Annonce
Give Avis

Foreningen Give Kunstgræs og GISK skal drifte den nye kunstgræsbane

Anders Kristensen sider både i Give Fremads bestyrelsen og i foreningen 'Give kunstgræs', som fremover sammen med GISK skal drifte anlægget. Foto: Jim Hoff
Den nye kunstgræsbane i Give har potentialet til at blive et stort aktiv for byen, og som første etape i det samlede idrætsprojekt har det 4,2 millioner dyre projekt kæmpestor signalværdi med henblik på den fremtidige byudvikling.
Annonce

Give: Mandag den 7. september var der første spadestik på den nye kunstgræsbane ved Søndermarkshallen i Give. Dermed er etape et indledt i forbindelse med etableringen af det nye store samlede idrætscenter ved netop Søndermarkshallen.

Give Fremad har naturligvis stor interesse, og dermed også mange aktier, i projektet, og klubben har i forbindelse med projekteringen af banelægget nedsat et kunstgræsbaneudvalg, der består af de tre Give Fremad bestyrelsesmedlemmer Anders Kristensen, Jesper Uth og formand Lars Morell samt centerleder Martin Schmidt og Michael Egsgaard (GISK).


Det er ingen hemmelighed, at den nye kunstgræsbane her ses som et aktiv for GISK og som en måde at tjene penge til driften.

Anders Kristensen og Jesper Uth, Give Fremad


Anders Kristensen kunne i forbindelse med første spadestik oplyse, at man forventer, at den nye bane står klar med lys, flisebelægning plus det løse om 10 uger. Det er den deadline, man har fået oplyst af Winther Sport & Fritid, som har entreprisen med anlæg af anlægget, der ud over en 11-mands bane også kommer til at bestå af noget af det hotteste indenfor fodboldtræning i disse dage, en Goal Station.

Annonce

Pris: 4,2 millioner kroner

Anders Kristensen og hans kollega i udvalget/bestyrelsen, Jesper Uth, kan oplyse, at prisen for det samlede projekt forventeligt løber op i 4,2 millioner kroner, og at det er den nystiftede forening 'Give Kunstgræs', der sammen med GISK skal drifte og styre den nye kunstgræsbane.

- Vi har fået 1 1/2 million kroner af kommunen, derudover kommer Give Fremad selv med nogle penge. De gode folk bag vores indendørsstævne Dan Cake Cup med Johnny Andersen i spidsen, står også klar med en stor pose penge til os. Derudover har vi taget et lån på 1 million kroner i den fundraising, der står bag selve det samlede idrætsprojektet, forklarer Anders Kristensen og Jesper Uth.

Konceptet bliver således, at Give Fremad som andre potentielle brugere skal betale baneleje til GISK og Give Kunstgræs, når de bruger kunstgræsbanen.

Jesper Uth (th.) og formand Lars Morell fra Give Fremads bestyrelse var naturligvis på plads til 1. spadestik af den nye kunstgræsbane. Foto: Jim Hoff

- Det er ingen hemmelighed, at den nye kunstgræsbane her ses som et aktiv for GISK og som en måde at tjene penge til driften. Vi ved godt, at markedet for kunstgræsbaner er ved at være mættet, men netop derfor er det så vildt vigtigt, at vi har et anlæg med Goal Station. Det gør det meget mere attraktivt at leje banen, for her er der virkelig fantastiske udviklingsmuligheder for fodboldspillere i alle aldre, pointerer Uth og Kristensen.

Det er meningen, at hele driften af kunstgræsanlægget overgår til GISK om tre år og dermed 100 procent bliver en del af forretningskonceptet i og omkring det nye samlede idrætscenter.

Annonce

Winther Sport & Fritid har entreprisen

Der vil være tilknyttet lokale håndværkere tilprojektet i skikkelse af El-Kontakten, AE Entreprise og forvenligt også vognmand Peter Madsen.

Resten af arbejdet står Winther sport og Fritid for med deres ballast med omkring 20 års knowhow og erfaring med projektering og byggeprocesser med del- og totalløsninger inden for sport og fritidsområdet.

- Alt hvad der foregår indenfor hegnet med banelæg osv. bliver udført af Winther Sport og Fritid. Vi læner os 100 procent op ad deres professionalisme og store viden om de her ting, for vi vil rigtig gerne undgå nogle af de uheldige episoder, der har været rundt omkring med kunstgræsbaner, der pludselig står under vand osv., understreger Anders Kristensen.

Selve anlægget bliver 136 meter langt og 76 meter bredt. Anlægget, der kommer med seks lysmaster bliver indkranset af et hegn, og der vil blive lagt fliser langs de to langsider til tilskuere.

Selve 11-mandsbanen vil blive 105 x 68 meter, hvilket på millimeter svarer til DBUs krav om banestørrelse til 11-mandsfodbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Træningsdag i rideklubben

Give Avis

Loppemarkedet i Give er aflyst

Annonce