Annonce
Give Avis

Fokus på HK Give Fremad: 17-årig Giveknægt håndboldmodnet i tysk håndbold

Lokale drenge på klubbens førstehold i håndbold er noget man er ret vild med i Give. Derfor følger mange da også med spænding med i fortællingen om Marius Nørtoft, der efter et ophold i tysk håndbold er tilbage i Give og klar til at tørne ud for klubbens sportslige flagskib i 2. division.

GIVE: Efternavnet er Nørtoft, og så har man nok en idé om, at det her handler om en lokal person. Og lokal, det er han den snart 18-årige Marius Nørtoft, der som søn af Maiken og Morten Nørtoft er født og opvokset i Give, og som nu er trådt ind i 2. divisionstruppens team af tre målmænd.

Nok er han lokal, den unge mand, men hans håndboldtilværelse minder om den nomaderne i den nordafrikanske ørken lever. For allerede i en alder af 17 år har han spillet i seks forskellige klubber.

Det handler dog mere om håndboldmæssige ambitioner end rastløshed.

Annonce

- Jeg spillede i Give til jeg var 12 år. Jeg havde ambitioner om at blive en bedre målmand, derfor tog jeg til Grindsted, fordi man her havde en rigtig god målmandstræner, som kunne udvikle mig, fortæller Marius Nørtoft.

Far: God idé at lære tysk

Efter Grindsted hed destinationen talentskolen i Billund/Herning, hvor Marius Nørtoft som 1- års U16-spiller  blev tilknyttet HC Midtjylland. Efterfølgende blev det som 2. års U16-spiller til et ophold på Hellebjerg Idrætsefterskoles håndboldlinje, inden det karakteristiske danske rødbedefarvede pas skulle i brug.


Jeg vil naturligvis gøre alt, hvad jeg kan for at komme på 1. holdet. Mit mål er at blive ved med at udvikle mig som målmand, men også at have det sjovt samtidig med, at jeg dyrker min sport på seriøst niveau

Marius Nørtoft, målmandstalent fra Give


- Efter opholdet på Hellebjerg foreslog min far mig at tage et skoleophold i Tyskland et år for at blive god til tysk, hvilket fremadrettet kan blive en stor fordel rent jobmæssigt. Jeg fik en plads på Werner-von-Siemens Gymnasium i Grossenhain lidt uden for Dresden. Da min værts bror var håndboldtræner i HC Elbflorenz i Dresden, kom jeg i kontakt med klubben, og så startede jeg med at spille på klubbens A-Jugend hold i 2. Bundesliga, fortæller Marius Nørtoft.

Annonce

Trænede fem gange om ugen i hal til 40 mill. euro

Her tilkæmpede han sig pladsen som 1. målmand, men der blev også arbejdet for sagen, idet den unge dansker ud over at passe sin skole, og jonglere rundt i et fremmed sprog og nye sociale sammenhænge, også skulle træne fem gange om ugen mandag til fredag - plus kampe.

Marius Nørtoft er glad for målmandstræningen med Morten Dueholm i Give. Han trænede fem gange om ugen i Dresden, så han har ikke noget imod at tage fat. Foto: Jim Hoff

- Der var da en del at se til, men det var vildt fedt at spille håndbold i Dresden. Vi trænede og spillede i en fantastisk splinterny hal, der havde kostet 40 millioner euro. Der var glasfibergulv, LED lys til at markere stregerne til de forskellige  sportsgrene, og så havde vi hele syv trænere tilknyttet vores hold. Det var sindssygt professionelt og fantastisk at være en del af, og her gik det hurtigt med min udvikling som målmand, lyder det begejstret fra Marius Nørtoft.

Skolegangen var også præget af klassisk tysk 'professionalisme', forstået på den måde, at man her havde naturlig respekt for lærerne, var på 'De' og efternavn med lærerne, og i det hele taget var eleverne meget mere disciplinerede og indlæringsparate, end hvad Marius før og sidenhen har oplevet i Danmark.

Annonce

'Headhuntet' af Rasmus Mikkelsen

Tilbage i Danmark er den 17-årige målmand, som bliver 18 år den 24. september, startet på Campus Vejle, og at håndboldkarrieren blev genstartet i Give, kan vi takke 2. divisionsholdets fantastiske holdleder, Rasmus Mikkelsen, for.

- Jeg var nede i byen en aften til Open By night. Her tog Rasmus fat i mig og introducerede mig for 2. divisionsholdets nye træner Erik Flak, og vi kom så i snak om håndbold. Jeg sendte ham efterfølgende en video med mine præstationer som målmand, og han inviterede mig med til træning. Jeg fik her en god snak med Erik og Kedde Jensen (sportschef i HK Give Fremad, red.), og vi blev enige om, at jeg skulle starte i Give. Den var jeg så med på, ikke mindst fordi, jeg på snakken med Kedde kunne forstå, han mente, jeg havde gode muligheder for at blive en af 2. divisionsholdets to faste målmænd, fortæller Marius Nørtoft.

Annonce

En drøm kan gå i opfyldelse

Han var faktisk lidt i et dilemma omkring sin håndboldkarriere, for hele ni af hans venner fra idrætsefterskolen var startet i Vejle Håndboldklub, og de hev noget i ham. Men den jordnære og tæt på familiære stemning i Give var faktorer, der fik den lokale knægt til at vælge lokalt.

- Jeg vil naturligvis gøre alt, hvad jeg kan for at komme på 1. holdet. Mit mål er at blive ved med at udvikle mig som målmand, men også at have det sjovt samtidig med, at jeg dyrker min sport på seriøst niveau. Jeg vil være fuldt tilfreds med at være omkring 2. divisionsholdet, siger Marius og tilføjer:

- Og så bliver det fedt som lokal dreng, der selv har siddet i hallen i mange år og set divisionsholdet spille, nu pludselig at blive en af dem, der render på banen i en fyldt hal. Det har været min drøm i mange år, og nu er det lige pludselig realistisk. Det er da fedt, konstaterer det unge målmandstalent med et stort smil.

Annonce
Annonce
Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Annonce
Annonce
Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Succesrig trænerduo siger farvel til Give Fremad

Give Avis

Give Kirkes klokkespil fik fremragende debut til DM i cykling

Give Avis

- Det har været en benhård sæson både fysisk og mentalt

Give Avis

Efter fire sejre i træk: Gives JS-oprykkere nappede 1. pladsen

Give Avis

Tilført 100 millioner til udvikling: Velux i Thyregod i vild vækst

Give Avis

Give Fremad ligner en vinder af rækken

Give Avis

Navnekonkurrence: Hjælp zoologisk have med at navngive lille brillebjørn

Give Avis

Jysk doping? Vandt Asgreen DM på æggekage med stegt flæsk?

Give Avis

Flag og balloner gav pote: GHE donerer 18.500 til GISK

Give Avis

DM-guld til Give Cykelklub for flotteste holdindsats

Annonce