, da hun åbnede sit kreative værksted

Give Avis

Borgerne reagerer før myndighederne: Det vælter ind med julefrokostaflysninger på Diagonalkroen

Give Avis

26-årige Michelle valgte selv, at behandlingen skulle stoppes: Et halvt år efter hendes død samler hendes mor ind til kampen mod den frygtelige sygdom

Give Avis

AGF fik stryg: Helstøbt præstation af lokale håndboldhelte fik Ikærhulen til at gynge da nettet blafrede 64 gange

Give Avis

Så fortjent: Tobias Thorning er nomineret til Årets Sportsnavn

Give Avis

Against all odds: Guld til sej Give-fighter

Give Avis

Røde Kors & Venner igen klar med julehjælp

Give Avis

Prisvinder i Give: Profil Optik er kåret som landets bedste butikskæde

Give Avis

Har mistet syv ud af otte kampboksere: Lokal bokseklub vanvittig hårdt ramt af coronaen

Give Avis

Chok i Give: Jyllandsserieholdet rykker ned efter helt vanvittig playoff-dyst mod kloge og effektive aarhusianere

Give Avis

Cykelstierne er blevet valgkampens fedeste valgflæsk

Give Avis

Afgørende fase med idrætscentret: Bliver det plan A eller B?

Give Avis

Black Friday: Unik mulighed for promovering for foreningslivet

Give Avis

Good news: Områdets hyggeligste julemarked er på banen igen

Annonce