Annonce
Give Avis

Fra bedrøvet bænkevarmer til brandvarm bomber

Mads Birk er brandvarm i denne sæson. Han høvler mål ind på samlebånd for Give Fremad i jyllandsserien Hans 6 mål i 5 kampe har været kraftigt medvirkende til Gives placering som nr. 2 i jyllandsserien. Foto: Jim Hoff
Seks mål i fem kampe. Således lyder statistikken for Gives jyllandsserieangriber Mads Birk, der har en væsentlig andel i holdets fornemme 2. plads som nyoprykker. Men sidste sæson så tingene helt anderledes ud for Gives svar på Erling Haaland.

GIVE: Sidste sæson rykkede Give op i jyllandsserien efter en flot sæson, hvor man formåede at dominere modstanderne med bolden. Holdet havde bolden rigtig meget på modstanderens banehalvdel, og det gav som sagt resultater.

Men samtidig med holdets åbenlyse succes var det også bemærkelsesværdigt, at holdets farligste angriber, den lynhurtige og fysisk meget stærke Mads Birk, ikke var fast mand i start 11'eren.

Manden med det missilhårde skud, det stærke hovedstød og de giftige commandoraids gennem modstandernes forsvarslinjer passede simpelthen ikke ind i den boldbesiddende spillestil, fordi hans utrolige spidskompetencer ligger i omstillingsspillet.

Annonce

Elle sagt på en anden måde: Når Give er presset i bund på egen banehalvdel, skal modstanderne virkelig passe på, for en lang bold op til Birk er gift for ethvert fremskudt forsvar - uanset og der er 3 eller 4 mand i restforsvaret.

Selv med 1-2 modstandere på ryggen formår den fysisk meget stærke angriber i fuld fart at vriste sig fri og dermed skabe sig en tunnelpassage direkte mod målet - og så er der som regel mål.

Passer perfekt til jyllandsserien

Det er ikke taktisk raketvidenskab. Det handler simpelthen om høj individuel klasse og en mand, der i denne sæson har fået mulighed for at spille sine helt vanvittige spidskompetencer ud. Mads Birk passer simpelthen bare så godt til jyllandsserien, og det er pt. ham, der er den store individuelle oplevelse, når Give spiller.

6 mål i 5 kampe taler sit tydelige sprog om en angriber, der i den grad er ramt af selvtillid, træfsikkerhed og spillelyst - og som giver modstandernes forsvar grå hår i hovedet.

En regulær enmandshær, som også er omgivet af dygtige og direkte/hurtige medspillere i offensiven og på kanterne som Magnus Bitsch, Marinus Kristensen og Victor Andersen, som modstanderne også skal forholde sig til.

Klassisk Mads Birk: I fuld fart på vej mod modstandernes mål. Foto: Jim Hoff 

Holdets defensive rygrad er også på plads, hvilket betyder, at holdet godt kan "tåle" at stå langt tilbage og dermed åbne modstandernes halvdel for Mads Birks giftige kontrastød.

Det skal derfor blive interessant at se, om modstanderne i jyllandsserien, nu hvor alle har mødt Give én gang, indretter deres forsvarsspil efter den brandvarme Birk.

Alt andet ville faktisk være direkte dumt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce