Annonce
Give Avis

Flot opbakning til Walk-a-Fun-Thon

Holdet fra Give GIF, der mødte halv-maratonfolket ved starten. Ude på ruten stod endnu flere frivillige klar ved depoterne, ligesom der var cyklende hjælpende/samaritter ude på ruten. Foto: Jim Hoff
140 friske motionister snuppede søndag en halvmaraton på gå-ben, da Give GIF med Mette Vestergaard og Loa Blok Egsgaard som tovholdere lancerede konceptet Walk-a-Fun-Thon.
Annonce

GIVE: Forestil dig, kære læser, en delegation bestående af 140 borgere iført snusfornuftigt fodtøj og højt humør valfarte fra Give til Gibraltar. Det kunne blive den jordnære udlægning af resultatet af den Walk-a-Fun-Thon, som med Give GIF som platform blev afviklet i Give i søndags, hvor 140 friske motionister tilsammen tilbagelagde, hvad der med en lille journalistisk stramning svarer til afstanden fra Give til Europas sydligste spids.

Oprindelig skulle eventen have været gennemfør i april men blev aflyst af coronakrisen, og også i denne ombæring lænede man sig op af en udsættelse, da Sundhedsstyrelsen og regeringen onsdagen før lancerede en ny række tiltag omkring forsamlingsforbud.

Humøret var højt ved indskrivningen, selv om der ventede små 22 kilometer forude i skarpt trav. Foto: Jim Hoff
Annonce

Ikke til at leve med endnu en aflysning

- Det havde næsten ikke været til at leve med, hvis vi skulle udsætte endnu engang, så vi kontaktede coronalinjen og Politiet for i samarbejde med disse to instanser at få clearet, hvordan vi kunne afholde arrangementet på bedste vis i forhold til coronaen og undgå at gøre noget forkert, fortæller Mette Vestergaard, der sammen med Loa Blok Egsgaard har haft Walk-a-Fun-Thon eventen i støbeskeen siden det allertidligste forår.


Vi fik ros for, at folk følte, at de var i gode hænder hele vejen rundt, og at vi holdt øje med dem. Derudover var folk også rigtig glade for, at der rent faktisk var en event, der ikke blev aflyst pga. corona.

Mette Vestergaard, Give GIF


- Her i forbindelse med version 2.0 af arrangementet er vi blevet overhalet indenom et par gange af nye regler og restriktioner. Det har bestemt også afstedkommet en hel del ekstra arbejdstimer, men pyt nu med det. Vi vil jo så gerne det her, og vi er bare lykkelige for, at vi fik grønt lys til at gennemføre ud fra de kriterier, vi havde stillet op for de involverede instanser, siger Mette Vestergaard.

Falckredder Preben Kjeldsen tog med et smil tjansen som cyklende hjælper/samaritter og nåede ruten rundt flere gange. Foto: Jim Hoff
Annonce

Masser af ros til arrangørerne

Rent logistisk betød det, at deltagerne blev delt ind i en lang række grupper, og hver gruppe fik tildelt et starttidspunkt, så man undgik "flokdannelse" ved start.

Samtidig var samtlige deltagere blevet informeret via mail om både starttidspunkt og coronaforholdsregler, så den side af sagen var mere end i orden. Der var simpelthen så meget styr på sagerne.

Indrøm det bare: I aner jo ikke, hvad det er I går ind til, de damer. Men tak for brede smil og højt humør på en lidt grå søndag formiddag. Foto: Jim Hoff

Og de 140 deltagere havde da også en rigtig god dag med traveturen på de 21,1 kilometer i Give by og omegn. Det hele forløb efter planen og helt uden uheld, og rigtig mange af deltagerne roste både personligt og på Facebook efterfølgende arrangørerne, der ud over Mette Vestergaard og Loa Blok Egsgaard også blev båret frem til succes af en lang række frivillige, der gav et nap med ved start/mål og som poster på depoter.

Annonce

Hjem igen fra Gibraltar i maj 2021

Man havde også sørget for cyklende kontrollanter/hjælpere, der flere gange drønede ruten rundt for at se, om der skulle været opstået akut behov for hjælp.

- Vi fik ros for, at folk følte, at de var i gode hænder hele vejen rundt, og at vi holdt øje med dem. Derudover var folk også rigtig glade for, at der rent faktisk var en event, der ikke blev aflyst pga. corona. Mange spurgte også ind til, om vi ikke afholdet Walk-A-Fun-Thon igen til næste år - og det kan vi svare bekræftende på, oplyser Mette Vestergaard.

Så er der kun sølle to kilometer tilbage af turen - og den slags giver vinger, selv om vablerne er begyndt at melde deres ankomst. Foto: Jim Hoff

Det kommer til at ske i maj måned 2021, den nærmere dato kommer senere. Så man kan godt så småt begynde at smugtræne til de 21,2 kilometer, hvis man gik glip af den første vellykkede seance.

Og så kan vi jo også få flokken hjem igen fra Gibraltar! Husk lige at få de folk med tilbage, der steg af i Paris for at gå i Disneyland og på Moulin Rouge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce