Annonce
Give Avis

For Eva og Tommy handler kroket om livskvalitet - som så lige er blevet toppet med DM guld

Eva Rasmussen og Tommy Sørensen fra Give Krocketklub har vundet DM-guld i A2-rækken. De har spillet kroket i 7 og 8 år, og de er enige om, at medlemskabet i klubben er med til at give med en masse livskvalitet i hverdagen. Foto: Jim Hoff
Eva Rasmussen og Tommy Sørensen har spillet kroket i Give Krocketklub i henholdsvis syg og otte år. For dem handler det om god motion, gode grin, det hyggelige sociale samvær, og det har fungeret så godt, at det som ekstra bonus har kastet en guldmedalje af sig.

GIVE: Vi skriver torsdag formiddag, lokation Give Stadions opvisningsbane. Det velplejede grønne græstæppe myldrer af glade kroketspillere, der med smil på læben giver hinanden kamp til stregen.

Denne formiddag er der dog to spillere, der spiler ekstra bredt, og det med god grund. Eva Rasmussen fra Give og Tommy Sørensen fra Grønbjerg spiller med ekstra rank ryg i denne uge, fordi de netop er hjemvendt fra et stort kroketstævne i Slagelse som danmarksmestre i A2-rækken for par.

Snakken går lystigt, da verdenspressen, som Give Avis naturligvis hedder her på egnen, ankommer, og der er flere af de friske ældre unge mennesker, der byder sig til til et raskt interview.

Annonce

Den ene af dagens to hovedpersoner, Eva, er dog mere beskeden i sin tilgang og er tæt på at gemme sig bag et lille træskur for at undgå pressens byge af intelligente spørgsmål.

Fantastisk oplevelse

Men her træder hendes kroketmakker Tommy straks i karakter og får med et insisterende "Kom nu, Eva" overtalt den indledningsvist pressesky danmarksmester til et dobbeltinterview på udskiftningsbænken på stadion, mens kroketkollegerne målrettet spiller videre ude på de mange baner på stadion.

- Det var en helt fantastisk oplevelse at være med til DM i Slagelse Kroketklub. Stævnet var rigtig godt arrangeret, der var fine rammer og vejret var godt. Og nå ja, så blev det jo heller ikke ringere af, at vi gik hen og vandt DM-guld, lyder det samstemmende fra Eva og Tommy.

Annonce

Social platform der giver livskvalitet

De er begge enlige og har i kroketklubben fundet en platform, hvor de både får en masse frisk luft, godt med motion og fremfor alt, har de her fundet et socialt samlingspunkt, som de begge ser frem til de to gange om ugen, hvor der er træning.

- Kroketsporten har bare givet os så mange gode oplevelser med på vejen både her i klubben, og når vi er ude og spille i andre klubber. Kroketspillere er jo generelt behagelige og velafbalancerede mennesker, som det er en fornøjelse at være sammen med. Det fællesskab vi har sammen er med til at give noget livskvalitet i hverdagen, og allerede søndag og onsdag, de to dage før vores mandags- og torsdagstræninger, begynder man allerede at gå og glæde sig til at skulle ud og møde de andre og spille kroket, fortæller Tommy Sørensen med et bifaldende nik fra Eva.

Annonce

Stolt også på klubbens vegne

Livskvaliteten fik så lige et nøk opad på herlighedsbarometret, da guldet kom i hus i weekenden. Eva og Tommy havde kvalificeret sig til finalestævnet i Slagelse via en suveræn puljesejr ved et indledende stævne i Lyhne. Og det passer de to gæve jyder rigtig godt, at de fik sat først sjællænderne og dernæst finalemodstanderen fra nordjyske Vognsild godt og grundigt på plads ved at hive guldet hjem til Give Krocketklub.

- Man bliver da stolt både på klubbens vegne og på egne vegne, når det lykkes at vinde guld. Først og fremmest tænker vi, at det er en stor cadeau til Give Krocketklub. Det giver klubben god og positiv omtale, og på det personlige plan er det da også en stor ære at prøve at blive danmarksmester. En stor oplevelse, som vi er rigtig glade for at få med, siger Eva og Tommy.

De to danmarksmestres familier er da også stolte over den flotte bedrift, ligesom man i krocketklubben også er stolte over, at man nu kan kalde sig for en 'danmarksmesterklub'.

Annonce

Guldøl blev til gravøl

Guldet blev fejret på vanlig jordnær jysk facon ved mandagstræning, hvor der fra morgenstunden af var kaffe og rundstykker med dertil hørende velfortjente klapsalver til Eva og Tommy.

- Vi har spillet lidt sammen her i klubben, men det er faktisk første gang, at vi er ude og spille turnering som par. Og jeg indrømmer gerne, at jeg var noget nervøs, før vi skulle spille finalekampe. Man vil jo gerne gøre det så godt som muligt, og vi går jo på banen for at vinde. Nu var vi så ekstra sat op, fordi et af de andre hold, som har vundet DM de sidste to år, allerede havde købt guldøl. De troede guldet var hjemme, men de blev klogere, og så kunne de jo passende bytte guldøllene om til gravøl, lyder det fra Eva med et stort smil.

Annonce

Humor er vigtig

Og netop humoren og de hjertelige drillerier er en vigtig del af kroketspilernes værktøjskasse.

- Nok skal der tænkes meget taktisk og strategisk, man skal være fokuseret og have styr på teknikken osv., men humoren, den må man aldrig glemme. Det er det, der er med til at give den ekstra dimension. Det er med til at give livskvalitet, konstaterer Tommy.

Næste år skal Eva og Tommy, da de vandt DM-guld spille i en højere række, A1, men de går da igen efter at sætte Give flot på danmarkskortet.

- Vi går altid ydmygt til værks, for vi ved godt, at det er dagsform og små marginaler, der afgør det hele. Og vi vil jo gerne prøve at vinde igen, for at vinde guld har bare været et stort øjeblik, som vi aldrig nogensinde vil glemme, lyder det samstemmende og kampberedt fra byens nyeste danmarksmestre.

Annonce
Annonce
Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Annonce
Annonce
Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Det handler ikke om lynkure og fitness: Det handler om permanente livsstilsændringer og 95 procent sidder mellem ørerne

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Normeret til 240 elever men har kun 65: En af kommunens nyeste skoler mister elever i en grad så lokalsamfundet frygter total nedsmeltning

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

Mindeord over Kirstein Mølgaard

Give Avis

Forretningsudvalg er blevet til bestyrelse: Udviklingsrådet er skrumpet fra ni til fem deltagere

Give Avis

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til Give

Give Avis

Suzette helt overvældet: Utrolig flot comeback til modeshowet

Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Give Avis

Aldrig har der været så mange til udviklingsrådets årsmøde: Kæmpestor interesse for det nye sygehusprojekt

Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

Give Avis

GNRs næstformand: Nu er det nok definitivt slut med Give Nærradio

Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Give Avis

Motionsugen: Nu skal du da ud og løbe forhindringsløb med din bedste firbenede ven

Annonce